steel Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Poszukuję tłumik dźwięku na orginalną lufę od ak74, w necie znalazłem tylko na gwint 14mm ,a ak74 w orginale ma 24mm bodajże. Zna ktoś sklep gdzie można kupić pasujący tłumik ? a tu zdjęcie: gwint 24mm ak74 Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 To twoje zdjęcie? Czyli rozumiem, że masz Yunkera? Bo jeśli nie i masz replikę (np. DBoys lub VFC), to pod tym co pokazałeś jest gwint 14mm lewoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
steel Posted September 17, 2008 Author Report Share Posted September 17, 2008 tak, yunker, ma gwint 24mm lewoskrętny Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Eee, yy, powinien mieć prawo (tak jak w ostrym), chyba że się pomyliłeś i zasugerowałeś tym co napisałem. Ale wracając do tematu samego tłumika - mógłbyś spróbować z: 1. PBS-1 produkcji G&G -> http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...9_cat_Silencers - ma adapter na 20-ileś mm, nie wiem niestety czy to to samo co ty masz. Musiałbyś poszukać informacji na ten temat. 2. PBS-4 produkcji VFC -> http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1981 - powinno pasować skoro osłabiacz podrzutu od ostrego AK74 pasuje do repliki VFC Pomijam tutaj "realizm" oraz aspekty wizualne, bo oba pod tym względem będą porażką. No dobra PBS-1 jeszcze ujdzie, PBS-4 nie bardzo. Quote Link to post Share on other sites
steel Posted September 17, 2008 Author Report Share Posted September 17, 2008 Ok, dzięki za pomoc, ten z adapterem powinien raczej pasować, ale jeszcze sprawdzę. Co do gwintów to ostre ak47 i jego pochodne mają 14mm gwint napewno, natomiast od ak74 już mają większe 24mm x1.5 podają w danych taktyczno-technicznych stąd ten mój problem, widać zresztą że jest znacznie grubszy od przekroju lufy :???: lufa Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Odnośnie szukania info na temat tego pierwszego PBS'a - najłatwiej będzie chyba się dowiedzieć (tudzież sprawdzić), czy osłabiacz podrzutu od AK104 / AK103 produkcji G&G pasuje do VFC / DBoy'a (lub odwrotnie). Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 nie pasuje:) Gwint w G&G to 22mm A vfc 24 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts