FelekPSBASG Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Chcę kupić używane buty desert od tego pana: http://allegro.pl/show_us...php?uid=5378233 z tym, że nie wiem jak przeliczyć rozmiar bo tak: - stopa ma 25cm - normalnie rozmiar waha sie 38-41,zależy od firmy :poddanie: Chciałbym, żeby buty były dobrze dopasowane, więc waha sie między 6 a 6,5, ale dodatkowo są jeszcze tajemnicze dla mnie literki szerokości np: R, W?! jak to wszystko przeliczyć na centymetry, żeby dobrze dopasować? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Zapewne: Regular (stopa normalna), Wide (stopa szeroka). Miałem podobny problem - może umów się ze sprzedającym, że zwrócisz buty, jeśli nie będą pasować? Prawdopodobnie poniesiesz wtedy koszty obu przesyłek oraz prowizji, ale nie zostaniesz z parą niepasujacych butów. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) http://www.zom.republika.pl/rozmiary.html Tutaj jest nieco o tym. R i W to po prostu szerokość buta. Lepiej wziąć R, bo lepiej mieć węższego buta i ewent. je rozchodzić żeby się dostosowały do kształtu stopy, niż wziąć W i potem płakać że są za luźne ; ) Edited May 27, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
lup Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Taaa... no chyba, ze ich nie dasz rady rozchodzić i będą leżeć w szafie :) Poszukaj kogoś blisko Ciebie z takimi butami i przymierzaj. Jedno co, że używane bywają róznie rozchodzone. Quote Link to post Share on other sites
FelekPSBASG Posted May 27, 2008 Author Report Share Posted May 27, 2008 Taaa... no chyba, ze ich nie dasz rady rozchodzić i będą leżeć w szafie :) Poszukaj kogoś blisko Ciebie z takimi butami i przymierzaj. Jedno co, że używane bywają róznie rozchodzone. Znalezienie kogoś z takimi samymi butami o takiej małej stópce jak ja raczej graniczy z cudem ;-) Chyba jedynym wyjściem będzie kupić na oko a potem w razie jakby coś nie pasowało odesłać i poprosić o inne. Dzięki za próbę rozwikłania zagadki :F Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Dod. Gun ma na swojej stronie różne rozmiarówki, butów też. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts