mini Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) Witam jak w temacie posiadam m16a4 lecz zasięg jest mały gdzieś w granicach 30m. zaczełem zmieniać części i nadal mam ten sam problem już wydałem dużo kasy i chce zrobić już żeby działał za małe koszta Body Boyi metal komora metal Boyi gumka silikonowa dystanser H Wyciszona głowica tłoka Tłok Sprężyna m120 bateria firefox 9,6 2000mha Precka 51cm 6,04 BB wystrzelona wylatuje z lufy leci na ok 30m i spada tak jakby nie podkręcał kulek. Chyba ze to inna awaria. i drugie pyt czy o'ring na głowicy tłoka musi mieć przerwę miedzy sianka cylindra ? ze światło prześwituj czy zmienić o'ring na większy żeby nie było luzu ? Za pomoc z góry dzieki Edited August 18, 2008 by mini Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 1. Te FPS'y mierzyłeś czy wnioskujesz ze sprężyny? 2. O'ring dociska się do cylindra po zwolnieniu sprężyny (po to są te dziurki w głowicy tłoka) 3. Możesz sporo tracić przez komorę H-U Boyi'a, słyszałem, ze jest kiepska. 4. Dystanser H nie wszędzie pasuje. W moim AKSU działa świetnie, w g36c Kolegi w ogóle nie podkręcał (pewnie zależy też od gumki) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 (edited) 1. Te FPS'y mierzyłeś czy wnioskujesz ze sprężyny? Fpsy z pewnością wnioskuje ze sprężyny, bo nie ma realnej możliwości osiągnięcia tak niszczącego dystansu przy 430 fpsach ;). 3. Możesz sporo tracić przez komorę H-U Boyi'a, słyszałem, ze jest kiepska. Nie jest rewelacyjna, ale bez przesady. To też zależy od Gearboxa. Różnie to jest z pasowaniem kołnierza komór do szkieletów. Ale wydaje mi się to najmniej prawdopodobne. Po 1. Co to za replika jest? Skąd? Natknąłem się na M16A4 jedynie u Krakmanów (taiwangun). To od nich? Po 2. Jakiej firmy cicha głowica? Jeśli element, to jest najgorsza głowica cylindra jaką widziałem. Jest cholernie nieszczelna nawet przy porządnych oringach. Potrafi zabrać 10% fpsów. Po. 3. Oring. On ma być luźno i mogą być prześwity. Rzecz w tym, żeby podczas kompresji powietrze dociskało go do ścianek cylindra i tym samym uszczelniało. Luz jest po to, żeby podczas ruchu tłoka w tył, cylinder brał powietrze. Zrób test strzykawki, jeśli powietrze ucieka tyłem głowicy, to znaczy, że oring lub głowica nadają się do wymiany. Po. 4. Dystanser. Komora HU boyi jest tak skonstruowana (przynajmniej te, które widziałem, nie wiem jak tutaj jest z powtarzalnością), że dziurka na dystanser jest bardzo płytka, przez co nawet w położeniu 0 dystanser sporo wystaje. To może być przyczyną blokowania lub zbyt mocnego podkręcania kulek. Dobór odpowiedniego dystansera jest tu niezmiernie ważny. Pozdrawiam. EDIT: Dysza. Też ważna przy szczelności, chociaż wątpię, żeby aż tak bardzo skracała zasięg. Edited August 23, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
mini Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 1.To P&J 2 2.głowica elementara 3.a dysze jak sprawdzałem to troszkę skośna jest na końcu;/ 4.a zasięg sie polepszył na okołu 50m jak wsadziłem dys. bardzo malutki 5. Nawet puszki nie przebija o.O Wiec co radzicie z tym karabinem co wymienić czy odesłać do Krakmana bo sprzedaż nie będzie mi sie opłacała zbytnio ;/ Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Tak to z chinolami jest. Nie pierwszy, nie ostatni. Quote Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Zmień korpus spowrotem na plastik i postaraj sie uszczelnic komore HU metalowa tez ja mam i musze ja uszczelnic allbo kupic nowa ... i tez mialem 30m zasiegu . Zmienilem korpus na stary wsadzilem gumke Systemy i bardzo ladnie pruje :) Quote Link to post Share on other sites
mini Posted August 29, 2008 Author Report Share Posted August 29, 2008 ABS body tylko została mi górna cześć dolnej już nie posiadam. i jak uszczelnić komorę :>?w jakim sensie? Quote Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Możesz uszczelnić ją taśmą teflonową mozna ja kupic w kazdym sklepie z rzeczami do łazienek :) . Koszt to 3 zł :) Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 (edited) Możesz uszczelnić ją taśmą teflonową mozna ja kupic w kazdym sklepie z rzeczami do łazienek :) . Koszt to 3 zł :) Wystarczy ze sama komorę uszczelnię ,a body zostawię i będzie dobrze? i w którym miejscu uszczelnić ? xD bo nie wiem jeszcze tego xD miedzy komora-GB, komora-magazynek czy komora-lufa Ta kto bym jutro poszedł z emka a nie z ak xD Edited August 29, 2008 by Brother Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 (edited) Masz sprężynkę na komorze? Bo jak zgubiłeś to nie będziesz miał szczelności. Teflonem owijasz połączenie lufy z komorą lub lufy z gumką (dwie szkoły) i w ten sposób lufa szczelniej siedzi w komorze. Dodatkową zaletą pierwszej metody jest to, że komora jest lepiej dociśnięta do GB. Ale wątpię, żeby nieszczelność w tym miejscu zabierała Ci tyle mocy. Najlepiej im odesłać i powiedzieć, że jak na chrono nie będzie 410 fps to niech nie oddają. Krakmani tak właśnie serwisują. Sprzedają nieszczelne repliki, a potem mają w dupie. Nie wiem czy im się nie chce czy nie potrafią, czy czasu nie mają, ale serwisują tak, byle się klient odwalił. Pozdrawiam. Edited August 30, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
mini Posted August 30, 2008 Author Report Share Posted August 30, 2008 (edited) spr metode z uszczelnieniem komory i czy to będzie podkręcało BB ? bo mi sie zdaje jakby nie podkręcał chyba ze to może być wina nieszczelności. bo jak nawet puszki nie przebija o.O Edited August 30, 2008 by mini Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts