Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zawieszenie taktyczne w SPR lub SAM-R od G&P

Recommended Posts

Przymierzam sie do zakupu jednej z wymienionych w temacie replik. Zastanawia mnie tylko, że na zdjęciach w sklepach internetowych nie widze uchwytu przedniego do zawieszenia taktycznego czy repliki te nie posiadają go i trzeba dokupić uchwyt mocowany na szynę czy jest to kwesia perspektywy z której robione jest zdjęcie i jest on niewidoczny?

Jeśli podobny temat był już na forum to wybaczcie ale nie mogłem go znaleźć.

Tak myślalem w sumie ale mam jeszcze jedno pytanie w takim razie czy warto oszczędzić te kilkadziesiąt złotych i kupić tą część chińską czy lepiej dopłacić i kupić markową? Rozumiem że chińska bedzie gorszej jakości ale bardziej interesuje mnie czy trwałość może być znacznie gorsza no i czy nie bedzie sie wizualnie jakoś w oczy rzucać.

• 4 weeks later...

Podstawowe pytanie: Czy zamierzasz używać otwartych przyrządów celowniczych (tych które sa w stocku) czy montujesz lunetę?

Jeżeli montujesz lunetę to proponuje kupić to:

http://asgshop.pl/produkt.php?id=2138

Odciąć wszystko powyżej "poprzeczki" łączącej obie obejmy mocujące i po przykręceniu w miejscu stockowej muszki przepleść pętlę pasa przez tą poprzeczkę/mostek nad lufą. mam tak w swoim ARze i jest OK działa w 100%. Kwestia tylko jednej sprawy: na ile solidnie jest mocowana lufa do body repliki.

mocowaniepasa1bs2.th.jpg mocowaniepasa2km5.th.jpg

Jakoś czarno widzę metrowy karabin radośnie majtający się na jednopunktowym zawieszeniu. ;-)

Wiesz, że do CQB nosiłem strzelbę Mossberga 500 który miał ponad metr i bardzo wygodnie wisiał na bandżi. Niestety sprzęt był pożyczony na jedną strzelankę tylko :P Ale sprawdza się do dziś u posiadacza.