sharky_ Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 witam nabylem ostatnio GP SR 25 , po probnych strzelaniach..(3 serie auto i 15-20 single.) replika odmowila posluszenstwa...rozebralem ja ladnie ..tlok sie zacial...poskladalem do kupy..i jezyk spustowy nie chce dzialac.. co sie dzieje? gdy chce strzelac ogniem pojedynczym..naciskam spust a on robi klik...i nic...nie ma zamknieca obwodu...nic..wszystko jest ok zanim wloze go do body ...strzeli raz na singlu...i znowu klik...trzba przelaczyc na auto..seria..dwie..jeden strzal i znowu jezyk spustowy sobie klika...klika...jakby przeskakiwal...czy cos.. rozbieralem juz go chyba ze 20 razy....sprezyna wypycha jezyk troche ale jak sprytnie to sie palcami przytrzyma i zamknie obudowe... dziala na sucho....a po 1 strzale..lipa... tylko ze wszystko jest na swoim miejscu jak otwieram gearbox... pomocy? ps. zdjecia zamieszcze wieczorem..jak bede mial chwilke.. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Naładuj akumulator... a jak jest naładowany i tak działa to go zmień na wydajniejszy/o większym woltażu. Quote Link to post Share on other sites
sharky_ Posted August 14, 2008 Author Report Share Posted August 14, 2008 akumulator jest pelny nie zrozumiales mnie.. (dopiero co skonczylem go ladowac) albo ja napisalem tak zawile..heh jezyk spustowy przeskakuje to suwadlo dzieki ktoremu zamyka sie obwod.. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Miałem taki problem na M4A1 JG po zmianie body na metalowe. W środku było trochę ciasno i płytka selektora była przyciśnięta między body a GB. Jedne strzał na SEMI później głucho do czaso kiedy się przełączyło na AUTO oddało jedną serie. Po tym wszystko powacało do normalności... Po jakimś czasie używania repliki w takim stanie płytka selektora ognia pękła całkowicie i była do wymiany. Teraz jest już wszystko OK... Jeżeli z płytka wszystko ok to problemem może być także kostka stykowa... Wystarczy że się wytrze o mm i już replika nie będzie działać tak jak powinna. Quote Link to post Share on other sites
sharky_ Posted August 15, 2008 Author Report Share Posted August 15, 2008 (edited) Miałem taki problem na M4A1 JG po zmianie body na metalowe. W środku było trochę ciasno i płytka selektora była przyciśnięta między body a GB. Jedne strzał na SEMI później głucho do czaso kiedy się przełączyło na AUTO oddało jedną serie. Po tym wszystko powacało do normalności... Po jakimś czasie używania repliki w takim stanie płytka selektora ognia pękła całkowicie i była do wymiany. Teraz jest już wszystko OK... Jeżeli z płytka wszystko ok to problemem może być także kostka stykowa... Wystarczy że się wytrze o mm i już replika nie będzie działać tak jak powinna. i tka tez sie stalo blad...kostka stykowa sie troszke starla ..czy przemiescila...choc nie wydaje sie... ponizej macie zdjecia.. 1. ogolne zdjecie gearboxa btw...czy jest gearbox zwykly czy przedluzony do SR25 bo wyglada jak zwykly.. 2. w pozycji nacisnietej...jezyk zsuwa sie pozniej kostki i stad sie robi klik... 3. w pozycji nacisnietej wszytko OK 4. !w pozycji normalnej spust nie nacisniety no i niby wszystko jasne..kosta troszke sie starla itp.. ale proboje na "Sucho" dziala... a po wlozeniu i oddaniu strzalu ..cos sie dzieje i klik przeskakuje...nic nie pomoze nawet auto...nie rozumiem tego.. jakies rady? Edited August 15, 2008 by sharky_ Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Aby to naprawić wystarczy dokupić samą kostkę stykową. Dostępna jest na GF za 20 zł CA Quote Link to post Share on other sites
sharky_ Posted August 15, 2008 Author Report Share Posted August 15, 2008 Aby to naprawić wystarczy dokupić samą kostkę stykową. Dostępna jest na GF za 20 zł CA blad masz u mnie ...kulke... dzieki ci bardzo juz myslalem ze to koniec moich klopotow a tu masz ...srubka przytrzymujaca rodzielacz sie zlamala...taka jak tutaj http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2223 pol zostalo w szkielecie..masz moze pomysl jak ja wyciagnac? nawiericic pewnie malym wiertlem? Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Wybić tego się nie wybije, nawiercić można spróbować ale bardzo, ale to bardzo delikatnie, żeby nie uszkodzić szkieletu. Można jeszcze spróbować naciąć tą śrubkę czymś bardzo ostrym, aby wsadzić tam malutki śrubokręcik... Ja tak raz robiłem ale na dużo większej śrubie :) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 mam ten sam porblem. Spust zsuwa się z kostki stykowej. Co może być przyczyną? Karabin jest nówka sztuka, nie używany tylko że przeleżał w szafie rok i nie ma gwarancji już. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Może masz wygięty/urwany ten bolec który zatrzymuje kostkę stykową aby nie wsunęła się na zębatki pod wpływem sprężynki? Quote Link to post Share on other sites
pTaSzOr Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 (edited) odkopuje troszkę tamat, bo mam podobny problem z moją CA25. kupiuem ją z 2-giej ręki i na pierwszy ogień poszla wymana dzwigni przerywacza ognia. broń strzelala tylko serią. po tym zabiegu i wymianie lufy na dluga+komory hopa wszystkoi chodzilo jak trzeba. w zeszlym tygodniu postanowilem wstwaic szeroki cylinder i glowice BU, dyszę oraz springa 160 wraz z metalową,lożyskowaną prowadnicą. sr-ka dostala tez zestawnowych przewodów ze stykami systemy oraz silniczek magnum. i tu po zlozeniu calosci wielka kupa. po przelaczeniu dźwigni na singla, naciąga kawalek sprężynę, po czym zaczyna dzialać przerywacz i przerywa obwód. po przelączeniu na auto, strzela. ponowne przelaczenie na singla i dalej to samo, naciąga kawalek i koniec. dodam, że zębatki są wypodkladkowane i wszystko solidnie nasmarowane. skladalem i rozkladalem GB już kilka razy w nadzieji, żę może coś mi umknelo ale nadal jest to samo. już nie mam pomyslów co dalej z tym fantem robic :???: acha, sprawdzalem na batkach od 8,4 do 11,1 LiPol Edited August 16, 2009 by pTaSzOr Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Nie zostały użyte zbyt duże podkładki pod zębatką tłokową (na prawej połówce dżirboksa patrząc od dyszy)? Miałem coś podobnego, robiąc shimming na podkładkach Deep Fire'a - wcześniej nie zdawałem sobie z tego sprawy (myślałem - i tak mam ślizgi, więc czy pierwsza podkładka będzie duża czy mała - "no difference"), więc dałem same duże. Druga bardziej prawdopodobna i smutna możliwość - starta ta plastikowa część, która wchodzi w te dwie blaszki w kostce stykowej. Check this out... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts