Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Najsilniejszy BLOW BACK u gaziaków :)

Recommended Posts

• 1 month later...

Wiem, że odświeżam temat, ale osobiście nie uważam tego za coś złego... :D Więc jestem pewien, że to desert eagle ma najmocniejszego kopa (strzelałem kolegi gunem) - mało ręki nie urwało. I chcę taki sobie właśnie kupić. Nie wiem tylko który z obecnej oferty ma najmocniejszego kopa. Znalazłem coś kilka propozycji:

1. Tokyo Marui Główne zalety:

+ Chromowane body

+ Hard Kick blowback (chociaż nie wiem co to daje :P )

2. KWC Główne zalety:

+ Duża waga

+ Ogromna prędkość wylotowa jak na pistolet

Edited by ckreage

weź TM bardziej dopracowany (kwc ma dość ... prymitywną budowę w porównaniu z TM) tm nie robi syfonów nawet w niskich temp. chyba że jest coś w nim padnięte , niestety jest plastikowy nawet w wersji srebrnej ale można kupić za prawie 500zł metalową konwersje :) za to kwc ma metalowy zamek i lufę w standardzie ... miałem oba i teraz znowu wróciłem do TM - nie ma lepszego digla ;) kop kwc jest podobny ale TM ma ciut mocniejszy , poza tym TM jest celniejszy od kwc i co najlepsze ma zwykły magazynek :D ... ten wystający kwc to tragedia :P

btw

hard kick to system który daje mocniejszego kopa :) a na fps nie patrz :P w tym wypadku to nawet nie plus a minus ... spora siła ale celność już nie taka fajna :/ - to pistolet i nawet jeśli ma 400+ fps to z trudem trafisz nim człowieka na tych 50m chyba że masz szczęścia sporo :) i naboczną jest za silny

a co do wagi to z metalową konwersją desert TM waży ok 1,5kg ale to już trzeba się liczyć z kosztami bo wymieniasz jeszcze zaworki i spr. na mocniejsze itd

Edited by sjzmisiek

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2894

konwersja jest chyba jeszcze na specshopie ...

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2896

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2895

więc full metal nigdzie nie kupisz w naszym kraju chyba że kupisz konwersje , części i sklep Ci założy części na serwisie albo sam umiesz :) jeszcze możesz sprowadzić ( http://airsoftglobal.com/advanced_search_r...om+desert+eagle )

Dzięki! :D Ale ogólnie to nie za dobra wiadomość... Czyli jest możliwość, że sklep sam mi złoży takiego deagla full metal? A jeśli nie, to oprócz tych 3 rzeczy czego potrzebuję jeszcze? Bo strasznie drogo mi wyjdzie kupić najpierw deagla z abs, a potem do niego konwersję, zawór i sprężyny... :/

@ ckreage

możesz zawsze używanego kupić na allegro (ja tak zrobiłem- tanio wyszło bo ok 1/2 ceny za chromowanego) :) no i dogadaj się ze sklepem że im go wyślesz i zamówisz odpowiednie komponenty , oni poskładają i odeślą ... ja myśle sam poskładać :) został mi tylko ten nieszczęsny metal body no i zawory (z tym że czekam na srebrną konwersje)poza tym chyba wszystko już mam co się da u nas dostać do DE nieskromnie się pochwale :P a właśnie jeszcze ktoś mi mówił że może będzie potrzebna wzmocniona dysza guardera bo nie wiadomo jak długo wytrzyma przy przeciążeniach sprężyn 150% i samego ciężaru zamka standardowa (jest też na asgshopie)

a wyjdzie drogo na bank - ja już sporo utopiłem w to "maleństwo" ale jeszcze sporo wydatków mnie czeka ... jeszcze ze 2 magi minimum , do wszystkich zawory no i sama konwersja

( :/ spory OT się robi )

@cooler

na auto to większość gaziaków ma jakby mocniejszy blowback ale na semi już wcale nie jest tak rewelacyjnie :) porównaj sobie m93r ksc z np m4 WA też na auto a zmienisz faworyta :D

na upartego jak zrobisz moda w DE tm bije nawet kwc na co2 http://www.youtube.com/watch?v=X50GsqGS9zM

jak dla mnie bajer

Edited by sjzmisiek

swojego czasu były tańsze te kwc :) (nie sa full metal - body to plastik, metal to zamek i lufa) nie jest wygodny z tym magiem , full auto i desert to raczej żart :D, taniej jednak wyjdzie kwc niż TM + "tuning" ... czy się opłaca ... kwc szybciej się psuje a tm prawie wcale (czasami pęka zamek od mocnego blowbacku) a są do niego części zamienne (do kwc nie kupisz nic na wymiane)

1. Colt 1911A1 KJW/CG Full Metal [ mocny i twardy Blow Back ]

2. Colt 1911A1 Bell ABS

3. D.Eagle TM [ a przynajmniej egzemplum z którego strzelałem miało jakiś nie wyraźny BB ]

4. Colt National Match Cyber Gun/ KWC ABS [ o dziwo mocno kopie drań ]

5. Beretta M9 KJW ABS