mmaruda Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Witam. Niedawno nabyłem UMP i dziś przeszło chrzest bojowy na coniedzielnej strzelance, jednak pojawił się pewien problem - mianowicie, nawet na minimalnym ustawieniu hop-up (czyli w zasadzie na zero), kulki lecą jakieś 10-15 metrów prosto, a później podrywają się do góry - gun ma przez to mniejszy zasięg niż mój sprężynowy shotgun. Używałem kulek 0.25, więc raczej nie za lekkie. Zmniejszyć hopa już się się nie da. W czym może być problem? Czy to jest kwestia dotarcia się gumki, czy może da się replikę rozebrać i bez większego ryzyka coś poprawić, czy lepiej reklamować? Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Gdzie go kupiłeś?? Nowy/używany Edited May 18, 2008 by Punk4ass Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 18, 2008 Author Report Share Posted May 18, 2008 Nówka z Taiwanguna, ma jakieś 3 dni. Nic w nim nie grzebałem, tak jak wyszedł z pudełka, tak naładowałem stockową batkę zgodnie ze wzorem i pojechałem dziś strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Jak nówka to nie powinno się nic dziać Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 wymień gumkę na silikon,kolega w HK 416 miał to samo,po problemie Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 18, 2008 Author Report Share Posted May 18, 2008 Dzięki, spróbujemy z nową gumką. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 19, 2008 Author Report Share Posted May 19, 2008 Już wiem co było nie tak - w replice był jakiś przerośnięty dystanser, zrobiłem własny z kawałka dętki i taśmy sylikonowej - zasięg UMP to teraz jakieś 40 metrów i do tego dość celnie. Quote Link to post Share on other sites
MadnesS Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Hmmm... mmaruda. Jezeli bys mogl opisac, gdzie znajduje sie ten dystanser i jak go naprawiles/przerobiles/zrobiles to bylbym wdzieczny:) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Dystanser jest w komorze HU, wytnij sobie z wkładu do długopisu. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 22, 2008 Author Report Share Posted May 22, 2008 Dystanser jest w komorze HU, wytnij sobie z wkładu do długopisu. Nie! Wkład od długopisu w tym wypadku jest za twardy - kulki się będą klinować w lufie (już próbowałem). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Nie wiem, mam takowy w swoim G36 CA, na gumce Systemy i lufie tego samego producenta. Kijowo, ześ wycioł albo z kijowego wkładu. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted May 23, 2008 Author Report Share Posted May 23, 2008 Ziom, mówisz o zupełnie innym gunie (w dodatku CA, a nie tanim chinolu), innej lufie i innej gumce hopa (komorze pewnie też) - nie chce mi się o to kłócić, ale raczej kiepskie argumenty podajesz za tym, że zrobiłem coś nie tak ;) Nie chcę tu udowadniać, że znam się lepiej, po prostu w kwestii samoróbek, chyba lepiej koledze polecić patent sprawdzony w tym konkretnym przypadku, żeby nic sobie chłopak nie zepsuł. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Ja zrobiłem z izolacji z kabla (gumowej) ;P. I działa wyśmienicie :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts