Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Pytałeś co polecamy dokupić to podałem ;). Poza tym to nie są inne szelki i pas, tylko comfortpady do standardowych (wsuwasz szelki i pas do nich i masz dodatkową, grubą i miękką wyściółkę). Masz to opisane wszystko w artykule podanym na pierwszej stronie tego wątku - po co się je zakłada też jest tam wyjaśnione...

Po założeniu całość wygląda tak:

nosnyprz.jpg

Ronin

Dostępne są również praktyczne zestawy. Składa się on z w/w zapinki, płytki monażowej oraz kilku nitów. Używając tego możesz w prosty i trwały sposób założyć mocowanie do systemu S 95 praktycznie na wszystkim.

pa050001cs1.th.jpgthpix.gif

Przykładasz do jednej strony np. pokrowca lub ładownicy zapinkę, z drugiej płytkę, łączysz trwale nitami i wygląda prawie jak orginał.

Chciałbym zapytać czy ten Chest Rig TacGear'a [ http://rangershop.pl/product-pol-5822-Kami...-FLECKTARN.html ] jest coś warty? Szukam czegoś, co będę mógł dobrze dopasować do mojej sylwetki [jestem szczupłą osobą]. Nie zależy mi na jakiejś maniakalnej rekonstrukcji BW [kontrakty są niewątpliwie świetne, ale swoje kosztują] - ot po prostu chcę kupić coś w miarę wygodnego we flecktarnie.

Zastanawiam się czy w przyszłości będzie możliwość przymocowania do tego Camelbacka oraz czy pomieszczę w tych ładownicach magazynki do AUGa?

Proszę mi darować moją znikomą znajomość tematu. Coś niecoś o tym chest rigu na forum czytałem [chyba post autorstwa Ronina] a nierozwiane dotąd wątpliwości przedstawiłem powyżej.

Edited by vanyel1985

tak wygląda to też na tzw zmiękczacz... ale trochę przesadzacie z tymi podkładkami ja używam pasa BW z dwoma buttpackami trzema ładwonicami i manierką, i naprawdę nie jest źle wcale. może jak bym miał z tym maszerować przez tydzień ale tak na weekend... szkoda kasy...

• 2 years later...

Nie chciałem otwierać nowego tematu bo o kamizelkach jest ich chyba z 10. Jednak na frapujące mnie pytania nie znalazłem odpowiedzi w żadnym z nich. Które z powyższych kamizelek/chest Rig posiadają ładownice pasujące do G36?

kamielka I

kamielka II

Chest-Rig

PS: Z wiadomych powodów pytam się takie kamizelki, więc proszę nie pisać o kontraktowych czy półko traktowych bo porostu mnie na nie nie stać. Co do pasoszelek BW to chociaż same z manierką i nadupnikiem są tanie to już wraz z dostępnymi ładownicami do G36 (których i tak nigdzie nie można kupić – są same podruby po 100zł) wychodzą drożej niż te kamizelki. Więc nie robię żadnej rekonstrukcji tylko szukam kamizelki w Flecktarn.

Do tego chest riga wejdą pakiety 2xg36 (czasem może być ciasno, czasem nie - zależy jak chińczyk zszył), ale nie kupuj w tym sklepie. Chociażby w specshopie dostaniesz ten chest za stówkę. Czasem jest on jeszcze taniej (80-90zl), trzeba trochę pogrzebać w necie. Tylko, że ten szpej jest bardzo miernej jakości. Szkoda twoich pieniędzy na to. Już lepiej wykonane są chest rigi/kamizelki z taiwanguna.

Polecam artykuł:

http://wmasg.pl/pl/armoury/show/3426#c103812

Masz tam kompletny mundur BW wraz z oporządzeniem. Zorientuj się w temacie i zastanów się najlepiej sam co jest Ci potrzebne na początek.

Ps.

Lepiej trzeba było w armyworldzie kupić zestaw 5-cio częściowy:

http://armyworld.pl/product-pol-24-Oprzyrzadowanie-Taktyczne-Bundeswehr-5-Czesci-BW-Oporzadzenie-.html

Wyszłoby taniej i miałbyś dodatkowo:

- pokrowiec na manierkę

- pokrowiec na saperkę.

Ale już po fakcie ;).