Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Chyba jednak zakupie to oporządzenie BW z Armyworlda.

Jak myślicie taki zestaw na początek wystarczy? :

1. http://armyworld.pl/product-pol-26-Oprzyrz...ki-orginal.html

+

2. http://armyworld.pl/product-pol-28-Pokrowi...ktarn-oliv.html +

3. x2 http://armyworld.pl/product-pol-137-Ladown...ryginal-BW.html

Edited by Kuki71

na armyworldzie (niby na zdjęciu widać kontrakt,ale u nich różne rzeczy można zobaczyć) nie mam pewności czy są kontrakty do G3,

ale za to na vest.pl są , tyle tylko że demobilowe

Jeden ze znajomych ich używa - dają radę

Edited by Adrian"ADi"Krysztofiak

Jeżeli nie koniecznie zależy ci na niemieckim oporządzeniu (bo kto powiedział, że do flecktarna musisz koniecznie mieć S95) to zainwestuj w jakieś modułowe paso-szelko albo kamizelkę/chestrig np. Miwo albo jakiejkolwiek innej firmy i o wiele łatwiej ci będzie rozbudowywać swoje oporządzenie i będzie ono wygodniejsze.

Wiadomo, że wyjdzie o wiele drożej ale S95 w jakiejś sensownej konfiguracji wychodzi też nie tak znowu tanio, a taki modułowy zestaw w oliwce będzie pasował ci do wszystkiego (poszukaj używek na komisie, allegro itp)

I w sumie nie wiem, dlaczego wszyscy tak odradzają patterna, wg mnie na początek jest całkiem ok, kupa kieszeni, jeżeli dobrze się go wyreguluje to jest też całkiem wygodny, a po kilku własnych modyfikacjach można z niego zrobić bardzo sensowny sprzęt.

Na Vescie wole nie kupować bo tam się czeka na paczkę 3 tyg. ;/ A nie wiecie przypadkiem jak to jest? Na niektórych zdjęciach szelki są brązowe a pas zielony a na innych jest i to i to zielone? Wolałbym aby i szelki i pas były zielone, jakoś ładniej mi się wydają wyglądać :D

EDIT: Te ładownice z ArmyWorlda też są z demobilu.....

Edited by Kuki71

Niestety we flecku nic tu nie znalazłem...

Każda z szytych przez MIWO MILITARY Lubliniec kamizelek, ładownic, kieszeni itp. może być w kamuflażu flektarn, o ile takowa ktoś zamówi. Jak taki kamuflaż wygląda wystarczy sprawdzić w galerii na www.miwo-military.pl albo w naszym najnowszym katalogu wyposażenia 2008/2009.

Edited by Renata Michalik
  • 3 weeks later...

Witam to znowu ja. Zakupiłem juz Pas+szelki BW, chlebak i 3x ładownica do G3 ale za jakiś czas chciałbym kupić coś na ( Może niezrozumiale się wyraźiłem...) górę. Myślałem nad Chest rigiem ale wydaje mi się, że jego ładownice są ułożone zbyt nisko i będa nachodzić na te z Oporządzenia. Prosiłbym o rady......

Z góry Dziękuje....

No tak klasycznie jedno i drugie, to będzie ciężko połączyć.

Zastanawiam się też nad celowością takowego połączenia. W zależności od możliwości finansowych pozostał bym albo tylko przy S95 i jego dalszej konfiguracji, tj. dodatkowe ładownice, pokrowce itp., albo poszedł w kierunku klasycznej pełnej kamizelki taktycznej. Moim zdaniem nie pogodzisz chestriga i S95, zastanów się raczej nad bardziej komfortowym i praktycznym rozwiązaniem. Tym bardziej, że pas nośny od S95 jest pasem biodrowym, a więc noszonym dość wysoko.

Jeśli zależy ci na wiernym odwzorowywaniu Bundeswehry, to sprawę masz w miarę prostą, ale jeśli zależy ci tylko na aspektach użytkowych i wygody, to bierz co ci się podoba i na co cie stać. ;-)