Szerszen01 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Witam! Posiadam ten pas http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=968 oraz G36C. Walczę z tym odkąd paczka dotarła do mojego domu i nie mogę zwyciężyć. Mam prośbę, czy jest ktoś z Germanofilów, kto umiałby wytłumaczyć mi dość szczegółowo jak zakłada się ten pas na Gietkę :) ? Jeżeli tak to z góry dziękuję :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 1. Trzeba odczepić te pętle zapinane napą na końcu - one służą do mocowania pasa na M-kach. 2. Jak już zostaną Ci karabinki same (te czarne, metalowe) to zaczepiasz je o zaczepy w broni (jeden nad rękojeścią, jeden na końcu łoża). 3. Zaczepiasz pas tak, że klamra plastykowa znajduje się bliżej łoża. Nie jest to pas dedykowany pod G36 więc możesz mieć taki problem, że główki karabinków będą za grube żeby przepchnąć je przez otwory w zaczepach w broni (zwłaszcza ten nad rękojeścią). Wtedy jedyną metodą jest zastosować przejściówki w formie kółek do spinania kluczy/zawleczek w granatach. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 albo kolego wejdź na ebay.de i tam są oryginalne paski do G36. Ale nie mam pewności czy będą pasować do G36C LINK Quote Link to post Share on other sites
Szerszen01 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 Znaczy ja już wcześniej dokupiłem sobie w żelaznych takie fajne metalowe zaczepy i wszystko jest OK, tylko miałem problem z odpowiednim zaczepieniem tego paska :) Bo zawsze używałem tego od AK, a teraz zachciało mi się sprawdzić jakiś 3pkt. [edit] Problem rozwiązany :) Dzięki pomocy Ronina i silnej woli rozgryzłem ten pasek. Ładnie się prezentuje, a co do zaczepów na broni to problem rozwiązują takie metalowe małe karabińczyki ze sklepu żelaznego :) pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 zaczepiasz je o zaczepy w broni (jeden nad rękojeścią, jeden na końcu łoża). To ja mam w związku z tym pytanie: po co jest 3 otwór na końcu kolby? Pełni jakąś rolę? Jest używany przy zawieszaniu broni? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Jest używany opcjonalnie - w ostrej wersji tworzywo w tym miejscu jest jednak grubsze i nie grozi zerwaniem. W airsoftowej miałbym obawy tak tego używać, więc lepiej zapomnieć o tym zaczepie. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Poza tym może denerwować przy złożonej kolbie, albo też przy samym skladaniu. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Faktycznie przeszkadza i raczej jest to tylko alternatywa dana użytkownikom broni przez producenta. Wyobrażam sobie, że może w pewnych sytuacjach jest to wygodniejsze, ale rzadko spotykane. Jeśli przestudiuje się jeszcze dokładnie materiały fotograficzne, widać że funkcjonują jeszcze inne sposoby mocowania, przykładowo za samą konstrukcję kolby. Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Dzięki za odpowiedź. Co do wytrzymałości tego oczka to jak na replike jest ok. Nie raz zdarzyło mi się zamaszyście zarzucić broń na plecy czy zrzucić z rąk (nie pieszcze się z nią) i defektów żadnych nie zauważyłem (mam G36C od JG). Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 gdzie mozna zdobyc pas nozny do gietki?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Nożny? Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 wybacz literowka nośny Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Oryginał idzie kupić na zagranicznych aukcjach - ebay.de, egun.de. Ronin p.s. Zdublowałeś kolego temat - połączyłem go ze tym starym ale następnym razem przed zadaniem pytania poszukaj - temat o pasie był osiem wątków niżej w tym dziale i nazywał się dokładnie tak jak ten, który założyłeś... Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Oryginał idzie kupić na zagranicznych aukcjach - ebay.de, egun.de. Ronin p.s. Zdublowałeś kolego temat - połączyłem go ze tym starym ale następnym razem przed zadaniem pytania poszukaj - temat o pasie był osiem wątków niżej w tym dziale i nazywał się dokładnie tak jak ten, który założyłeś... ta jest Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts