Kochan Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Kupiłem kiedyś od kolegi M16 i dzisiaj zauważyłem że hop up w ogóle nie podkręca. Rozkręciłem wszystko i zobaczyłem że chyba nie mam w ogóle dystansera w komorze. Moje pytanie jak go zastąpić? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Kawałek wkładu od długopisu odpowiednio przycięty, by zmieścił się poziomo na tej dźwigni komory. Albo coś podobnego o tym kształcie. Lepsze z gumy, ale plastik też jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Kochan Posted July 5, 2008 Author Report Share Posted July 5, 2008 (edited) ok a jak to mam wsadzić w poziomie czy w pionie chyba w poziomie ok już wiem przepraszam że nie doczytałem Edited July 5, 2008 by Kochan Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Taki wkład nie będzie za twardy? i nie będzie przypadkiem wytracał energii kulki? Nie lepiej kupić za groszę/ kupić z nową gumką/ zrobić z izolacji od kabla? I czytajcie ludzie podobne tematy bo to już było... Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Było :D Dystanser można dorobić z gumek wędkarskich na spławiki. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Taki wkład nie będzie za twardy? i nie będzie przypadkiem wytracał energii kulki? Założyłem kiedyś taki dystanser w warunkach polowych i dawał radę. O tyle, o ile. Sam się zresztą nad tym zastanawiałem, czy plastikowy nie jest za twardy - bo plastikowe dystansery typu H sprzedaje Element. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Cześć, niedawno kupiłem w sklepie m16 a3 jg i po jakimś czasie zauważyłem że lufa kiwa się w prawo i lewo co prawda nie dużo ale to przeszkadza i denerwuje pytanie moje jest następujące-czy jak wymienie korpus na metalowy to czy te wachanie zniknie? jak nie to jak to zrobić?.....dzieki z góry Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Powinno zniknąć. Taka jest prawidłowość. Czy JG ją powiela? Nie ma na to 100% odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
G12 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 (edited) Cześć, niedawno kupiłem w sklepie m16 a3 jg i po jakimś czasie zauważyłem że lufa kiwa się w prawo i lewo co prawda nie dużo ale to przeszkadza i denerwuje pytanie moje jest następujące-czy jak wymienie korpus na metalowy to czy te wachanie zniknie? jak nie to jak to zrobić?.....dzieki z góry Wystarczy cofnąć pierścień od strony gearboxa w jego stronę trzymający okładziny lufy, zdjąć okładziny i dokręcić znajdujący się pod tym pierwszym pierścieniem drugi, który stabilizuje lufę. Potem zamontować okładziny z powrotem. Robota na 2 minuty. p.s. wydaje się, że jest to standardowa praktyka producenta Edited December 19, 2008 by G12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts