Kuki71 Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 Muszę kupować te szelki i pas ? Te od S95 są tak bardzo H*jowe, że podajesz mi inne? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Pytałeś co polecamy dokupić to podałem ;). Poza tym to nie są inne szelki i pas, tylko comfortpady do standardowych (wsuwasz szelki i pas do nich i masz dodatkową, grubą i miękką wyściółkę). Masz to opisane wszystko w artykule podanym na pierwszej stronie tego wątku - po co się je zakłada też jest tam wyjaśnione... Po założeniu całość wygląda tak: Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 Właśnie skonczyłem to czytać. Czyli gdy jeszcze mamy mało szpeju to comfortpady nie są aż tak potrzebne, dopiero z czasem kiedy wszystko staje się ciężkie i niewygodnie jest to nosić? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Nawet jak nosisz mało, wygoda noszenia się poprawi. Szczególnie w takich beltkitach jak S95, gdzie masz "gołe" szelki i pas, bez żadnej amortyzacji. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 (edited) Dzięki wszystkim za pomoc, ale najpierw skupie się na kompletowaniu reszty oporządzenia. Kuki EDIT: Co to są Beltkity? :D Edited October 4, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 To ogólna nazwa wszelkich układów pasa z szelkami. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 A zapytam się jeszcze przy okazji. Jest możliwość podpięcia do pasa BW tych manierek, które są przeznaczone do pasów LC2 ? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Tak - są przejściówki. No i zawsze można kombinować ze strapsami do przewodów. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=750 Przy pomocy czegoś takiego można to podczepić do Pasa BW? Quote Link to post Share on other sites
Pucek Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Nie, to snandardowa zapinka w S95, jedyne co możesz z tym zrobić to przypiąć jakoś to manierki(zapinki do kabli) i potem mocować do pasa. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Dostępne są również praktyczne zestawy. Składa się on z w/w zapinki, płytki monażowej oraz kilku nitów. Używając tego możesz w prosty i trwały sposób założyć mocowanie do systemu S 95 praktycznie na wszystkim. Przykładasz do jednej strony np. pokrowca lub ładownicy zapinkę, z drugiej płytkę, łączysz trwale nitami i wygląda prawie jak orginał. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 (edited) Znalazłem już to na Vescie... Dzięki wszystkim myśle, że przez jakiś czas wam dupy nie będe truł :D Edited October 5, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) Chciałbym zapytać czy ten Chest Rig TacGear'a [ http://rangershop.pl/product-pol-5822-Kami...-FLECKTARN.html ] jest coś warty? Szukam czegoś, co będę mógł dobrze dopasować do mojej sylwetki [jestem szczupłą osobą]. Nie zależy mi na jakiejś maniakalnej rekonstrukcji BW [kontrakty są niewątpliwie świetne, ale swoje kosztują] - ot po prostu chcę kupić coś w miarę wygodnego we flecktarnie. Zastanawiam się czy w przyszłości będzie możliwość przymocowania do tego Camelbacka oraz czy pomieszczę w tych ładownicach magazynki do AUGa? Proszę mi darować moją znikomą znajomość tematu. Coś niecoś o tym chest rigu na forum czytałem [chyba post autorstwa Ronina] a nierozwiane dotąd wątpliwości przedstawiłem powyżej. Edited October 9, 2008 by vanyel1985 Quote Link to post Share on other sites
cubusieq Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Ogladałem te elementy ,które podał Ronin...i potem natrafiłem na http://www.militaryarea.pl/product-pol-582...-FLECKTARN.html Moze mi ktos wyjasnic czy to...coś takiego jak tamto? Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 tak wygląda to też na tzw zmiękczacz... ale trochę przesadzacie z tymi podkładkami ja używam pasa BW z dwoma buttpackami trzema ładwonicami i manierką, i naprawdę nie jest źle wcale. może jak bym miał z tym maszerować przez tydzień ale tak na weekend... szkoda kasy... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 To też zależy co w środku nosisz. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Nie chciałem otwierać nowego tematu bo o kamizelkach jest ich chyba z 10. Jednak na frapujące mnie pytania nie znalazłem odpowiedzi w żadnym z nich. Które z powyższych kamizelek/chest Rig posiadają ładownice pasujące do G36? kamielka I kamielka II Chest-Rig PS: Z wiadomych powodów pytam się takie kamizelki, więc proszę nie pisać o kontraktowych czy półko traktowych bo porostu mnie na nie nie stać. Co do pasoszelek BW to chociaż same z manierką i nadupnikiem są tanie to już wraz z dostępnymi ładownicami do G36 (których i tak nigdzie nie można kupić – są same podruby po 100zł) wychodzą drożej niż te kamizelki. Więc nie robię żadnej rekonstrukcji tylko szukam kamizelki w Flecktarn. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Do tego chest riga wejdą pakiety 2xg36 (czasem może być ciasno, czasem nie - zależy jak chińczyk zszył), ale nie kupuj w tym sklepie. Chociażby w specshopie dostaniesz ten chest za stówkę. Czasem jest on jeszcze taniej (80-90zl), trzeba trochę pogrzebać w necie. Tylko, że ten szpej jest bardzo miernej jakości. Szkoda twoich pieniędzy na to. Już lepiej wykonane są chest rigi/kamizelki z taiwanguna. Quote Link to post Share on other sites
sasza26 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Polecam artykuł: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/3426#c103812 Masz tam kompletny mundur BW wraz z oporządzeniem. Zorientuj się w temacie i zastanów się najlepiej sam co jest Ci potrzebne na początek. Ps. Lepiej trzeba było w armyworldzie kupić zestaw 5-cio częściowy: http://armyworld.pl/product-pol-24-Oprzyrzadowanie-Taktyczne-Bundeswehr-5-Czesci-BW-Oporzadzenie-.html Wyszłoby taniej i miałbyś dodatkowo: - pokrowiec na manierkę - pokrowiec na saperkę. Ale już po fakcie ;). Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Niestety we flecku nic tu nie znalazłem... Dokonując wyborów podczas składania zamówienia wybiera się tkaninę i kamuflaż np. cordura flectarn. Klient wybiera a my szyjemy. Prawie wszystkie nasze produkty można zamówić we flectarnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts