Kamzi_909 Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 (edited) Witam, ostatnio na strzelance chrupnęła mi końcówka haczyka od zaczepu kolby (na zdjęciu), po prostu się złamała i kolba tylko lata zamiast się zamykać w pozycji otwartej. Niech ktoś da jakąś radę bo już nie mam pomysłu na to . Edited May 8, 2008 by Kamzi_909 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Jeżeli masz ułamany element to możesz spróbować naprawić, bo z kupnem takiego zatrzasku może być problem. Quote Link to post Share on other sites
sniper104 Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Nie ten dział troszki:} Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 w boyiu te częsci są ze ZNAl'u i łatwo się psują.Można sprobować na gwarancji wysłać ,hehe, lub pokombinować u metalurgów(sorki za okreslenie). kolega wytoczył sobie tą czesc z lepszych metali. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 (edited) Wytoczył? Fajną tokarkę ma twój kumpel;) A tak na serio to pilnik i szlifierka i w 20minut masz gotowy zaczep ze stali. On nie jest trudny do zrobienia. Widzę że niedaleko mieszkamy to możemy sie zgadać, napisz na PW. Edited May 12, 2008 by Rudy102 Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Prosiłbym o zdjęcia takiego wytoczonego elementu i w wersji niby zrobionej na tokarce i tej zrobionej przy użyciu pilnika i szlifierki. Nie wiem na czym można taką część dorobić, ale bardzo wątpię, żeby tokarką. Nie chodzi mi tylko o samą wiarę ;), ale o skopiowanie i wykonanie własnego zaczepu, więc każda pomoc się przyda. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ehh.... tokarką nie można wykonać takiej rzeczy;) Sama część nie jest skomplikowana więc zrobienie jej pilnikiem i szlifierką nie zajełoby dużo czasu. Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 (edited) w boyiu te częsci są ze ZNAl'u i łatwo się psują.Można sprobować na gwarancji wysłać ,hehe, lub pokombinować u metalurgów(sorki za okreslenie). kolega wytoczył sobie tą czesc z lepszych metali. Prawda, ta część jest z hu.... tej no metalu :), i szybko pęka bez większego wkładu sił, tylko pytanie ? jak zdjąć ten mechanizm zatrzasku od body ? nity tam są . Edited May 15, 2008 by Kamzi_909 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Trzeba wyjąć gearbox. Robisz to tak: 1. Odkręcasz i demontujesz selektor ognia. 2. Odkręcasz śrubę na spodzie chwytu pistoletowego i ściągasz go. 3. Wyciągasz plastikowy element w kształcie litery L ustalający komorę hopup i popychasz ją do przodu. 4. Wyciągasz gearbox. 5. Zapamiętaj jak ułożona jest sprężynka od zatrzasku i wyjmij ją. 6. Teraz zatrzask bez żadnych oporów będzie dał się wyjąć. Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted May 22, 2008 Author Report Share Posted May 22, 2008 Ok thx OLO, tą końcówkę wziąłem na poxipol, może wytrzyma jak delikatnie będę sie posługiwał kolbą. Jak puści to na stałe kolbę i finito. Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 Niestety puściło, ehh może dorobię jakimś cudem tą część. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Ten zatrzask trzeba by przewiercić na wylot cienkim wiertłem (najlepiej lekko pod kątem) i wstawić do środka stalowe pręciki (z 2 obok siebie wystarczą) i dopiero umocować to razem na klej. Quote Link to post Share on other sites
maci3ek Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Mam problem z moim boyiem. Po jednej strzelance po prostu zdechł. Objawy są takie że, jak naciskam spust na dowolnie jakim trybie słyszę tylko "czyknięcie" silnika i tyle. Potem bateria i rączka się bardzo nagrzewają. Czym spowodowane jest takie zachowanie??? Co robić???? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Naładuj baterie:P i nie trzymaj spustu bo kable i silnik się bardzo grzeją nie wspominając o baterii:P Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 (edited) Było już pisane. Sprężyna w GB spada z prowadnicy i blokuje tłok. Pomaga: 1. Naładowana bateria, jak nie zadziała to 2. Naładowana lepsza bateria np 9,6 od kumpla żeby odblokować 3. Odpowiedni "uderzać" w bok body i sprawdzać (u mnie to działa ;) ), sprężyna potrafi "wskoczyć" i działa dalej (na własną odpowiedzialność). 4. Wymiana na firmową m120 Ostatnio wynikła jeszcze jedna "wada" GB. Jedna z zębatek w GB jest zamocowana na pinie, który wchodzi w dwie strony GB w łożyska. Ten pin się powoli z czasem wysuwał w jedną stronę i wypadł z łożyska blokując GB. Pomaga rozebranie GB, wstawienie s powrotem na swoje miejsce i "podklejenie" z obu stron GB od zewnątrz kawałkiem płaskiego twardego cienkiego plastiku przyklejonego taśmą do GB.. (taka prowizorka na szybko). Edited August 11, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
wojtek1734 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Tą częsc do kloby mozna kupi na tajwangunie i kosztuje ok 35 zl Quote Link to post Share on other sites
wojtek1734 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 czy w tym boyiu mozna wymienic bateria na 9,6 Akumulator Ni-MH 9,6V 1500mAh typ stick[FIREFOX] i czy nie bedziem ialo to zadnych skutkow uboczny ? Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) Będzie :P. Zwiększenie szybkostrzelności. Żywotności mocno to nie zaszkodzi. Pozdrawiam Edited October 9, 2008 by Raq Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Ja jadę na sticku Firefoxa 9.6 już 10 miesięcy (ponad 35000 BB głównie ciągłym ogniem) i zużycie GB jest naprawdę minimalne. Zębatki zero. Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 HELP! Mój ak 74 ( czy jak kto woli rk - 02 ) BOYI nie podaje kulek. Tzn chodzi elegancko ale nie strzela kulkami. Czasem sie uda jak sie go podkręci (hi cap) to z 2 wystrzeli. Przyjrzałem sie magazynkowi. PO odziągnięciu ząbka (żeby kulki szły do góry) kulki siedzą i nie idą do góry. Prawdopodobnie cos jest ze sprężyną która powinna popchnąć je do góry aż do wyczerpania maga. Nie jestem pewien jednak czy to nie jest problem z karabinem. Czy mam wykorzystać gwarancję czy próbować innych sposobów? (mieszkam w trójmieście) Dzoeki za odp! Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 W AKMie full metal cymy miałem problem następujący. Nakręcam maga, kulki podnoszą się do wylotu, ale po kilku strzałach przestawał podawać. Rozkręciłem maga i okazało się że 5 kulek ocierało o zębatkę (na samym dole, tą do podkręcania). Wyjąłem te kulki i działa elegancko. Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 własnie problemem z moim magiem jest to że trudno go rozłożyć. Jest śruba imbuswa na pblaszce przez którą wychodzi żbatka ale nie da sie jej zsunać bo właśnie ta zębatka blokuje- z drugiej strony maga nie ma w ogóle możliwości. awet nie mam innego maga do sprawdzenia z czym problem.. Mogłem kupić cyme- z cymami moi kumple nie maja problemów.. a z bojami to juz 3 problem;/ Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Kiedyś tak miałem. Prawdopodobnie poszła główna zębatka magazynka - ma tam takie 2 miejsca na zaczep sprężyny. Lutownica na gorące powietrze i wsio. Żeby rozebrać magazynek trzeba tą śrubkę rozkręcić i wybić bolec na górze magazynka. Potem pchając od dołu i ciągnąć od góry wyjąć magazynek właściwy z obudowy... Jeżeli nie idzie, nie wiem co się dzieje. Blaszka za cholerę nie chce zejść nawet przy rozłożonym magu. Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 dzieki za odpowiedź, pomogło siliconowe smarowanie. Nie wiem czy chiński piasek tam był czy coś onego. chodzi na razie ( tak jak by pomogła próba rozkręcania i tak dalej). Taki sprzęt - popukasz - i działa. Dzieki:) Quote Link to post Share on other sites
marcepan Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Mam pytanie? Jak zdjac kolbe w aks 74 boyia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts