grecki Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Pytanie jest proste: Jakie zasady stosujecie podczas potyczek w których udział bierze pojazd zmechanizowany [ samochód lub inny pożeracz benzyny] i zdjąć można kierowcę? Jeśli pojazd taki ma drzwi [a nawet jak nie ma] to 90% [to policzyli amerykańscy naukowcy ;) ] strzałów jest skierowanych w głowę a wiadomo w głowę staramy się nie strzelać. Byłem na strzelance, na której chłopaka prowadzącego samochodów, nikt nie chcial zastąpić za kółkiem, po tym jak dostał serię po twarzy. Kiedyś słyszałem o pomyślę na tekturowe drzwi [nawet tekturowe ściany i drzwi na poligonach] ale to 1. pracochłonne a 2. i tak strzelają wszyscy w twarz. Może macie już jakąś zasadę zabawy w takich przypadkach, która nie jest tak niebezpieczna..? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
matejko201094 Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Pytanie jest proste: Jakie zasady stosujecie podczas potyczek w których udział bierze pojazd zmechanizowany [ samochód lub inny pożeracz benzyny] i zdjąć można kierowcę? Jeśli pojazd taki ma drzwi [a nawet jak nie ma] to 90% [to policzyli amerykańscy naukowcy ;) ] strzałów jest skierowanych w głowę a wiadomo w głowę staramy się nie strzelać. Byłem na strzelance, na której chłopaka prowadzącego samochodów, nikt nie chciał zastąpić za kółkiem, po tym jak dostał serię po twarzy. Kiedyś słyszałem o pomyślę na tekturowe drzwi [nawet tekturowe ściany i drzwi na poligonach] ale to 1. pracochłonne a 2. i tak strzelają wszyscy w twarz. Może macie już jakąś zasadę zabawy w takich przypadkach, która nie jest tak niebezpieczna..? Pozdrawiam Może po prostu na drzwiach zamontować styropian i go wymalować żeby się w oczy nie rzucał mój mossberg se da rade z styropianem więc kulki zostaną w styropianie albo przejdą zależy od grubości. No ale jak kierowca będzie wiedział kiedy dostał. Może po prostu bez drzwi montować albo je czymś zastąpić żeby kulka przeszła i nas uderzyła. Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Powyjmować szyby, a kierowca niech nosi maskę. Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Boisz się, że gdy prowadząc samochód ktoś będzie strzelał Tobie w twarz? Szukasz znakomitego rozwiązania, które sprawi by koledzy nie celowali w głowę kierowcy? Mamy coś dla Ciebie! Firma podarujsobieautonastrzelankibotaksięnieda znalazła rozwiązanie :]. A tak serio to możecie ustalić, że pojazdy niszczyć mogą jedynie granatniki- bo to niby jakieś opancerzone by było czy coś- od tak by nie tracić kulek na kierowcę bez czegoś cięższego :D. Quote Link to post Share on other sites
human Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Niech kierowcy noszą Maski na całą głowe: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-32...L-FACE-NET.html Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Przyspawać blachę dachową z wycięciami na oczy. Tylko uważajcie, żeby się pojazd do Honkera nie upodobnił, bo was jeszcze ktoś pozwie ;). Quote Link to post Share on other sites
human Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Najlepszy pomysł? Przerobić maske pojazdu na cos takiego http://www.minitaria.republika.pl/matjonak.../starowka_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Według mnie najlepsza będzie maska paintballowa. Niby klimatu mniej, ale coś za coś. Zawsze można ją na Olive pomalować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts