Karol88 Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Witam, koledze dzieje się następująca rzecz mianowicie podczas strzelania i wystrzelaniu koło 200 kulek nagle naciska spust i tłok zatzymuje się z tyłu i nie ma reakcji. Rozebrałem GB tlok wrócil na miejsce wszystko wyglądało normalnie poskladałem dwa strzeły i ponownie tłok został z tyłu ale nie doszedł do końca, rozebrałem GB sprawdziłem tłok, zębatki, anti reversal działa normalnie więc poskładałem i strzeliłem i ponownie tłok został z tyłu i nic go już nie ruszyło tak jak to miało miejsce poprzednio. Moje pytanie czego może to być wina? Silnik pracuje i prubuje naciągać spreżyne ale zębatki się nie chcą kręcić. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Jest to stock? czy coś było modyfikowane? Jaki akumulator? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 29, 2008 Author Report Share Posted April 29, 2008 Jest to Stock, nic nie zmieniane w GB bateria to Sanyo 9,6V 1100mAh fotka baterii ;) http://img339.imageshack.us/my.php?image=bateriagk3.jpg Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Identycznie objawy miałem przy padniętym silniku, niby normalnie kręcił ale często jak nie co chwile zatrzymywał tłok w tylnym położeniu. Sprawdź na innej batce czy to samo sie dzieje ewentualnie jak masz możliwość przełóż silnik z innej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 30, 2008 Author Report Share Posted April 30, 2008 Wsadziłem silnik CA do mojego G&P i pracował bez problemu, natomiast jak wsadziłem mój silnik do jego CA to nie było reakcji więc wina jest prawdopodobnie po stronie baterii chyba, że ktoś ma jakieś inne propozycje ? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Jeśli nie bateria, coś może być na stykach. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted May 3, 2008 Author Report Share Posted May 3, 2008 (edited) Działa, całe to zamieszanie to była wina baterii. Temat do zamknięcia Edited May 3, 2008 by Karol88 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts