bonzo94 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Witam wszystkich! Mam problem z HU w moim m4 z PJ-ota, a mianowicie coś się dzieje z dystanserem i nie podkręca on kulki, problem jest tak poważny ze nawet po przyklejeniu na "chama" dystansera dalej wystaje nad hu i niepodkreca kulek, a dziwne ze karabin, który ma 340fps nawala bliżej o polowe od karabinu z 250fps(ze sprawnym hu). A moje pytanie tyczy sie tego czy da sie naprawić tego już zamontowanego hu/czy kupno nowego załatwi sprawe. Drugie pytanie to czy wymiana gumki cos pomoże(mam wstawiona czarna z G&G) Pozdrawiam Bonzo Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 M4 PJ której generacji? Jaki przebieg? Mam wstawione = kto wstawiał? Dystanser też jest G&G? nawet po przyklejeniu na "chama" dystansera Gdzie go przyklejasz? Jaką masz komorę? Plastikową, stock? czy kupno nowego załatwi sprawe. Wymiana komory na metalową porządnej firmy (np. SRC) może wiele dać. A moje pytanie tyczy sie tego czy da sie naprawić tego już zamontowanego hu Póki co trudno powiedzieć co jest nie tak. Za mało informacji udzieliłeś. Z tego co napisałeś wynika, że albo dystanser albo regulacja jest wadliwa. Nie wiem co to czarna gumka HU od G&G (sam mam zieloną), ale może jest za twarda na tak małą prędkość wylotową. Wyjmij gumkę, obejrzyj ją, czy nie ma pęknięć, uszkodzeń, czy nie obrywa się gdzieś. Może wystarczy większy dystanser. Sprawdź czy regulacja w komorze działa prawidłowo. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Z tego co Kolega napisał wynika, ze nie wie co to dystanser. Bo nie widze możliwości przyklejenia go na chama do czegokolwiek co miałoby sens. Znajdź na forum jak prawidłowo złożyć komorę HU z gumką i czym jest dystanser ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Z tego co Kolega napisał wynika, ze nie wie co to dystanser. No to w takim wypadku forum mu nie pomoże ;). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 No cóż, "przyklejenie dystansera" to już całkowita abstrakcja... Może coś jaśniej? Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 bardzo dobrze wiem co to dystanser i przykleilem go od gory bo wystawal;) tak mi polecono zebym zrobil ale nie wiedze tego rezultatow Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Chłopie, czy ja dobrze rozumiem? Przykleiłeś dystanser żeby nie wystawał? No przecież dystanser musi wystawać... Tam nic nie wolno przyklejać. Dystanser ma sedzieć w dziurce a na tym ma być gumka HU. Dystanser ma za zadanie wybrzuszać gumkę tak, żeby podkręcała kulki. Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 oki, przyznajepomylilem sie, myslalem ze dystanser to cos innego;] Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 No chyba że zgubiłeś dystanser przy pierwszej rozbiórce i teraz po prostu go nie ma. Dlatego replika nie do końca działa tak, jak powinna. Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 ponoc tu chodzi o ta czesc ktora naciska od gory na gomke hu, nie wiem jak to poprawic Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 ta czesc ktora naciska od gory na gomke hu To właśnie jest dystanser :) Daj najlepiej komuś, co się na tym zna, bo sam możesz całkiem tą komorę rozwalić.. Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 juz cos mi sie udalo zrobic, rozebralem i zlozylem jeszcze raz i lekko podkreca(kulke leci z 8 metrow dalej) ale to i tak nie jest to co powinno byc Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Jak zdemontujesz zębatki i ramie dociskowe komory to w ramieniu będzie małe półksiżycowate wcięcie. W nim ma siedzieć gumowy wałeczek o śrdnicy około 2,5-3mm i długości okoo 4mm. To właśnie ma być dystanser. Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 16, 2008 Author Report Share Posted June 16, 2008 (edited) no wiec moj problem sie wyjasnil:) tego waleczka jest brak. czy ten dystanser moze byc do komory od m4? http://taiwangun.com/?str=product&prId=1118 Edited June 16, 2008 by bonzo94 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Boś go pewnie zgubił przy pierwszym rozkładaniu. Normalka ;) Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Sam możesz go dorobić z kawałka wkładu do długopisu... Albo z cienkiej gumowej rurki. Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted June 16, 2008 Author Report Share Posted June 16, 2008 taaa...przypominm sobie, myslalem ze to si ez czegos oderwal kawalek plastiku i to wyrzucilem:P(nie wiedzialem o istteniu czegos takiego bo wczesniej mialem mp7 i tam nie bylo czegos takiego:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 (edited) Sam możesz go dorobić z kawałka wkładu do długopisu... Albo z cienkiej gumowej rurki. Izolacja jakiegoś kabelka na przykład. Edited June 16, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Jeśli juz bierzesz dystanser to weź ten w kształcie litery H, zapewni ci lepsze skupienie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts