Guest (ID:6452) Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 pewnie gumka krzywo w komorze siedzi. Sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Gumka jak gumka.... wygląda to bardziej jakby otwór na dystanser był krzywo wyfrezowany.... spróbuje przechylić komorę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 rozmontuj i zmontuj prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
Ghost12 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Witam Chciałbym sie dowiedziec czy cos wiecej bede musial wymienic w tej replice http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5690 oprocz http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5391 z tego co widzialem w innych tematach niektorzy narzekaja na lufe i gumke HU czy to naprawde konieczne? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 gumkę na systeme, komore HU na PDI, lufe na promyka. Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 czyli tak naprawdę - bardziej Ci się opłaca kupić stock + zestaw cylindra 300% i komorę z PDI, bo 300% stockowy zespół spustu wytrzyma, a lufa Madbulla jest do ******. Quote Link to post Share on other sites
Ghost12 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Jesli chcesz miec czesci pdi to i tak wyjdzie na jedno :D z tego co liczylem ten zestaw jest tanszy niz tuningowanie stocka z tych samych czesci Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 (edited) tylko kto tunninguje guna* na gumce i lufie MB? Zbędny wydatek skoro i tak te części lecą do kosza. * mowa oczywiście o snajperce. Edited October 13, 2009 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Ghost12 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 na poczatku dokupuje tylko ten zespol spustowy a lufe i komore planowalem na przyszly "sezon" Ta lufa co jest zamontowana bedzie znosna?przez te kilka miesiecy Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 najpierw wymień komorę i gumkę. Potem lufę i spust. Quote Link to post Share on other sites
zlyzuw Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Witam, mam problem z moim m24 ca. Otóż przy końcu cylindra gdzie jest połączenie z wajchą przeładowania powinny byc jakies srubki? Bo podczas strzelanki ostatniej po prostu rączka przeładowania się wysuneła i nie wiem co z tym zrobić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 (edited) na stockowej komorze można przeżyć, nie jest może superwygodna (mówię o regulacji hop up), ale zadziwiająco szczelna. Ja bym najpierw wymienił lufę na promyka, względnie DF 6,02. Spust powinien wytrzymać, tam jest sprężyna M160, czyli z tego co pamiętam trochę mocniejsza niż 300% CA. tylko trzeba o niego zadbać, często smarować (było wcześniej). Możesz kupić i zobaczyć jak strzela - lufy MB są różne - niektóre są bardzo celne, z niektórych kulka wylatuje jak chce. Przestrzelasz - będziesz wiedział. PS: za cenę spustu będziesz miał i komorę i lufę promyka, a podejrzewam, że spust nie będzie potrzebny "od zaraz". PS2: Jak chcesz kupić ten zestaw od ręki, skoro jest niedostępny...? Edited October 13, 2009 by hilaran Quote Link to post Share on other sites
Ghost12 Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) bedzie dostepny na poczatku listopada wysunela w sensie ze cylinder zostal w karabinie a ty miales w rece raczke?:D Edited October 14, 2009 by Ghost12 Quote Link to post Share on other sites
jawor_one Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 mam pytanie, czy ktoś miał problemy ze zjechanymi gwintami? jak sobie radziliście? w otworze do śrubki która montuje zestaw spustu do lufy - przegwintowałem otwór na nowy- większy i zamontowałem na stałe tzw. szpilkę dodatkowo klejąc poxyliną... Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Gwinty to największa zmora tego karabinu. trzeba przegwintować na większą śrubę. Nie ma innej rady. No chyba że ktoś ma jakiś magiczny sposób, to się dorzucam do pytania. Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Najlepiej rozwiercić i wkleić gotowe nakrętki. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 No to chyba najgorsza opcja... Popieram panów wyżej, nagwintować na większą, inne sposoby nie będą zbyt trwałe P.s. Też macie takie numery z magazynkami ? mój ma 2 tygodnie i już popękał na górze, i podaje po 2 kulki... może dorobię tą cześć z aluminium ? Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 No jak chcesz. Moim zdaniem, więcej wytrzyma stalowy gwint, niż aluminium :lol: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 znal a nie samo aluminium. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Najlepiej rozwiercić i wkleić gotowe nakrętki. No jak chcesz. Moim zdaniem, więcej wytrzyma stalowy gwint, niż aluminium :lol: Ja chyba też się z Tobą nie zgodzę. Gwint stalowy jest mocniejszy ale klej który będzie łączył stal ze znalem to już nie będzie taki wytrzymały :???: Ja w moim APSie (w M24 zresztą też) rozwiercałem i gwintowałem o jeden rozmiar większe i już mi się później nic nie działo złego! Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 (edited) Ja chyba też się z Tobą nie zgodzę. Gwint stalowy jest mocniejszy ale klej który będzie łączył stal ze znalem to już nie będzie taki wytrzymały :???: Nie mówię o kleju w sztyfcie :P Widziałem już taki patent i działało, a przegwintowanie na większe śruby właśnie zawiodło. Jak zrobisz dobrze, to będzie działać. Edited October 22, 2009 by Pablo140 Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Ja kupiłem używany więc nie wiem jak jest w nówkach - śruby to M6? Jeśli tak, to mam oryginalny gwint - z tym że z tyłu jest dobrze, a z przodu już nie trzyma. Pablo - jak wklejałeś tak duże nakrętki? Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Ja tego nie robiłem, widziałem tylko taki patent. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 (edited) nie wiem jaka jest tam grubość ścianki ale można nawiercić nie do końca i tam wkleić nakrętkę dość płaską. Będzie się opierało o oryginalny metal a nie na samym kleju. Nawiercić Tak: XXXXXXXX..................XXXXXXXXX XXXXXXXX..................XXXXXXXXX XXXXXXXXXX..........XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX..........XXXXXXXXXXX Edited October 30, 2009 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 (edited) O właśnie dexter dobrze prawi. Powstanie taka "półka" na której się oprze nakrętka i tylko ją wkleić, żeby się nie ruszała. Gdyby to było alu to można by migomatem. Edited October 23, 2009 by Pablo140 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts