TUZIOL Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Znalazłem fotkę ;-) Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 aha tak to wyglada. dosc oryginalnie musze przyznac. rozszyfrowalem po co jest ta "opaska"na lufie :). a na wersje k tez sie "wyostrza"bagnetem? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Na K nie nałożysz. Nie ma tego "dynksa"( jak to nazwałeś "opaska" ;) ), który zahacza o zatrzask z tyłu bagnetu + krótsza lufa ;) Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 i chyba wieksza (nie jestem pewien) srednica tlumika ognia tez bedzie przeszkadzac czy to jest mozliwe zeby ten noz byl w takiej cenie tzn czy to kontrakt czy jakas wielka h**owa podroba(sadze ze podroba ale kto wie?) zapomniałem wkleić linka ...a teraz nie mogę znaleźć sklepu tegoż Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 http://armyworld.pl/product-pol-289-Orygin...AK-74-AK74.html Wiecie może, czy to jest ten sam bagnet i będzie pasował? I czy to, co jest tam w zestawie wystarczy, aby zamontować bagnet w pochwie do oporządzenia, czy potrzeba jakiejś przejściówki? Jeśli tak, to skąd ją wyczarować? z góry dzięki, Paps. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 1, 2009 Author Report Share Posted March 1, 2009 http://armyworld.pl/product-pol-292-Orygin...AK-47-AK47.html To jest poprawny bagnet. Musi mieć "kwadratową" głowicę. Niestety trzeba dorobić zapięcie systemowe. Na allegro nigdy nie widziałem, na ebay.de może jest... http://www.asg.qrde.pl/forum/viewtopic.php?t=1059 Tuta masz linka do opisy broni BW, znajdziesz też tam o bagnecie, razem ze zdjęciem całego zestawu :) Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jest podpisany jako bagnet od ak47, a w twoim tekście jest zaznaczone wyraźnie, że ma to być od ak74. Błąd twój, czy sprzedawca nie wie, co sprzedaje? Ponadto patrzę i nie widzę owej dziurki do zrobienia nożyc. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 1, 2009 Author Report Share Posted March 1, 2009 Pamiętaj, ze sprzedawcy na allegro często nie wiedzą, jak wygląda wustertarn, a go sprzedają ;) Może po prostu nie widzą różnicy, bo ta jest kosmetyczna i nie wpływa na "ilość FPS-ów" w nożu :P Chodzi o wygląd pochwy. Ta od G36 jest "żebrowana", jak na zdjęciu z linka :) Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 No dobra, zaufam ci : P Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 1, 2009 Author Report Share Posted March 1, 2009 Rzeczywiście, dziurka nie jest widoczna. najlepiej wyślij maila do sklepu z zapytanie się o nią ;) Quote Link to post Share on other sites
Sajgonek Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Nie chcę robić oddzielnego tematu więc zapytam tutaj - Jakich noży używa KSK? chodzi mi tu o modele najczęściej używane przez nich. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 ACK? KM2000? Sam nie wiem... stawiał bym na ACK. Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 jak znam życie to możnaby już strzelać, że KM4000, choć bezpieczniej powiedzieć, że KM3000 ;] Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Coś mi się wydaje, że w KSK nóż to bardziej indywidualna sprawa. Na wyposażeniu dostaje się chyba ACK. Ale to takie moje luźne domysły ;) Zapewne Ronin napisze na ten temat więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Indywidualna sprawa a teoretycznie pewnie KM3000. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Mam pytanie odnośnie montażu Glocka 78 do oporządzenia - w BW jest praktykowany jakiś szczególny sposób troczenia go do S95 czy problem rozwiązuje się wg własnej fantazji przy użyciu pasków do kabli, Panzertape i sznurka do snopowiązałki? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Dokładnie tak - sposób uzależniony jest od rodzaju posiadanego oporządzenia, preferowanego miejsca przenoszenia noża itd. Montują go w przeróżny sposób. Ronin Quote Link to post Share on other sites
ASGKebab Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Jak wygląda sprawa z bagnetem do G36? Przymierzam się do kupna tego z armyworldu. Czy żeby zamontować go na replice trzeba coś przerabiać, szlifować itp ? Czy wejdzie bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted December 14, 2009 Author Report Share Posted December 14, 2009 Trzeba powiększyć pierścień mocowania na lufę i żabkę do bagnetu spiłować, żeby była węższa Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Choisen - to jest żabka: http://www.repliki-kloda.com/foto/au_oficerska.jpg Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Kiedyś Sowa przyczepiał bagnet do G36 CA i nie trzeba było nic przerabiać. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted December 15, 2009 Author Report Share Posted December 15, 2009 No to chwyt na bagnet :D Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Patrzcie co znalazłem: http://www.allegro.pl/item904196397_kampfm...ny_wys_24h.html Chyba Mil-Tec zbezcześcił KM2000 :killer: Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Powinni napisać replika noża ;) Mil-tec już oddawna sprzedaje swoje nędzne produkty przypominające wyglądem oryginalne noże/scyzoryki i inne pierdoły ;) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Przeglądając egun znalazłem takie cudo... http://www.egun.de/market/item.php?id=2671848 Kamfpmesser z pierścieniem na lufę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts