Guest gecko123 Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 SCAR-H cholernie awaryjny, same problemy. Quote Link to post Share on other sites
SigSnajper Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Tzn. jakie problemy występują ?Czy jest to coś czemu można zaradzić wymieniając coś z bebechów? Pozdrawiam SigSnajper Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Najlepiej wymienić wszystko. Beznadziejna jakość bebechów, dziwna, kapryśna komora hop-up, w SCAR-H masz nietypową dyszę i drogie magi. Do tego stockowe okalbowanie jest beznadziejne i cholernie skomplikowane, jego wymiana to same problemy. Ładnie wygląda, w środku kupa. Quote Link to post Share on other sites
SigSnajper Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Myślisz że to nie jest wadliwość Twojego egzemplarza ,z tego co czytam wielu użytkowników pisze że nie maja żadnych problemów z nim od 2-3 lat. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Nie, nie myślę, że jest to wadliwość mojego egzemplarza, gdyż rozmawiałem z innymi niezadowolonymi użytkownikami. Możesz nawet spytać się serwisantów, że robienie cokolwiek z tą repliką to mordęga. Quote Link to post Share on other sites
SigSnajper Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Nie, nie myślę, że jest to wadliwość mojego egzemplarza, gdyż rozmawiałem z innymi niezadowolonymi użytkownikami. Możesz nawet spytać się serwisantów, że robienie cokolwiek z tą repliką to mordęga. Damn, a już myślałem że znalazłem dość bezawaryjna replikę , no cóż trzeba szukać dalej. Quote Link to post Share on other sites
bijacz Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) A ja ze swoim SCARem-H nie mam najmniejszych problemów, niestety ze stocka zostalo mi tylko body, prowadnica springa i kola zebate : ). Wczesniej okolo roku hulałem na stockowym szkielecie z wymienionym springiem - nie bylo zadnych problemow. Teraz, z wlasnego kaprysu wsadzilem troche fajnych bebechów. Nie zamienilbym SCARa-H od VFC na nic innego ;]. Edited June 4, 2012 by bijacz Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) A ja ze swoim SCARem-H nie mam najmniejszych problemów, niestety ze stocka zostalo mi tylko body, prowadnica springa i kola zebate : ). Nie zamienilbym SCARa-H od VFC na nic innego ;]. Tak, dopiero wtedy ten SCAR zaczyna strzelać ;) U mnie został jeszcze cylinder. Edited June 4, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Mi zostały tylko zębatki i body. Ale póki nie grzebałem z lufą i gumką to na stocku problemów nie było. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 ja mam swojego prawie 2,5 roku, kupiłem uzywanego czyli ma już najbidniej 3,5 roku. wymieniona lufa i hop siup, batka 9,6 zamiast 8,4 i żadnych problemów, na pełnym stoku. Teraz planuje wymienić sprężyne na 120, zobaczymy jak wyjdzie Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ja mam problem z komorą chyba - magazynek załadowany (mid) do 40 kul strzela/podaje/podkręca prawidłowo , hi cap też musi być odpowiednio podkręcony inaczej kulki są zwyczajnie wypluwane z lufy bez efektu podkręcenia . Gumka to nowa systema , wydaje mi się , że prawidłowo zamontowana . Magi sprawne na 100% - jeden nowiutki . Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Z systemą są tam takie jaja, nigdy nie udało mi się rozwiązać problemu przy gumce systemy. Baaaaaaaaaaaardzo kapryśna jest to replika. Wywal systemę, wstaw zieloną G&G. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Dzięki , właśnie taką zamówie :) Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 michigan, to zależy od kulek. W low-capach miałem załadowane świeże Madbulle i nie było żadnych problemów. Jak załadowałem awaryjnego hi-capa z miksem kulek to co 4-5 była wypluwana. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ale Ty masz L. To inna bajka. :D Chyba, że strzeliłeś sobie w kolano i kupiłeś H. ;) Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 No co jak co, ale aż takim masochistą to nie jestem :D Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Siemka. Mógłby mi ktoś z Was podać długość przedłużki? Posiadam wersje H tyle że od Boya i tam w zestawie owa przedłużka nie była dodawana. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Nie mogę już edytować. Nikt nie może wziąć miarki do ręki i tego zmierzyć? Quote Link to post Share on other sites
bijacz Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Co do problemow z magami, niestety nie jest to wina gumki a komory. Zbyt duzą ilość kulek w midcapie podnosi i cofa komorę, przez co rozszczelnia układ. Zalecane jest albo ladowanie mniejszej ilości kulek, albo używanie lowcapów. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Dobrze rzecze! Dać mu piwa! Generalnie zauważyłem, że najlepiej SCAR VFC lubi się z zieloną G&G. Z Systema są śmiertelnymi wrogami. Ponad to, po małych modyfikacjach pasują komory dwuczęściowe, jak od A&K, TM albo chociaż KWA. Warto wymienić. Quote Link to post Share on other sites
skooczek Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Witam, Nie chciałem rozpoczynać nowego tematu, więc pytam tu. Wymieniałem gumkę hop-up w scar-h niestety podczas demontażu komory, nie zwróciłem uwagi na to w jaki sposób była ona zamocowana w lufie zewnętrznej. Chodzi o dwie śrubki wkręcane na imbus po obu stronach komory, nie wiem w jakiej pozycji komory powiny być dokręcone. Czy docisnąć komorę i dopiero je wkręcić, czy wogóle nie dokręcać? Ma to jakiś wpły na działenie repliki? Nie wiem czy dość jasno opisałem problem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Coś mi się z kabelkami w kolbie dzieje , ma ktoś może schemacik jak rozebrać tą pierońską ...... ? Quote Link to post Share on other sites
MavericFour Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 (edited) Witam Mam mały problem, nie wiem jak się nazywa ani gdzie znaleść w sklepach z elektryką/elektroniką konektora żeńskiego okrągłego o średnicy 2mm. Chodzi mi o tego gagadka https://plus.google....351331412282718 Jeśli ktoś ktoś coś wie to byłbym wdzięczny za pomoc :icon_smile: Edit: literówka Edited January 23, 2015 by MavericFour Quote Link to post Share on other sites
assasinopl Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Witam mam pytanko . Czy stokowy gearbox wytrzyma sprezyne m120 . I czy warto wsadzic cnc hu +mblock . Quote Link to post Share on other sites
MavericFour Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Mbloka nie wsadzisz do Scara H, Ja miałem na stoku wsadzone SP110 Promuka czyli jakieś M120 i wszystko działało, dopiero po wystrzeleniu 5-6 worków kulek straciłem zęby na kole zębatym, ale sam gearbox to zniósł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts