Qui-Gon Jinn Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Zobaczyłem niedawno nową zabawkę serwowaną przez JG http://www.allegro.pl/item435756634_karabi...zok_cenowy.html KArabin kosztuje 160 zł(!!!) i ma ponoć 390 fps. Jak to możliwe? Z tego co o nim piszą to wygląda całkiem nieźle i naprawdę nie wiadomo skąd tak niską cenę wytrzasneli! Zastanawia mnie tylko krótka gwarancja (6 miesięcy). Tak się składa ze naciągnołem kilka osób na ASG i myślę czy by im tej broni nie zaproponować. Jeżeli to jednak okarze się chińskim shitem to nie będzie ciekawie. Ktoś moze posiada broń lub chociaż informacje o niej? I może się podzielić nimi? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Sferis jest firmą komputerową, dość dziwny asortyment mają na allegro jak na taką branżę ;) Na sensowny serwis bym raczej nie liczył, więc to 6 miesięcy gwarancji to pewnie i tak o kant tyłka potłuc. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Rozumiem że jest to bylejaka broń, ale jak na pierwszą replikę mogłaby się nadać? Czy lepiej kupić sobie pompke? Mówie o kilku znajomych którzy chcą grać... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Nie, nie wydaje się byle jaka. Opis wyraźnie wskazuje na to, że jest to replika III generacji JG. Takie na np. taiwangun.com stoją po 380zł, więc to 160 to jest okazja. Jakbym miał tyle wolnej kasy, to sam bym wziął :) Tylko czy opis jest prawdziwy, tzn. czy ci "komputerowcy" znają się na tym co sprzedają...? No, ale i tak jest chyba "po ptakach", bo wszystkie zostały sprzedane... Edited September 11, 2008 by youngee Quote Link to post Share on other sites
Wojtek96 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 :D :D hehe trza brać od razu! No to ma zainsteresowany problem... i musi mieć nadzieje że zostały jakieś egzemplarze :D. Quote Link to post Share on other sites
dimex Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 sa nowe.... 18 sztuk za takie pieniadze to chyba warto... o ile to jest to co w opisie... http://www.allegro.pl/item436465210_karabi...zok_cenowy.html Quote Link to post Share on other sites
jakubbudz Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 sa nowe.... 18 sztuk za takie pieniadze to chyba warto... o ile to jest to co w opisie... http://www.allegro.pl/item436465210_karabi...zok_cenowy.html no niby tak ja bym wziął tylko dla gearboxa do mojej starej m4 ;P Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Tak myśle czy zamówić, bo jeżeli to jakiś shit bedzie to głupio, a 160 zł to nie jest duża kasa, jednak wydanie jej na nic tez mi sie nie uśmiecha... NApisałem do kolesia który kupił żeby mi cos o nich powiedział jak mu paczke dostarczą... Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Zdjęcia raczej sprawiają wrażenie II generacji JG. Hmmm.... Nawet za takie pieniądze to by sie opłacało. Edited September 11, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Zaryzykowałem i kupiłem na wczorajszej aukcji. Oczywiście wysłanie za pobraniem nie wchodzi w grę, osoba tłumaczy się aktem własności. Denerwujący jest fakt, że osoba odpowiadająca na maile popełnia błędy ortograficzne i nie stosuje znaków diakrytycznych. Szczerze mówiąc mam coraz większe obawy przed wysyłaniem kasy. Nazwisko tego Pana, którego z oczywistych powodów nie mogę ujawnić, widnieje na liście osób przyjętych na staż w czerwcu 2008 roku. Na Waszym miejscu powstrzymałbym się z masowym zakupem replik, bo mnie ta sytuacja nie przekonuje. Treści maila: Pobranie odpada (akt Wlasnosci ) po zaksiengowaniu wplaty paczka leci na 2 dzien do Pana Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam! Wojciech Edit: Z opisu wynika, że jest to III generacja, nie II jak sugeruje kolega zombie_snake. Edited September 11, 2008 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Że to II generacja to sugerowałem się zdjęciami ^^ Oczywiście jeśli to III generacja tym lepiej :D Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Napisz mi jak Ci dostarczą... Ja jednak spróbuje od neigo za pobraniem wyciągnąć :D Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Życzę powodzenia. Szczerze :-P Przynajmniej od razu można M100 zamontować, bo na stickery na gearboxie nie liczę, a gwarancja to raczej chwyt marketingowy ;-) Quote Link to post Share on other sites
Angus Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 można kupić i sprzedać, zostawić na zapas, cokolwiek za 160zł, ale najpierw trzeba wiedzieć czy to nie podpucha;) Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Coraz gorzej to wygląda. Sprzedający ma 7 komentarzy, z czego 5 wystawionych z kont, które mają mniej niż 10 komentarzy i w dodatku są nieaktywne od momentu dodania komentarza. Spróbuję wynegocjować wysyłkę za pobraniem, w przeciwnym czasie będę czekał albo w ogóle zrezygnuję z transakcji. Rozumiem, że akt własności, to nadanie praw do posiadania danego przedmiotu dla konkretnej osoby. Czy ma ktoś pojęcie, dlaczego to uniemożliwia wysyłkę za pobraniem? Apeluję o ostrożność, bo potem może być za późno. Pozdrawiam! Wojciech Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Ale co to za gadka z aktem własności? Od kiedy sprzedawca nie może czegoś wysłąc bo ma akt własności?!? Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Ostrożność, ostrożność, ostrożność. I nie wpłacajcie pieniędzy na konto, jeżeli już dokonaliście zakupu. Adres E-mail nie zgadza się z adresem placówki sklepu internetowego Sferis w Gdańsku. Treść maila wysłanego przed chwilą: Witam! Prosiłbym o wyjaśnienie, w jaki sposób akt własności wypływa na niemożność wysłania repliki za pobraniem. Ze względu na to, że debiutuje Pan na Allegro mam pewne naturalne wątpliwości (niewielka ilość komentarzy oraz bardzo atrakcyjne ceny). Dlatego bardzo prosiłbym o udostępnienie formy przesyłki za pobraniem. Mam nadzieję, że nie sprawi to większego problemu. Życzę miłego wieczora! Pozdrawiam! Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku. I że naród wzbogaci się o 22 aegi. Pozdrawiam! Wojciech Edited September 11, 2008 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Jeżeli towar nie będzie zgodny z opisem, możesz wystąpić do allegro o 'odszkodowanie' albo coś w ten deseń. No i zostaje jeszcze policja. Kurcze, sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie... Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Spokojnie, póki co to są zwykłe podejrzenia/wątpliwości, więc o Policji nie ma co wspominać, bo może się okazać, że wszystko jest ok. A swoją drogą w takim wypadku nie ma sensu się bić o odszkodowania, sięgać po metody "alternatywne". Po prostu najlepiej nie przelać kasy do wyjaśnienia. Pozdrawiam! Wojciech Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Hahaha... Robi sie coraz ciekawiej! http://www.airsoft-militaria.pl/product-po...JG-JGF6601.html Chyba jest to ten sam produkt (opis przejrzałem pobierznie) ale jeżeli kosztuje normalnie ponad 500 zł to z tym na allegro jest coś dziwnego naprawde... Quote Link to post Share on other sites
dimex Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 u krakmanow stoi po 389zl wiec nie ma co sie az tak podniecac aczkolwiek cena z aukcji jest nizsza niz u naszych azjatyckich przyjaciół wiec gdzies musi byc haczyk Quote Link to post Share on other sites
Behemoth Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Co do wysyłania za pobraniem możliwe, że wyśle jak będziesz miał dużo pozytywów czasami tylko tak wysyłają za pobraniem. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Zapytaj o możliwość wysłania kurierem za pobraniem. Wtedy masz prawo otworzyć przy kurierze paczkę, by sprawdzić stan zawartości i najwyżej odmówić przyjęcia i zapłaty. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Co do wysyłania za pobraniem możliwe, że wyśle jak będziesz miał dużo pozytywów czasami tylko tak wysyłają za pobraniem. Czasem wystarczy tylko zagadać, szczegulnie gdy okolicznosci są tak podejrzane. A tak apropos, Wojtek, kiedy wysłałeś mu pytanie? I czy dostałeś odpowiedź? moje poszło już wczoraj wieczorem, a do dzisiaj jeszcze nic mie odpisał.. Zapytaj o możliwość wysłania kurierem za pobraniem. Wtedy masz prawo otworzyć przy kurierze paczkę, by sprawdzić stan zawartości i najwyżej odmówić przyjęcia i zapłaty. Zawsze mozna? Czytałem gdzieś że kurier UPSa pozwoli ci na obejrzenie zawartości. Ale jakiś czas temu paczkę dostarczyła mi jakaś inna firma i kurier stwierdził że muszę zapłacić, bo jeżeli otworzę paczkę a potem jej nie przyjmę to on poniesie konsekwencje... Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Szczerze przyznam, że jak widzę takie porady to mnie ściska... Sprzedający wyraźnie napisał: "nie wysyłam za pobraniem". Napisałem maila (pewnego rodzaju ultimatum) dzisiaj, jakieś 5min przed napisaniem posta na Wmasg.pl. Dla mnie spostrzegawczych: kolesiowi raczej nie chodzi o ilość komentarzy. Reszta do doczytania w moich poprzednich postach. Rozumiem, że dla kogoś 40% ceny sklepowej to niewielka okazja. Dla mnie ten aeg to nie sprawa życia i śmierci, po prostu kolejna zabawka do kolekcji. Ale pomimo to myślę, że jest to cholerna okazja. Qui-Gon Jinn - na mojego maila w sprawie możliwości przesyłki za pobraniem odpisał dzisiaj rano, pytałem wczoraj. Tak więc celowo ominął Twój mail. Pozdrawiam! Wojciech Edited September 11, 2008 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts