Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK74 BOYI/PJ (RK-03)

Recommended Posts

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem powyższego karabinu i mam pewien problem. Otóż przy trybie auto, kiedy strzelam, nie podaje mi wszystkich kulek - po prostu padaja strzał z kulką a zaraz potem "suchy", itd (nieregularnie). Nie smarowałem jeszcze niczym, żadnym olejem, itd, ale zakładam, że Taiwangun już to zrobił...

Czy ktoś ma jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu? Wina raczej nie leży po stronie magazynka, bo sprawdzałem już 2, a na SEMI chodzi całkowicie normalnie...

Pozdro :roll:

Nie wiem jaką masz batkę, ale jak jakąś powyżej 9,6 V na przyklad, dająca za duży Rof to się nie dziwię.

Jakich kulki używasz?

Jak P&J to też się nie dziwię, bo mi i sporej liczbie kumpli te kulki się cieły i w magach i w lufach.

Podkręcałeś dobrze maga?

Może i dziwne pytanie, ale serio czasem ludzie na takie "detale" nie zwracają uwagi.

Z reguły trzeba te 20 wzwyż- razy spokojnie pokręcić, zależy od hicapa.

Tylko nie przesadź (w sensie, nie kręć aż mag będzie tylko już "klikał" jak sprężyna przeskakuje w "rowkach") bo złamiesz zaczep sprężyny i mag do wywalenia.

Edited by RED (Lone Wolf)

:] Podkręcałem aż do oporu, tak samo... Może faktycznie to wina kulek, używam P&J... Zobaczę na innych... A baterię mam 8,4V, stockową.

No ale skoro na SEMI chodzi całkowicie normalnie nawet jak strzelam raz-za-razem, no to ja już nie wiem...

PS. Opóźniacz popychacza? :o

pozdro

• 4 weeks later...

Miałem prawie to samo tylko, że po dwóch trzech seriach wogóle nie podawało (wina maga). Otóż wyleciała sprężynka z jednego rowka w zębatce. Rozkręć Hi-cap'a, wyczyść, nasmaruj, skręć, zmień kulki :D i strzelaj.

Edited by [PwT] Riddick

Też mam podobny problem, ale i tak niedługo zmieniam maga bo w tym Hi-Capie tam gdzie jest z tyłu to mocowanie do zwalniacza magazynka od tej blaszki przy zwalniaczu sie trochę ten plastik podciął, ogółem to magazynek mi sie blokuje w gnieździe tak że nie mogę go wyjąć i wtedy muszę go wcisnac do góry i dopiero jak nacisne zwalniacz to wychodzi

Spróbuj podłożyć kawałek blaszki pod tylni zaczep magazynka (ten od zwalniacza) tak aby mag porządnie siedział w gnieździe. Jeśli to nie pomorze to sprawdź czy gumka hopka nie jest na chama wciśnięta do komory, możliwe, że kołnierz gumki blokuje kulki wchodzące do komory. Ewentualnie możesz jeszcze przesmarować maga. Ostatecznie jeśli nic z tych rad nie pomorze to zamontuj opóźniacz popychacza:

Opóźniacz - Spec Shop

lub coś tańszego:

z Gunfire<<

• 2 weeks later...