ebola_85 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Witam! Podobno jest to spotykany problem w Gietkach? w Replikach CA? We wszystkich może? Mianowicie zdarza mi się że podczas strzelanki moja gieta przestaje reagować na spust. Zazwyczaj po przełączeniu trybu ognia raz czy dwa razy, zaczyna strzelać spowrotem. Nieraz jednak pomaga odpięcie i ponowne podpięcie baterii... Na jeden ze strzelanek zdarzyło mi się to raz. Jednakże wczoraj już 4 razy... Co jest powodem? Jak to naprawić ? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Sprawdź czy przypadkiem styki we wtyczce w AEGu nie są za bardzo rozwarte. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 O które dokładniej chodzi? Łączenie baterii z aegiem? Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 W replice kumpla przyczyną podobnego zachowania były zbyt rozgięte styki w gearbox'ie. Dogięcie pomogło, tylko czort wie na jak długo. Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Najlepiej sprawdz wszystkie łączki na lini bateria gearbox i te nieszczęstne styki w gearboxie bo przeważnie tam prpblem jest, czasem są zapaprane smarem, czasem zbyt bardzo rozwarte a czasem nadpalone. Dogięcie styków na długo starczy bo zasadniczo są one dość sztywne a "cycek" który je spina nie napiera zbyt mocno na nie. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Robiłem mały test. Na singlu nie chciała strzelać ale "do góry nogami" strzelała... Nie bardzo sie znam na rozkręcaniu replik więc zastanawiam się nad oddaniem jej do serwisu... Trzeba rozkręcać gearbox by dostać się do tych styków ? I jeszcze takie pytanie. Kiedy szybko, cyklicznie pociagam za spust na singlu czasami slysze jak coś się przesuwa w środku ale strzał nie następuje... Edited June 9, 2008 by ebola_85 Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Tak. Musisz rozebrać gerbox by dostać sie do styków. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 Ogladając filmy o rozbieraniu gietek do samego Gearboxa raczej bym się dostał, jednak rozebranie gearboxa chyba jest już za trudne jak dla mnie. Macie może jakieś inne pomysły? :) Jak nie to zostanie mi serwis i koszta z tym związane... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Jeśli nie umiesz rozebrać repliki pozostaje Ci odesłanie repliki na serwis. A jakiegoś mądrzejszego Kolegi nie masz, co by polutował Ci? Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted June 11, 2008 Author Report Share Posted June 11, 2008 Dopiero niedawno zacząlem przygodę z ASG i do tego w UK :) Mam znajomych ale są jeszcze bardziej zieloni niż ja :D Jeśli to na 100% problem z gearboxem to oddam do serwisu ale może to być coś innego ? Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Od baterii do gerboxa jest krótka i nieskaplikowana droga, bateria, złączka batki z kablem, bezpiecznik, 2 zlączka i kabelek leci do wnętrza gearboxa jeżeli na tej drodze nie ma żadnej usterki to z zewnątrz masz tylko jeszcze jedynie dostęp do silnika i tam możesz sprawdzić czy styki do silnika nie są poluzowane. Jeżeli wszystko jest OK to 100% problem jest w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Ponieważ jest już temat dotyczący Giety z CA, mam" długą" wersję, napisze tu. Problem objawia się tym, iż replika nie oddaje strzałów, lub oddaje z opóznieniem - na singlu. Jednak aby padł strzał, czy to na singlu czy auto, spust trzeba wciskać do oporu, z całej siły. Any ideas?? Testowałem 3 rózne aku - na wszystkich ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Jak na moje styki Ci padają - dośc pospolity problem w gietach. Jestem świeżo po wymianie styków - miałem takie same objawy - polecam przy okazji zainstalowanie MOSFETA, styki będą bezpieczne na przyszłośc. Quote Link to post Share on other sites
psyhomantis Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Osobiście miałem problem taki jak ebola_85. Przyczyną był dziadowski bezpiecznik, lut w nim odpadl. Wymieniłem na nowy odpowiednik i śmiga Takwięc proponuje sprawdzić bezpiecznik, najprostrzy sposób, o ile to jest przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts