dzikki Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 http://www.predatorcamo.com/patterns.html Jak wam sie widza kompozycje przedstawione ? I jeszcze mam pytanie co myslicie o kamuflazu "smokey branch" i "superflague", ktory mozna zobaczyc na military (ewentualnie na stronie Rothco) : http://military.pl/s/milshop/RT7265.html# http://military.pl/s/milshop/RT7239.html Chodzi o wzor a nie o stroj oczywiscie. Quote Link to post Share on other sites
GHOSTS_Kristo Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 no no, calkiem niezle, z tym, ze okreslony pattern jest na okreslona roslinnosc, las etc. no, ale przeciez uniwersalnego wzoru na razie nie wymyslono ;) Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Jak to nie wymyślono a predator "zlewajacy się z tłem" dzięki kombinezonowi załamującemu promienie światła to co pies???? 8) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Mi sie to cammo nie podoba. Za jasne (kolory nienaturalne takie jakies) i generalnie brzydkie :(. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 te mundury raczej nic nie odbijają, to ladne wzory idealnie pasujace do konkretnego otoczenia w konkretnych warunkach, efekt znakomity, maskowanie super :) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 18, 2004 Author Report Share Posted February 18, 2004 Dokladnie - nie ma jednego wzoru na wszystko niestety w zwiazku z tym oprocz miejsca (pustynia, las , otwarta przestrzen) trzeba uwzgledniac tez warunki pogodowe ... hehhe tylko niestety wyniesie to sporo $$$ by zalatwiac sobie uniform na kazda pore roku. Tylko nie rozumiem tego co powiedziales Ronin - za jasne ?? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Witam... Hehe, mi sie poprostu ta faktura nie podoba. Dla mnie jest za jasna - nie chodzi mi o wlasciwosci maskujace tylko czysto estetyczne. Typowo wojskowe rodzaje kamuflazu sa "przybrudzone" (maja taki ziemisty odcien) a kolory predatora sa takie jakies... pastelowe :). Nie watpie, ze maskuje to dobrze (co widac na zdjeciach) mimo to i tak mi sie nie podoba :). Pozdrawiam Ronin Quote Link to post Share on other sites
PA Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 IMHO taki pattern maskujący jest nic nie wart. Ciekawi mnie ile czasu spędzili żeby znaleźć odpowiednie miejsce i złapać odpowiednie oświetlenie by te kolorki spasować z otoczeniem. Zrób sobie własne ghillie - sam pofarbuj zgodnie z kolorami otoczenia gdzie najczęściej się strzelasz i już. Wyjdzie taniej o 90 %. PA. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 19, 2004 Author Report Share Posted February 19, 2004 A kto mowil, ze ja bym cos takiego kupil heh ? Ja sie przekonalem do CADPAT'u i MARPAT'u. Poza tym - mozliwe i calkiem prawdopodobne, ze sa to zdjecia komponowane. Wg mnie po prostu goscie znalezli kilka odpowiednich i powtarzajacych sie sekwencji kompozycyjnych w przyrodzie Amer.Pn. i pod to zrobili kamuflaze - nurtuje mnie za to kiedy ktos wezmie sie za taka robote u nas. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 nurtuje mnie za to kiedy ktos wezmie sie za taka robote u nas. Jeśli nadal bedzie w naszym kraju z opłacalnoscią nowych pomysłów jak jest teraz to raczej nigdy choc samemu można by popróbować robić o ile ma się czas checi i zdolności. Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Chciałem dodac ze sa to kamo na polowanie a nie do zastosowan militarnych :wink: Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 19, 2004 Author Report Share Posted February 19, 2004 Co chyba kazdy widzi kto czyta uwaznie.... ale tutaj chodzi o wzor a nie o stroj. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Chciałem dodac ze sa to kamo na polowanie a nie do zastosowan militarnych :wink: Partyzanci powinni być w miare zadowoleni jesli by dostali takie coś Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Padło pytanie o "smokey branch". Chopin to kupił myśląc że podone do Tiger Strips. Kamuflaż sprawdza się całkiem nieźle późną jesienią, wczesną wiosną. Debilnie wygląda w przybliżeniu (patyczki i listki klonu czy czegoś takiego + napisy smokey branch), ale w słabo oliścionych krzakach i na tle drzew maskuje się naprawdę nieźle. Nie jest tak uniwersalny jak woodland, ale nie jest też taką totalną porażką jak się może wydawać. Jeżeli ktoś ma kase żeby na każdą porę roku kupować inny kamuflaż to można się skusić. Jeżeli ktoś ma mocno ograniczony budżet to radze kupić woodlanda :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts