Ununoctium Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Wiem że było już o nieśmiertelniku w starym temacie ogólnym ale moja ciekawość jest niezaspokojona ;-) 1. http://www.rangershop.pl/product-pol-4704-...z-wybiciem.html To jedyny nieśmiertelnik jaki znalazłem w internecie, wszędzie mają tylko amerykańskie. I tu pytania, czy ktoś ma, używa, jak z trwałością i tak dalej... 2. Na polu 3 pisze się wyznanie: E- Ewangelicka, K- Katolicka, O- Prawosławie, ISL- Islam, JD-Judaizm. Ciekawi mnie co, jeśli żołnierz jest np. agnostykiem albo ateistą? 3. Co wybija się na polach 1, 8, 10. Dingo napisał tylko że "wybijane na rozkaz ministra obrony narodowej", ale nie wspomniał co. 4. Wszędzie są zdjęcia jednej strony nieśmiertelnika (pola 1-4), jak wygląda ta druga strona? Można prosić o zdjęcia? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Odpowiadam: ad.1 Trwały i dobra jakość wykonania orginału. Tutaj zakładam sie że sprzedają wersje MILTECA , ale za to duży i niewygodny w noszeniu. ad.2 Wtedy to pole zostaje puste. ad.3 Dingo dobrze napisał, ale nie wiemy co uzna za stosowne minister, by tam zamieścić. Mogą to być dane dotyczące przynależności do jednostki lub kontyngentu itp. ad.4 Druga strona wygląda analogicznie, i też jest wybijana. Znajdują się na niej pola 5-10. Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 1. Pola 1,8,10 nie powinny nas interesować. 2. Oznaczenie wiary islamskiej to literka "M" jak "Muslim". Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted August 28, 2008 Author Report Share Posted August 28, 2008 OK, bardzo dziękuje za odpowiedzi. Choć przyznam się, że myślałem że Niemcy na wszystko znajdą jakąś tabelkę, a tutaj zaskoczenie. ;-) A jeśli chodzi o drugą stronę nieśmiertelnika - chodziło mi o wielkość poszczególnych pól. Na rengershopie można sobie zażyczyć dowolny tekst, więc zastanawiam się czy wybić sobie jakieś motto, cytat czy coś w tym stylu. Wiem że to właściwie nie przepisowe, ale nie biorę tego wszystkiego aż tak poważnie. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 OK, bardzo dziękuje za odpowiedzi. Choć przyznam się, że myślałem że Niemcy na wszystko znajdą jakąś tabelkę, a tutaj zaskoczenie. ;-) Bo znajdą ;). TLkę do nieśmiertelnika mam na drugim compie, do którego dostęp będę miał pod koniec tygodnia - wtedy napiszę co tam mądrego jest ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 Wymiary niemieckiego nieśmiertelnika w/g TL 8465-0066: Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Jaką długość powinien mieć łańcuszek do nieśmiertelnika? I czy może ktoś mi powie, gdzie, oprócz Rangershopa można sobie wybić taki nieśmiertelnik? Bo blachę czystą mam... Quote Link to post Share on other sites
Jurgen Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) I czy może ktoś mi powie, gdzie, oprócz Rangershopa można sobie wybić taki nieśmiertelnik? Bo blachę czystą mam... Na Zlocie Pojazdów Militarnych w Bornym Sulinowie przez ostatnie 2 lata przyjeżdżał facet co miał maszynę do wybijania niemieckich nieśmiertelników. Może i w tym roku się pojawi... ;-) Edited April 16, 2009 by Jurgen Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Jurgenie, kojarzysz, ile on sobie za to życzył? Quote Link to post Share on other sites
Jurgen Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Z tego co pamiętam za komplet (wybicie + blacha) była to kwota rzędu ok 30 zł. O samo wybicie się nie pytałem, bo nie wziąłem swojej blachy to stwierdziłem że skoro i tak sobie nie wybije to i pytać się nie będę... :lol: Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 siema jak wybic sobie grupe krwi aby nie bylo pozniej siary ze zle cos :) mam A1B RH PLUS Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 Na polu nr. 5-> AB (bo o A1B nie słyszałem, chyba, że się pisownia zmieniła) Na polu nr. 6-> Rh+ Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Na polu nr. 5-> AB (bo o A1B nie słyszałem, chyba, że się pisownia zmieniła) Jest taka grupa i jest ona troszkę inna niż AB, a czasami ma to kolosalne znaczenie. Znam z własnego doświadczenia. Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) ...jeżeli ktoś jest zainteresowany, na Ebayu można nabyć zestaw do wybijania nieśmiertelników Bw. Cena około 50 Euro. Opłaca się dopiero jeżeli zrzuca się cały Team lub Formacja ;-) Edited March 5, 2010 by Dingo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts