Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Podobno jest to spotykany problem w Gietkach? w Replikach CA? We wszystkich może?

Mianowicie zdarza mi się że podczas strzelanki moja gieta przestaje reagować na spust. Zazwyczaj po przełączeniu trybu ognia raz czy dwa razy, zaczyna strzelać spowrotem.

Nieraz jednak pomaga odpięcie i ponowne podpięcie baterii...

Na jeden ze strzelanek zdarzyło mi się to raz. Jednakże wczoraj już 4 razy...

Co jest powodem?

Jak to naprawić ?

Najlepiej sprawdz wszystkie łączki na lini bateria gearbox i te nieszczęstne styki w gearboxie bo przeważnie tam prpblem jest, czasem są zapaprane smarem, czasem zbyt bardzo rozwarte a czasem nadpalone. Dogięcie styków na długo starczy bo zasadniczo są one dość sztywne a "cycek" który je spina nie napiera zbyt mocno na nie.

Robiłem mały test. Na singlu nie chciała strzelać ale "do góry nogami" strzelała...

Nie bardzo sie znam na rozkręcaniu replik więc zastanawiam się nad oddaniem jej do serwisu...

Trzeba rozkręcać gearbox by dostać się do tych styków ?

I jeszcze takie pytanie.

Kiedy szybko, cyklicznie pociagam za spust na singlu czasami slysze jak coś się przesuwa w środku ale strzał nie następuje...

Edited by ebola_85

Ogladając filmy o rozbieraniu gietek do samego Gearboxa raczej bym się dostał, jednak rozebranie gearboxa chyba jest już za trudne jak dla mnie.

Macie może jakieś inne pomysły? :)

Jak nie to zostanie mi serwis i koszta z tym związane...

Od baterii do gerboxa jest krótka i nieskaplikowana droga, bateria, złączka batki z kablem, bezpiecznik, 2 zlączka i kabelek leci do wnętrza gearboxa jeżeli na tej drodze nie ma żadnej usterki to z zewnątrz masz tylko jeszcze jedynie dostęp do silnika i tam możesz sprawdzić czy styki do silnika nie są poluzowane. Jeżeli wszystko jest OK to 100% problem jest w gearboxie.

Ponieważ jest już temat dotyczący Giety z CA, mam" długą" wersję, napisze tu.

Problem objawia się tym, iż replika nie oddaje strzałów, lub oddaje z opóznieniem - na singlu.

Jednak aby padł strzał, czy to na singlu czy auto, spust trzeba wciskać do oporu, z całej siły.

Any ideas??

Testowałem 3 rózne aku - na wszystkich ten sam problem.

• 2 weeks later...