szymon91 Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 (edited) Witam. Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, a takiego tematu chyba nie było :) Co lepiej kupic? Opłaca się za tą cenę brać swd? Boję się o to że nie ma do niego cześci zamiennych... Znowu w M24 trzeba by wszystko od początku wymienić i cena była by chyba taka sama... :???: No i jeszcze czy do swd można wstawić tą spreżynę http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2305 :-F chodzi mi o to, czy wytrzyma, bo części zamiennych do niego chyba nie dostane... Drgunow http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=345 M24 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=895 plus tiuning na 540fps i precka.... :wink: Jeśli ten tamat był i zgrzeszyłem umieszczając tu nowy to bardzo przepraszam ;-). PS MOZNA TO PRZENIESC DO DZIAŁU O KARABINACH WYBOROWYCH,ZAGAPIŁEM SIE I POMYLIŁEM DZIAŁY... :wink: /Medi - można, ale kukułczego jaja podrzucać nie będę, więc najpierw poprawiłem post. Stosuj konsekwentnie polskie znaki diakrytryczne. Edited May 25, 2008 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Ziąłbym dragunova. Klimatyczniejszy i ładniejszy.chociaż tez zależy do jakiego munduru . Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 Najczęściej to by był używany z Ghillie a jak nie to olivka,bo rekonstruuje Vietnam Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Jak VN to ani jedno ani drugie nie pasuje. Chyba ze Grasz po stronie panów z żółtaczką ;-) Jak snajperke to albo M14 albo M40. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 ...a raczej M21 lub M40A1. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 Powiedzmy ze zabiłem żółtka i zakosiłem mu broń :) a M24 a M40 sie od siebie za dużo nie różnią... Interesują mnie tylko te 2 które podałem w tytule Czekam na jakieś wskazówki i propozycje Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Powiedzmy ze zabiłem żółtka i zakosiłem mu broń :) a M24 a M40 sie od siebie za dużo nie różnią... Interesują mnie tylko te 2 które podałem w tytule Czekam na jakieś wskazówki i propozycje Hate wspominał o M21 a nie o M24. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Bierz M24 - dokupujesz cylinder 300% i masz 540 fps. Do tego precka, jakaś lunetka i wszystko gra. W dodatku dużo łatwiejszy montaż lunety, więcej części zamiennych. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Jeżeli chcesz chociaż stylizować się na żołnierza amerykańskiego z okresu wojny w Wietnamie to M24 odpada. SWD nie wiem czy pasuje, ale taki ciekawy fakt: "dowództwo" że tak powiem bo nie pamiętam jaka instytucja dokładniej dawało po 3000 dolarów za każdy egzemplarz SWD zdobyty na wrogu. Nie podam źródła ale podejrzewam że wyczytałem to w książce "Snajperzy" Marka Czerwińskiego. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 blaszko - myślisz że to tak łatwo "dokupić 300% i gra"? Jeszcze trzeba wydać dużo kasy na mechanizmy spustowe itd. ATOZ to wsadzenie samej sprężyny i nic poza tym (wszystko jest wręcz pancerne). Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Warto także dodać, że w SWD mamy lufę o średnicy 6,04mm, a w M24 mamy 6,08mm. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 (edited) Hate,dzięki za info Raczej wybiorę SWD,a jak ze sprężyną M190 albo M210? Da się to w ogóle naciągnąć...? I jak z tym współpracują inne mechanizmy,spust cylinder itp,udźwigną to?? Moje ghillie zrobione w 85% (nie na mnie ;P) Edited May 26, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 (edited) Uwaga techniczna co do ghillie - o wiele za długie frędzle na rękawach. Będą się czepiać wszystkiego, będą ci koszmarnie przeszkadzać w czołganiu się - sprawdzone empirycznie. No i jak masz zamiar coś w tym widzieć? ;) Edited May 26, 2008 by Lajon Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 (edited) Na kapeluszu trochę sie przerzedzi. Dlatego pisze ze w 85% :) jeszcze sie je wytarzam w błocie piasku itp itd wiec trochę tego powypada :) PS a wole żeby były dłuższe niż krótsze Edited May 26, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Szymon, widzisz, problem jest jeden... W związku z tym że za SWD dostawałeś trzy patyki - Większość wolała je sprzedać. Ale jeżeli chodzi Ci tylko o stylizacje to może być. ;) Swoją drogą tak masakrycznie pogwałciliśmy już zasady tego działu że szkoda gadać - Sorry Jack... Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 M24 rzeczywiście nie pasuje do Vietnamu :P A z tego co czytałem, to stockowe seary wytrzymają 300%, więc nie ma problemu. A SWD odradzam być może z czystej antypatii do rosyjskiej broni :) Quote Link to post Share on other sites
mimek Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 W mojej m24 mam 380% i z mechanizmem spustowym nie mam najmniejszego problemu.Wystarczy przed strzelaniem przesmarowac dla lepszego poslizgu. Rowniez zastanawialem sie nad SWD ale slyszalem ze sa niecelne. Jako byly posiadacz rugera nie chcialem ryzykowac:) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Mam kumpla z SWD - najcelniejsza broń jaką widziałem... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 (edited) Witam.Wątpie żeby żółtki wtedy miały Dragunowa, choziaż może... Ja na twoim miejscu wziąłbym M14 G&G lub CA (jak chcesz) bo do wyboru nie masz za bardzo karabinów wyborowych z tego okresu.Opcjonalnie możesz kupić AK-47 lub M16 Vietnam z lunetą,precke dokupisz lub jakiś tuning mały zrobisz i bedzie gitara :-P 8) Edited June 2, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Zdarzały się SWD u "żółtków", i jestem tego pewien. ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Na 100% pierwsze sztuki SMD występowały w Wietnamie, ale tam raczej stosowano jako broń snajperską mniejsze bronie na 5,56 ze względu na "małe rozmiary" wietnamczyków. Były też Mosiny, Mausery, cała gama AK, a nawet StG44. A z USAńskich to: M21, M40, winchester mod. 70 i jakiś springfield. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 16, 2008 Author Report Share Posted June 16, 2008 Jaki będzie zasięg tego SWD jak da sie tam M190 promka? Testował ktoś? Najlepiej jak jakiś posiadacz owego dragunova napisał by mi na PW,bardzo proszę bo mam kilka pytań Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts