aciepk Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Jeżeli chcesz upchnąć trzysetę (SPEAR, ocieplacz z ECWCS gen II/APECS), albo polar z ekwaxa III gen to lepiej będzie jeżeli weźmiesz Mkę. Jeżeli nie masz zamiaru upychać tak grubego polaru to Ska powinna wystarczyć. No cóż co racja to racja, zawsze można kupić dwa impregnaty i po praniu wetrzeć je szmatką w miejsca do których są przeznaczone. Albo poszukać czegoś uniwersalnego. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Rozmiar brać należy standardowo - nosisz S to CDJ też Small. Gruby polar "300" zaburzy tutaj ideę softshella - generalnie powinno być to w układzie: cienka bielizna, ewentualny ocieplacz i druga warstwa bielizny, kurtka. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Ja noszę to albo z polarem GridFleece albo z polarem WindPro w pustynnego marpata. Piorę w nikwaxie Tech-Wash do gore i nic jej nie jest. Aha, MCCUU mam M, CDJ też mam M. Od biedy polara 300 upchnę, ale to jest bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted November 16, 2008 Author Report Share Posted November 16, 2008 300 tam upychać nie miałem zamiaru, ew. 100. 300 ubieram jak nie zamierzam zbyt dużo się ruszać a przebywać dosyć długo na powietrzu jak leje/gwiździ/sypie śnieg i wtedy opatulam się w gore. Narazie chyba się dowiedziałem wszystkiego czego chciałem, dzięki wielkie. Teraz pozostało tylko czekać na spadek USD ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts