Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 i własny tuning

Recommended Posts

Nie rozumiem wypowiedzi Kakarotha po co oftopujesz ? fint grzecznie się pyta co wymienic , było wałkowane 10000 x na forum co wymienic ale chyba wyszukiwanie boli.Ja odpowiem należy wymienic wszystko z części mechanicznych ... + silnik czyli tak naprawde zostaje body.Koszt poszczególnych części koło 2000 tys,ja polecam zakup kompletnego gb systemy http://asgshop.pl/produkt.php?id=1709 .

a potem wpadnie taki z takim potworem do budynku i ktos z dziurami wyjdzie;/ czlowieku pomysl jak to ty bys mial stanac po drugiej stronie lufy, i mial dostac z czegos takiego(ciekaw jestem ile googli/okularow wytrzyma strzal z 3 metrow z czegos takiego)

O gogle to ty się nie martw-francuskie czy tam holenderski 'defendery' (kropla w krople do tych za 220zł np. z Capri) za 30 zł używane z bazarku od osoby handlującej różnym i rzeczami militarnym wytrzymały strzał z wiatróki-zosatło jedynie małe zagłebienie, ale szybka nadal się trzyma i ma się dobrze.

Dla broni szturmowej (jaką jest jak by nie patrzeć m4) 400-420fps to max. Na pewno będziesz chciał wchodzić z krótką emką do budynków a to i tak już jest skrajny sadyzm z tyloma fpsami. Po prostu podziurawisz ludziom twarze i na tym się skończy zabawa. Do tego wystarczy max m120 lub m110 i szczelny układ z precką.

hehe taktyka zielona :) u mnie wszyscy grają w lasach a tam to jedynie są jakies dwa budynki baza CT i T i tak tam żadko są jakies zadania, raczej w srodku lasu ;]

wiec odległość jest dość ważna :)

moze podaj gg bo nie ma sensu dalej tego tutaj ciagnąć :)

Dant3 jeżeli strzelasz się w okularach które nie wytrzymują strzałow powyżej 500 fps to gratuluje.Troche szacunku poprosze,myśle od dawna i w sumie nieźle mi to wychodzi:],osobiście dostałem z 500 fps w twarz koło tygodnia temu... znam to uczucie ale licze na rozsądek finta.Jeżeli chcesz robic typową broń do lasu to polecam wymiane lufy na dłuższą precyzyjna ofc ! co z tego że kulka będzie sadzic jak pocisk jeżeli nie trafi w cel ;]?

Ymahar, nie nei strzelam sie w tkaich okularach .. ale nie kazdy potencjalny przeciwnik moze miec takie za 220 zl, albo moze miec po prostu pechowe okularki,i bedzie afera;/ ale ja tam sie nie znam, nie zycze komus dostac z tego w twarz ...

pozdrawiam

hehe taktyka zielona :) u mnie wszyscy grają w lasach a tam to jedynie są jakies dwa budynki baza CT i T i tak tam żadko są jakies zadania, raczej w srodku lasu ;]

wiec odległość jest dość ważna :)

Po pierwsze, nie wiem ile siedzisz w airsofcie, ale chyba nie wiesz podstawowych rzeczy... Albo jesteś z tych, którzy muszą przylansić efpeesami na strzelance. Fpsy przeważnie mizernie przekładają się na zasięg. Przy większej prędkości wylotowej kulka szybciej ją wytraca. Zwiększając fpsy o 10% zyskasz prawdopodobnie z 2-5% zasięgu efektywnego. Jakie wy tam macie lasy? Australijskie? (Tak jak w kawale o psach dingo ;)). Czy nie zdarza Ci się wyjść zza górki, nasypu, gęstwiny i trafić na wroga? Jeśli strzelasz w lasach, to pewnie zdarza Ci się to dość często... Repliką na prawdę można zrobić krzywdę!

Po pierwsze M4A1 to nie jest M733, wiec zmień nazwę tematu. Po drugie wsadzanie 560fps do repliki która ma tak krótką lufę to głupota. Jak naprawdę chcesz mieć tyle fps to obowiązkowo musisz kupic kufe KM, albo Prometeusza + tłumik jako przedłużenie precki... Poza tym mam nadzieje, że masz te kilka lat doświadczenia i wiesz z czym się wiąże posiadanie takich prędkości wylotowych. No i mam nadzieję, ze masz boczniaka :|

Nie wiem czemu ludzie tak teraz chcą tuningować? To jakaś moda jest? Czy do ludzi nie może dotrzeć, że to jest naprawde niebezpieczne? Niedługo stockiem będą repliki po 450fps..

Nie wiem czemu ludzie tak teraz chcą tuningować? To jakaś moda jest? Czy do ludzi nie może dotrzeć, że to jest naprawde niebezpieczne? Niedługo stockiem będą repliki po 450fps..

Bo chca nadrobic brak umiejetnosci, prawda jest taka, ze 560fps da moze 10m wiecej zasiegu skutecznego (w tej replice o ktorej jest mowa) od rozsadnych 380fps. Chyba niektorym sprawia problem podejsc niezauwazenie te 10m wiec musza nadrobic zasiegiem.

A co do 450fps w stocku to niestety juz takie sie pojawiaja.

fint stuninguj emke do 400 fps to wystarczy na lasy , dodatkowo replika nie będzie się sypała tak często jak w przypadku tych 560 fps (częste wymiany tłoka i szkieletu GB) , przy takiej krótkiej lufie nie wykorzystasz takiej prędkości .

ps: niestety stokowe reliki (chińczyki) mają coraz większą prędkość wylotową na starcie :???:

Ależ wy się rozdrabniacie... Fint... U mnie na podwórku leży gdzieś sprężyna od amortyzatora. Da Ci sądzę jakieś milion fpsów. W sam raz do budynku nie?? Jest też druga mocniejsza dająca milion dwieście tysięcy ale Ci nie dam. Włożyłem ją do swojego desert eagle'a AEP. Sorry ale macki mi opadają jak połącze pryszczatego 14 latka z blisko 600 fps!! "Ja mam 14lat i rodzice mi kupują broń za moje pieniądze." <---tak drodzy koledzy to jeden z jego postów. W profilu zmień sobie mężczyzna na chłopczyk...

Bo chca nadrobic brak umiejetnosci, prawda jest taka, ze 560fps da moze 10m wiecej zasiegu skutecznego (w tej replice o ktorej jest mowa) od rozsadnych 380fps. Chyba niektorym sprawia problem podejsc niezauwazenie te 10m wiec musza nadrobic zasiegiem.

A co do 450fps w stocku to niestety juz takie sie pojawiaja.

Znam też takich, co mają 500 fps, lufę 550mm i siedzą na jebance w jednym miejscu i prują przez cały fort, bo się pobiegać nie chce ;). 450 fps w stocku to już jest przesada. Jeszcze do wytrzymania, ale potem chińczycy wjadą z 490 fpsami (M130+BU w stocku) za 600 PLN i młodzież będzie kupowała zachwycona, a przy lufie 200-350 mm będą mieli efekt fontanny zamiast wymarzonej celności i zasięgu. Ilość fragów zamiast rosnąć będzie maleć, bo umiejętności replika nie zastąpi.

Wiem że to nie o tym temat, ale przydałyby się jakieś konkretne ograniczenia. Chcesz chińczyka 500 fps? To zrób downgrade. Inaczej strzelaj sobie do ściany, za rok przebijesz się do pokoju siostry. ;)

Edited by Viamortis
  • 2 weeks later...
co was obchodzi co z tym bede robil?

spytalem sie o cos innego i na to oczekuje odpowiedzi

Po pierwsze zamontuj sobie FireFoxa, a po drugie obchodzi nas to, bo przez takie dzieci jak ty może się wywołać spora afera. Nie mówiąc już o tym że na pewno zrobisz komuś krzywdę. Weź najpierw pobiegaj z tym twoim "M4A1" i nabierz doświadczenia, potem pomyśl o ewentualnym tiuningu.

1. jaka firma?

2. czy sie opłaca?

3. jaki koszt wszystkich czesci?

4. czy polecacie inna replike do tuningu?

Odpowiem Ci, żeby zaspokoić Twoją ciekawość. Przy takim tuningu, aby osiągnąć 560 fps musisz mieć sprężynę M170 + bore up. Żeby założyć taką sprężynę, trzeba w tej replice wymienić wszystko co jest w środku. Podobno silnik JG uciągnie M170 bez problemu, ale to tylko plotki. Pozostaje Ci albo kompletny GB - koszt około 800-900 PLN + silnik np. ICS 3000Turbo, albo tzw. Tune Up kit + porządny silnik + bateria + kable i montujesz. Nie wiem jak stoją w Polsce takie bajery, ale z WGC za 400-500 zeta można ściągnąć.

ad. 4. Przy takim tuningu replika nie ma większego znaczenia, bo i tak wywalasz bebechy i wsadzasz nowe. Będzie jedynie różnica na zewnątrz.

ad. 2. Zupełnie się nie opłaca. Jeśli już chcesz tuningować, to sprężyna M130 i BU. Podobno zębatki JG to wytrzymują. Powinieneś mieć 460-490 fps, a to i tak nieco za dużo. Ale zachęcam zamiast tego do zakupu metalowego body.

Pozdrawiam i życzę rozsądku.

Edited by Viamortis

<tetryk mode on>

Polecam młotek murarski. Ma ok. 530-550 fps.

Zanim pójdziesz na strzelankę sprawdź na sobie.

<tetryk mode off>

Takich tematów było już xxx. Nie dość że ludzie się denerwują to jeszcze chłopak sobie rzeczywiście podkręci replikę...

Mam taką propozycję, aby takie tematy z miejsca kasować albo blokować z dopiskiem "Tuning nie dla idiotów"...