Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

kupiłem niedawno używanego, Marushinowskiego Mausera. Kilka dni później przyszedł mi do niego GreenGas, więc od razu naładowałem komorę w zamku, wystrzeliłem koło 20 razy i gaz się skończył. Odłożyłem karabin na jakiś czas, może 30 minut i poszedłem zająć się czym innym, gdy wróciłem, znów chciałem go naładować, jednak gaz uciekał przez zawór w zamku, który służy do wystrzeliwania kulek i lufę. Zadzwoniłem do sprzedawcy, powiedział, że miał z nim taki problem od nowości, że wymieniał kilka razy uszczelki, ale ciągle jest to samo. Poinstruował więc co mam zrobić aby go ponownie naładować, ale dalej nic z tego. Niestety, nie mam do niego żadnej instrukcji, ponieważ ostatni właściciel ją gdzieś zapodział. Czy ktoś, kto posiada takiego Mausera mógłby mi ją zeskanować, albo powiedzieć co mam w takim przypadku zrobić? Dodam, że zarówno karabin jak i gaz przeleżały te 30 minut na dworze, w cieniu, w temperaturze około 30 stopni.

Pozdrawiam.

• 11 months later...
Posted (edited)

Ekshumuję temat.

Mam ten sam problem. Z tym, że karabin do mnie przyszedł i od razu coś nie tak było. Gaz przelatywał przez zamek jeden do jednego. W sklepie sprawdzali czy działa przed wysłaniem, podobno. Ani jednej kulki nie wystrzeliłem. Od razu po zakupie replikę odesłałem do serwisu. Prawdopodobnie nie wolno używać greengazu tylko HFC134a i low pressure. Przyszło mi to na myśl gdy na pudełku zobaczyłem ostrzeżenie przed używaniem green i redgazu. Za to w podpisanej i ostemplowanej instrukcji-gwarancji stało że, należy używać greengazu ultra, to tak na marginesie. Ja użylem HFC134a Tokyo Marui, ale nie wiem czy w sklepie tego użyli. Z resztą ta instrukcja była prawdopodobnie od pistoletu mauser. Abstrahując już od problemu z gazem to i tak za taką cenę spodziewałem sie czegoś lepszego.

Edited by Q800
  • 1 month later...
Posted (edited)

Q800 mogę to naprawić dosłownie na swój koszt wysyłki. WIem jak to zrobić a dlatego się oferuję bo potrzebuję wymiarów zamka, mój niestety przepadł a na tokarce sam go mogę zrobić potrzebuje tylko wymiarów zaworu i zbijacza.

Edited by Marcinek83
  • 1 year later...