K2_ Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Witam, problem tyczy się długiego silnika CA high torque. Mianowicie, silnik nie porusza się przy baterii 9,6 kiedy naciskam spust na semi, zaś porusza się nieznacznie po PUSZCZENIU spustu kiedy selektor jest na auto. Czy ktoś wie o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Sprawdź stan styków w gearoxie. Quote Link to post Share on other sites
K2_ Posted July 21, 2008 Author Report Share Posted July 21, 2008 Test był przeprowadzany na silniku wyjętym. Z batką coś nie tak, bo na innym działa prawidłowo. Ale problem nadal istnieje tylko nieco inny. Na nowej baterii 9.6 silnik "nie daje rady" pociągnąć zębatek, gdzie normalnie 8.4 starczała. Czy może to być wina złego podkładko wania zębatek? co jeszcze może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Oczywiście moze to być wina złego spodkładkowania zębatek. Ale najpierw sprawdź silnik w inne replice, czy kręci tak jak powinien. Sprawdź też, czy silnik nie jest za mocno dociśnięty (śruba w chwycie pistoletowym). Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Ja bym postawił na baterię już widziałem takie przypadki kolegi emka na baterii Intelect 9,6v nie ruszy(moja Mp5 na niej działa bez zarzutu) a na baterii od samochodziku RC 8,4v zapie*** jak głupia ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts