Dori Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Myślę,że 300% póki co w zupełności wystarczy. A jak ma się taki zestaw do a) żywotności części b) zasięgu całkowitego i z takiego gdzie trafiony jeszcze poczuje kulkę(brak mi tu słowa) c) powtarzalności strzałów Preckę zamierzam kupić http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4234 Lub jakąś 6.02(tutaj nie wiem jaką) Quote Link to post Share on other sites
mimek Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Na moim zestawie z 80m czuć kulkę, zestawu spustowego nie wymieniałem bo jest wystarczająco solidny (często smaruję), jedynym minusem przy takiej sprężynie jest odklejająca się uszczelka głowicy tłoka, którą samemu w późniejszym czasie musiałem zrobić (oryginalna została wypluta wraz z kulką) :D Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Dziękuje za odpowiedź,ale jeszcze mam pytanie odnośnie tej precki... Czy możesz podać link do niej lub innej która będzie pasować?(najlepiej jakaś 6.02-6.03). Quote Link to post Share on other sites
mimek Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ja mam tę http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3474 ale możesz włożyć http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2988 no i jeszcze to http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3794 i jakiś tłumik ale to już rzecz gustu. Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 a ja mam takie pytanie, bo ciężko znaleźć na nie odpowiedź i może wydać się nieco głupie, czy do M24 CA, żeby wsadzić lufę precyzyjną (pewnie AEGową) trzeba wymienić komorę HU? ewentualnie,czy są jakieś zdatne lufy które nie wymagają wymiany całej komory HU? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Komora CA akceptuje lufy, gumki i dystansery z AEGów... Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 ajeszcze jedno pytanko,bo jestem przed samym składaniem całości do kupy,czy przy cylindrze 300% TRZEBA wymienić dźwignię przeładowania na stalową?czy stockowa jakoś sobie poradzi? Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Z tego co czytałem,różnie to bywa,niektórzy nie wymieniają i jakoś daje rade,lecz większość poleca wymianę. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Poradzi sobie jak nie będziesz nią szarpał tylko płynnie ładował, co w boju jest trudne. Ja mam pytanie jakiej siły (postura waga) trzeba użyć do naciągnięcia tuningowanej repliki ( zestawem wielokrotnie wspominanym cylinder + sprężyna ). Czy będę musiał ładować go noga? ( 16 lat, 175 cm ). I jak z tym w pozycji leżącej? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Ta kwestia była już na forum poruszana wiele razy. Wszystko zależy od tego ile masz siły w ręku i od techniki naciągania. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 (edited) Poradzi sobie jak nie będziesz nią szarpał tylko płynnie ładował, co w boju jest trudne. Ja mam pytanie jakiej siły (postura waga) trzeba użyć do naciągnięcia tuningowanej repliki ( zestawem wielokrotnie wspominanym cylinder + sprężyna ). Czy będę musiał ładować go noga? ( 16 lat, 175 cm ). I jak z tym w pozycji leżącej? Tak mi się zdaje ze lata i wzrost nic nie maja do siły ?? Idz na siłownie. Po za tym na kij ci snajpera??W takim wieku to komuś krzywdę zrobisz prędzej.Nie wiem czy leżenie w miejscu to dobry pomysł :) Robaki cie obejdą w lato xD Edit Mailem na myśli mrówki Edited December 22, 2008 by klersen Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Klersen, sam masz 16 lat, więc spuść z tonu. Na dodatek wszystkie rozmowy z Tobą z mojego archiwum GG nadają się do tematu "najgłupsze/najśmieszniejsze" - Więc pohamuj się, bo niedługo Ty będziesz pośmiewiskiem. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 @ Zuber Jak w ten sposób to przedstawiasz to może przedstawisz w niutonach jaka sile trzeba? ^^ I wszędzie pisze to samo... bla bla bla niby jak mam się dowiedzieć czy naciągnę czy nie ? @Klersen Jesteś taki żałosny czy sobie posty nabijasz? To Ci się źle zdaje. Więcej siły będzie miał ten co ma 25 lat i 190 wzrostu niż ten co ma 10 lat i 140. Skąd wiesz ze nie chodzę na siłownie? I "Kij" Tobie do tego po co mi snajpera? Z tymi robakami to mnie już rozbawiłeś :) Idź do szkoły przypakować mózg _._ Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 I wszędzie pisze to samo... bla bla bla niby jak mam się dowiedzieć czy naciągnę czy nie ? Tego się nie da wyczytać. To trzeba sprawdzić organoleptycznie ;). Ja ze springiem guardera sp160 sobie bez problemów (większych, w każdym razie na leżąco naciągam) radzę. A paker ze mnie żaden (23 pompki, 40 kilo na ławeczce podnoszę, przy wadze ok. 60kg i wzroście 176cm, jeśli to dla ciebie jakiś wyznacznik). Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 40 Kilo to mizernie xD Ze springiem warriora nie mam problemów. Ale tutaj nie chodzi czy mi się uda naciągnąć, tylko czy da się z tym naciąganiem walczyć w boju :) Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 (edited) Ja daję radę, a ty? Musisz sam się przekonać. Edited December 24, 2008 by ZuBeR Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 a ja mam pytanie : Jaka lufa będzie optymalna? Stok ma 509mm. Czy 590mm da lepszą celność czy lepiej będzie 650mm czy może to 650mm będzie powodował spadek fps/celności? Quote Link to post Share on other sites
OC14Groza Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 podłączam się do pytania kolegi wyżej Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Myślę, że 550/590mm to optymalny stosunek fps/celność. Więcej na 100% będzie powodować spadek fps, a celność nie poprawi się znacząco. Cała sprawa tkwi w dobrym zmontowaniu lufy->gumki->dystansera->komory. Ja mam pytanie z innej beczki- czy ten wzmacniany zestaw cylindra z tłokiem (ze springiem 300%) + zero trigger wytrzymają 380%? Quote Link to post Share on other sites
OC14Groza Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 (edited) 25 post koleś twierdzi że bez zero trigger wytrzymuje mu ze wzmocnionym zestawem cylindra i sprężyną 380%. Czy lufa 550mm będzie wystawać? Edited January 3, 2009 by OC14Groza Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 post 42- koleś stwierdził, że stok ma 509mm lufy. Tak- będzie wystawać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 stock ma nietypowe dość 515mm lufy o ile pamiętam... Ale to tylko 6mm różnicy wiec jeden pies :D Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 E tam- prometeush 509mm, który siedzi u mnie pasuje jak ulał ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 no bo to tylko 6mm mniej jest :P Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Hawk-promyk 6.03? I jakich kulek używasz? waga,producent? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts