orkanradar Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Witam szanowne towarzystwo-ktoś na prima aprilis dał posta o gazowym glauberycie. Hm............może i nie gazowy ale GLAUBERYT JAK SIĘ PATRZY. Plastyk kiepski ale za to jak wyglada. http://www.allegro.pl/item389332135_pistol...ntball_1_1.html Ten post to bardziej informacja a nie rozprawa że to wielkie g............itd itp. Pozdrawiam ps i delektujcie sie widokiem może za jakiś czas ktoś wypuści aega aha szukałem czy jest podobny post ale nie znalazłem w "szukaj" Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Ignorancja handlowców jest czasem rozbrajająca. Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Z glauberytem to nie ma za wiele wspólnego ^^ Z tego co wiem, to nie ma repliki glauberytu. Nawet się nie opłaca tego przerabiać na Glauberyt, gdyż Tygodnia chyba nie pociągnie. Dla porównania: To coś Glauberyt Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Do tego już trochę bardziej podobny: PM-06 Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Do tego już trochę bardziej podobny:PM-06 To jest właśnie PM-98 Glauberyt... :roll: Co do tematu to zastanawiam się nad kupnem. Trzeba by tylko dociążyć, zaszplachlować dziury po śrubach i walnąć czarny mat. I replika na ściane :D Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Z glauberytem to nie ma za wiele wspólnego ^^ Z tego co wiem, to nie ma repliki glauberytu. Nawet się nie opłaca tego przerabiać na Glauberyt, gdyż Tygodnia chyba nie pociągnie.Dla porównania: To coś Glauberyt Bo jak pisze w pierwszym poście to jest replika PM98 a nie PM84. Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 (edited) No ten kawałem plastiku to ma być niby pm 98 :-F Szkoda, że taki shit. Ale jakiś żółtek wpadł na to , aby coś takiego wyprodukować. Kto wie, może z czasem zostanie wyprodukowana jakaś replika, a nie zabawka, wtedy napewno bym kupił. Hmm, jest to typowa zabawka ze sklepu z zabawkami, może niedługo się w takich sklepach ukarze, o ile może już jest :wink: Jakby kosztował 19 zeta, a nie 34,90 to bym kupił :wink: Edited August 13, 2008 by kamik Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Strzelałem z takiego zasięg max 20m. na body pisze "MP.70000". Strasznie lekki kolba się łamie od razu przy przyłożeniu do ramienia magazynek podobnie tzn po włożeniu do rączki.Nadaje się tylko do palenia w piecu. 8-) 8) :wink: Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Nikt normalny nie kupi tego do strzelania się... Ale na ściane albo to lansiarskich fotek obleci. Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 (edited) No jasne, że nie do strzelania:) Tylko dla frajdy, do porobienia fotek i do ''zabawy'' tym cackiem. W końcu jakby nie patrzeć to jedyna zabawka co wyglądem przypomina glauberyta:) Ahh jakby było fajnie, gdyby zaczęli robić repliki naszych polskich broni:) Na początek wystarczył by beryl i pm 98:) Edited August 14, 2008 by kamik Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Zakupiłem to cudo chińskiej myśli technicznej z zamiarem powieszenia na ścianie dla ozdoby- oczywiście po przeróbkach. Nie wiadomo czemu w fabryce dali lufę inną niż w PM- choć w instrukcji obslugi zabawki z plastiku na foto jest lufa z makrętką, jak w oryginale. Narazie zmieniłem lufę na metalową i normalną oraz przerobiłem kolbę, żeby wysuwała się na odpowiednią długość. Pozbawiłem się równierz możliwości strzelania ( raczej plucia ) kulkami- choć nadal można przeładować i oddać suchy strzał. Gdzie się dało powkładałem ciężarki. Jeszcze jedna drobna modyfikacja. W zestawie był celownik laserowy umieszczany na szynie montażowej górnej. Raz, że okropny, dwa - w oryginale jest w opcji, ale w miejscu latarki. Okazało się, że cały mechanizm lasera jest identyczny jak latarki- różni się tylko końcówką ( mała dioda w latarce, laser w obudowie ) Wystarczyły 2 minuty pracy lutownicą i laser przełożony tam gdzie ma być ;) Trzeba tylko było powiększyć nieco otwór tam gdzie pierwotnie była dioda latarki. I efekt końcowy: Zaskoczeniem jest zasięg lasera- w nocy ponad 30-40 m :) Jeszcze tylko dorobić nakrętkę lufy, zmienić osłonę muszki, poszpachlować miejsca po śrubkach, polakierować na odpowiedni kolor- i na ścianę ;) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 WoW. Ładnie, zaczyna ta zabawka jakoś wyglądać. Tylko ta lufa jakoś tak łyso wygląda. Możesz dać tam "zgrubienie" przy początku lufy. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Cały czas kombinuję z czego zrobić nakrętkę lufy. Nie mam chwilowo nic ciekawego. Narazie założyłem... oponę z koła modelu samochodu :) ( pozostałość po modelarskim hobby ) Ale to tylko, aby jakoś na ścianie wyglądało. Wykombinuję lepiej, wrzucę foty. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Kolejna drobna modyfikacja- magazynek w trakcie dopasowywania do amunicji 9x19. Nabój wchodzi, zostało przeszlifować, pogładzić, pomalować i będzie super ;) Na lufie prowizorka nakrętki. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 No nieźle o wiele lepiej wygląda. Tylko odpowiedz mi na jedno pytanie : skąd masz amunicje parrabelum??? Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 W jednym pudełku łuski w drugim deko- skąd ? Nazbierałem na strzelnicy, pociski powkładałem w łuski i mam ;) I założyłem temat z przerabiania: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=57730 Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Aaaa. Wsypałeś piasek do łusek?? Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Nie, nic nie wsypałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts