MAJOR762 Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 (edited) Witam Czy spotkał się ktoś kiedyś z dobrej jakości mundurami/spodniami w tych kamuflażach w kroju zbliżonym do ACU/BDU?? Głównie chodzi mi o Blue Metro, ale zwykłe Metro również mnie interesuje. Szukałem po allegro i sklepach ale spotkałem się tylko ze spodniami produkcji Mil-Teca z lipnego materiału (65% poliester 35% bawełna). Jeśli ktoś coś takiego widział w Polskich sklepach byłbym wdzięczny za linki. Dla jasności, chodzi o te kamuflaże: http://zdjecia.streethost.pl/sherman_shop/.../L/Mtc_BL_5.jpg - Blue Metro http://zdjecia.streethost.pl/sherman_shop/.../L/Mtc_BL_6.jpg - Metro Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam EDIT: Jeszcze pytanie, czy ktoś używa tych spodni i może się wypowiedzieć na ich temat?? http://www.allegro.pl/item412306394_bojowk...t_ball_06s.html Edited August 17, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Mam gdzieś w szafie te spodnie. Dosyć mocny ale strasznie nieprzyjemny i nieprzewiewny materiał. Można się w nich ugotować. Lepiej dołożyć do jakichś 50/50. Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Spodnie zabawne latem gorąco zimą zimno, ale jak na realia asg dają rade. Quote Link to post Share on other sites
Von_Mauser Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 (edited) Ja używam ich do codziennego chodzenia i powiem że skóra potwornie się w nich poci co powoduje nieprzyjemne odparzenia. przynajmniej w moim przypadku. na lato ich nie polecam. Edited August 17, 2008 by Von_Mauser Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted August 17, 2008 Author Report Share Posted August 17, 2008 Lepiej dołożyć do jakichś 50/50. Tylko właśnie problem w tym że w Blue Metro nie ma nic innego jak 65/35 (przynajmniej nie znalazłem) :evil: Chyba będę zmuszony do Blue Metro w tym lipnym materiale :wink: PS: Moglibyście wypowiedzieć się na temat kroju spodni?? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Dawno temu posiadałem kontraktowe portki BDU w kamuflażu subdued Urban (Ten zmodyfikowany urban pattern, który był testowany przez USMC na ćwiczeniach Urban warrior w 1997), były one wykonane z materiału 50/50 NYCO (Nie ripstop), pewnie nadal byłbym dumnym posiadaczem tych unikatowych spodni, ale niestety się poprzecierały i popruły i wylądowały w koszu :( Niestety nie jest to kamuflaż SkyBlue/Blue Metro czy jak go tam zowią, ale powiedziałeś, że normalny urban też może być. Zatem możesz spróbować poszukać kontraktowego munduru BDU w kamuflażu urban (Co byłoby pewnie piekielnie trudne), albo kupić kopię munduru BDU od Helikona w kamuflażu Urban. Helikon produkuje je z mieszanki 50/50 NYCO i 100% Cotton ripstop. I na pewno sprawowałyby się lepiej niż "mieszanka miltecowska". Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Texar robi w "Metro" spodnie ACU i jest to albo 100% bawełna, albo 50\50, ale sprawdź to przed zakupem, bo nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Texar robi z materiału o składzie: 80% bawełna 20% nylon ripstop. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Jeżeli zależy Ci na tym metro, to Texar jest już lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 BDU urban (metro) prod. Poppera 120 pln. http://usarmy.pl/informacje.php?id=0007 Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Krój jest całkiem spoko tylko ma jedną wade , kieszenie są za nisko , na wysokości kolan. Nie da się w nich biegać jeśli coś w nich jest. Ściągacze w nogawkach dają możliwość noszenia spodni ponad butami ale zimą to się kompletnie nie sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Mówisz o których spodniach? Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Ten sam krój i materiał tylko czarne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts