Kenoder Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Czy w takim razie w ogóle opłaca się zamawiać dla pojedynczego AEG'a na WGCshop.com? Czy lepiej kupić w polskim sklepie. Jestem zainteresowany Kupnem 1 AEG w okolicach 150USD + ładowarka i akumulator=50USD +kolimator W sumie to będzie ok 300USD przeczytałem cały temat ,ale nadal nie wiem jak to będzie :-o pomóżcie. Link to post Share on other sites
starwars Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Witam . Mi sie nasuwa takie pytanie, przeczytałem temat http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=40420 i tam pisze ze kszty transportu są w dolarach Hk a nie amerykańskich.... a jak jest z WGC, czy ceny karabinów są podane w $HK czy$ amerykańskich?? Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 USD. W HK są na stronach poczty HK Link to post Share on other sites
Martin Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 @Kenoder Wydaje mi się, że kupowanie tam takich "tanich" aegów mija się z celem, bo pewnie wyjdziesz na zero. Opłacają się aegi, które w Polsce kosztują >1500zł Ja zamówiłem G&P SPR/A (extended stock), zestaw 5 mid-capów KA, paczkę exceli i baterię G&P 8,4V do kolby SF. Całość wyniosła 440.5$ + 136$ za przesyłkę (USD) = 576.5$ ~ W każdym razie z cłem wszystko wyniesie mnie ok. 1300zł. W Polsce sama SPR/A 100m SF kosztuję 2000zł. Musiałbyś sobie obliczyć dokładnie koszty, ale wątpię czy będzie to aż tak opłacalne dla aega za 150$. Jakbyś powiedział jeszcze ile on kosztuje w Polsce to byłoby łatwiej. Caly problem tkwi właśnie w tym, że przesyłka trochę kosztuje. Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Z doświadczenia powiem, ze w znaczącej większości przypadków opłaca się sprowadzać zza granicy AEG'i i gaziaki. Baterie tym bardziej. Podaj konkretne modele to będzie wiadomo coś więcej. Link to post Share on other sites
malpi550 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) a ja tak zapytam tak :) : Zamawiam z kumplami na dniach z wgcshopu , sporo kulek , troche dupereli i aeg'a z tm'a waga wszystkiego bedzie +/- 10.2 kg . chciałbym zeby mi doszła w nie dużej niż 3 tygodnie jeżeli to możliwe. -Jaki mam wybrać rodzaj przesyłki -gdzie mam to wybrać ? -ile mnie to (+/-) będzie kosztować ? najlepiej w PLN :) z góry dzięki Edited May 27, 2008 by malpi550 Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Jeżlei w 3 tygodnie ma dojść do Polski - AirMail Jeżeli w 3 tygodnie ma dojśćdo ciebie - Express Wybierasz przy składaniu zamówienia Napisz do WGC to ci wyślą wycenę. Ile to będzi ekosztować w PLN - Jest o tym odpowiedni temat. PS: Kulki opłaca się ściągać? Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Obliczane było, że nie. A przynajmniej pamiętam taką dyskusję, ale skoro mają jeszcze inne "duperele" ściągać to może... Link to post Share on other sites
malpi550 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) nom za G&G 4k 0,25 płace 7,90$ co przy aktualnym kursie dolara 2,16 daje cos koło 16-17 zł :P W Polsce o Ile sie nie mylę te same kosztują css pod 45 zł:P A w takim razie jeszcze jedno pytanko :] ile bym musiał czekać gdybym wziął taką "zwyczajną" pocztą :P czyli nie zaznaczająć ani air maila ani expresu . Obliczając 10kg air mailem + express wszyło mi 666 HK Services Rates Air Mail $660 Express Delivery $6 Total : $666 Dobrze mi to wyszło czy coś sknociłem ? Jeżeli nie to proswze mnie poprawić:) z góry dzięki :] Edited May 27, 2008 by malpi550 Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) O ile wogóle w polsce dostaniesz kulki G&G. Raczej nie są popularne.. ciekawe czemu? ;) Nie. Express Delivery to nie to samo co Express Shipping. Ten jest jakieś50-100% droższy od Airmail'a. No i pamiętaj, że to są dolary HK a nie USA. Edited May 27, 2008 by xasistis Link to post Share on other sites
malpi550 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) Na specshop'ie zawsze sie coś znajdzie ;) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1482 Zresztą nie dziwne on jest chyba wyłącznym dystrybutorem tego w Polsce. A Czym dokładniej różni sie dojście do Polski a dojście do mnie ? :) w sensie jak to dojdzie do Polski do gdzie się to zatrzyma ? Sorka że tak o wszystko wypytuję , ale dla mnie jest to juz poważniejsze zamówienie a nie chce niczego w ciemno robić :) Edited May 27, 2008 by malpi550 Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Jak dojdzie do Polski to zatrzymuje się w Urzędzie Celnym, co zabiera od tygodnia czasu w górę. Link to post Share on other sites
malpi550 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Dzięki bardzo za pomoc :] już chyba wiem wszystko :) jak coś mi sie przypomni to będę pisał . Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Te kulki od G&G nie są słabe wcale, wręcz powiem, że można jest porównywać z Blasterami, wiem co mówię, wielu używałem. Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Sprowadzać replikę Ci zaczną dopiero jak zapłacisz. Inaczej zjawi się kiedyś przy większej dostawie. Link to post Share on other sites
kzadura Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 (edited) Po lekturze tego wątku zdecydowałem się na zakup w WGC jednego z ich modeli Custom, a konkretnie WGC Custom M4 Commando with 6 Position Stock. Idąc za przykładem kolegi Piachu zdecydowałem się na wysyłkę UPS-em i okazuje się że może się to odbyć szybko. Wysłali z WGC 02/06, a dziś 06/06 gun jest już u mnie w domu. Także UC uwinął się z ocleniem super szybko. Ze swojej strony mogę polecić tą formę wysyłki jeśli komuś zależy na szybkiej dostawie. Nawet uwzględniając koszt wysyłki UPS-em i cło cena jest w dalszym ciągu mocno zadowalająca w stosunku do tego co trzeba by było zapłacić w krajowych sklepach. Teraz przydałoby się wymienić lufę, komorę HU i może coś jeszcze ale to już sprawa na inny wątek. K Edited June 6, 2008 by kzadura Link to post Share on other sites
madjong Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Napisz ile to Ciebie wyniosło jeśli możesz. Link to post Share on other sites
kzadura Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Jeśli chodzi ci o koszt wysyłki to ok. 13 USD za 1 kg paczki. Link to post Share on other sites
Dezerter Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Witam, ja mam takie pytanko więc podłączam się pod temat. Czy opłaca mi się zamawiać z WGC magazynki których wartość nie przekracza 100$ ? Ile wyniesie mnie złotych przesyłka, opłaty celne i wszystkie inne sprawy od tej sumy? Link to post Share on other sites
xasistis Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Wysłałem ci PM'a Link to post Share on other sites
Dezerter Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Może i PM'a dostałem ale odpowiedzi na moje pytania nadal brak :P. Link to post Share on other sites
xasistis Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 heh, bo i detali żadnych nie podawałeś. Next PM. Link to post Share on other sites
Szkodnik Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Łeh, forum nie jest po to, żeby PMy wysyłać. Piszcie tutaj, bo inni też chcą wiedzieć ;] Link to post Share on other sites
tasior102 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 hmm a ja mam nietypowe pytanie, wiem co onzacza in stock, out of stock, ale pozostałych oznacze nie znam, co np oznacza Discontinued przy m4 G&P ? ze juz zaprzestali sprzedawac te repliki? pomozcie mi bo chcialbym sobie ja sprowadzic w najblizszym czasie Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Weź człowieku wejdź na strone www.ling.pl i sobie sprawdź, a jeśli masz w domu słownik angielsko-polski to sprawdź!!!! Link to post Share on other sites
Recommended Posts