miqulll Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Witam wszystkich! Jestem tu nowy, od niedawna interesuję się asg. Znalazłem te 2 bronie i mam pytanie... Która lepsza? Zdaję sobie sprawę, że może powinienem się popytać w dziale "jestem zielony", ale jako że nie ma podobnego tematu, to czemu nie zacząć... Bo nie ma, prawda? :wink: Nie ukrywam, że przymierzam się do kupna, ale jestem ciekaw zdania innych, doświadczonych ludzi. http://taiwangun.com/?str=product&prId=895 - BOYI http://taiwangun.com/?str=product&prId=1138 - CYMA Pozdrawiam! :) Edited May 18, 2008 by miqulll Quote Link to post Share on other sites
MarcoMK Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Ja własnie od kilku dni posiadam ta Cyme i powiem ze jestem zadowolony. Ale to dopiero kilka dni. Na forum poszukaj dokladnych opisów tych replik to dowiesz sie wszystkiego. Ja miałem jeden problem z magazynkiem (moze tylko mi sie taki trafił). Chodzi o to ze magazynek baaardzo lekko sie wyczepiał (nie trzeba było nawet naciskać na blokade) Problem ten łatwo samemu rozwiązać. Wystarczyło lekko pod szlifować magazynek i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Moją pierwszą repliką była cyma i się poważnie naciąłem na jej produkcie, może miałem pecha, nie wiem ;-) , w każdym razie polecałbym replikę BOYI, sam posiadam karabin tej firmy i nie mogę narzekać, sprawuje się dobrze, o niebo lepiej niż Cyma. Quote Link to post Share on other sites
miqulll Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 Heh, ja już jestem raczej zdecydowany na tego rk-02, ale jeszcze pytanko, bo przecież nowego topicu nie bede zakładał... Na TG piszą, że wymieniają sprężynę na mocniejszą, zresztą zobaczcie na liczbę fps :strach: Czy taak sprężyna nie skróci jej żywotności? Może wymienić ją na 110 na przykład? pozdro 8-) Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Wymień, wpłynie to pozytywnie na żywotność a przy okazji szybkostrzelność i reakcja na spust się poprawi. No i będziesz miał bardziej uniwersalną replikę. Quote Link to post Share on other sites
Cinek53 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Ja od jakiegos czasu mam Rk-2 i jedyne co radze wymienic na poczatek to gumke HU. Puki co moja zabawka sprawuje sie bardzo dobrze (bylem dopiero na 2 strzelaniach jakies 2-3k kulek) i fgoraco polecam za taka kase sie opaca:) Mam z najomego z bronia od CM i uwazam ze Rk-2 leprzy mimp paru niedoskonalosci (denerwuje mnie strasznie szczeina przez ktura widac baterie jak sie przeaczy na auto) a co do samej bateri wytrzymuje mi bez probemow ostre 5h strzeanie wiec jest ok:)) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Zastanów się, czy nie lepiej zapytać się o promocję w customs.pl Wymieniają więcej części na wytrzymałe i nie musisz dopłacać za sprężynę M110 - u krakmanów zaśpiewali mi za to 27 zł. Quote Link to post Share on other sites
visss Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 (edited) Witam! Odświerzam ten temat bo w innych (powiedzmy) nie znalazłem informacji. Mianowicie czy do tego modelu RK-02 http://gunfire.pl/product-yid-1152190089-RK-02.html (wiem, wiem - gunfire) można włożyć magazynki innych firm? (ten w zestawie jest plastikowy, a chciałbym mieć metalowy) Edited June 9, 2009 by visss Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Magazynki innych firm mozna włożyć, ale metalowe magi do ak74?? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 widzisz, mały zonk oryginalnie AK-74 ma plastikowe magazynki Quote Link to post Share on other sites
visss Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Oż :-P To pardon za moją niewiedzę. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Ja bym jednak bardziej polecał Cymiacza. Bo w moim RK-02 przez rok użytkowania "naścianowo - ogrodowego" poszło wiele części. I zewnętrznych, i wewnętrznych. Chociaż ta Cyma jest dość słaba zewnętrznie - system TM, a nowe Cymki są już w systemie VFC. Ale chińskie repliki to loteria... Raz trafisz na działające bezawaryjnie przez lata, a potem na takie, co do końca lata nie dotrwają... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts