Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Szukaj nie przyniosło odpowiedzi , wiec zakładam temat.

Mam na oku kamizelke OLV z Lubawy rozmiar XXL.

Chiałbym sie dowiedziec , co sadzicie na jej temat ? Najchętniej od użytkowników.

Będzie dobra na 186 cm wzrostu i średniego brzucha ? Wygodna , wytrzymała ? Ile magów do AK74 wejdzie w te ładownice ?

Pozdrawiam

kwdr

Nawet jeżeli dobierze się odpowiednio rozmiar olvka jest porostu za długa (większość nowoczesnych kamizelek przeciw odłamkowych kończy sie na wysokości pępka) przeszkadza to w klękaniu, o jeździe samochodem nie mówiąc ;-) . Posiadam olvke z wkładami miękkimi, po dłuższym noszeniu siadają barki, kiepsko współpracuje z plecakiem. Poszycie kamizelki jest naprawdę wytrzymałe, największym mankamentem są kiepskiej jakości rzepy, które sie szybko wyrabiają. Kamizelka posiada dwie kieszenie zaprojektowane pod magazynki do każdej kieszeni wchodzą dwa magazynki.

Ale o ergonomii tych kieszeni lepiej nic nie mówić ;-)

Taki mały Offtop: Olvka najbardziej przydaje sie zimą na wartach.Chowasz ręce do środka, unosisz barki, i żadna zawierucha ci nie straszna :uśmiech:

Jeśli masz pieniądze zbieraj na Miwo jeśli nie kup DMV. Ja mam OLV KLV szelki do przenoszenia oporzadzenia i Leśnika z Miwo. DMV miałem kiedyś i sprzedałem-teraz żałuje. OLV i KLV noszę pod naLeśnikiem :)-szelek nie używam. Trochę się nabiegałem z tymi polskimi kamizelkami i doszedłem do wniosku że DMV była najwygodniejsza.