war2bone Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 mam pytania : czym sie roznia puszki poszczegolnych producentow ? [ chodzi mi o te dodawane w m4kach z risem; jak i te ktore mozna dokupic oddzielnie ] do ktorych mozna zamontowac celowniki laserowe[ poza ics] ?? i ostatnie pytanie czy ktos moze mi opisac jakos dokladniej puszke dodawana do m4ki CA ?? z gory dziekuje za pomoc wiem ze temat moze byc banalny ale nie znalazlem odpowiedzi na te pytania Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Do puszki TM mozesz wcisnac baterie mini. Nie mozna w niej zamontowac lasera. Jesli zas chodzi o puszke ICS'a to opis masz na military.pl. Akku 9,6V 1700 mAh i mozna zamontowac laser. Quote Link to post Share on other sites
war2bone Posted February 22, 2004 Author Report Share Posted February 22, 2004 a puszka CA ? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 w CA tez jest duze bydle - wchodzi tam bateria np. 10,8V 1700mAh - ale jest marnie wykonana - w 2 egz. ktore ostatnio 'macalem' pourywaly sie mocowania - poza tym jest duuuzzzoo wieksza od oryginalu, przez co bron robi sie odrobine draczna w TM mozna wsadzic baterie 1100 tylko trzeba zrobic baterie na zamowienie - koszt ok.1200zl - jej zaleta jest wymiar zblizony do oryginalu Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Oryginalna CA sprzedawana z RIS-em to nieporozumienie. Ma zachwiane proporcje (jest długa i wąska) - nijak nie przypomnia AN/PEQ-2. Moja od wyjęcią RIS-a w pudełka leży sobie gdzieś w szafie. Ta z ICS-a dostępna na Military jest OK!. Noszę w niej 12V 1700mAh i laser. Wszystko się mieści i działa. Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 a ma ktos doswiadczenie z jeszcze jakimis puszkami na baterie? jak zobaczylem na WGC to tam tego z 10 Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 ja troche ozywie ten temat, zeby dowiedziec sie gdzie w m15a4 ris chowacie baterie(oprocz atrapy lasera), bo widzialem na wielu zdjeciach m15a4 ris bez tej atrapy lasera i sie zastanawialem gdzie jest akumulator :?: i jeszcze jedno :wink: -czy ta rozladowywarka za 39zl ze strony http://www.firearms.pl/Default.aspx?Produc...roductType_ID=4 jest ta sama rozladowywarka co ta: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=220 :?: Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Mozna chowac w pokrowcach, ktore nastepnie montuje sie na chwycie, kolbie badz jesli mala bateria to i nawet na raczce RIS. Oczywiscie za $$$ mozesz kupic specialne RISy z miejscem na baterie bazd kolby (teleskopowe rowniez z odpowiednia przestrzenia w srodku). Jednak te ostatnie to ju zwydatki 3-cyfrowe jesli chodzi o $$(dolce oczywiscie:) wiec nie sa zbyt popularne (przynajmniej w Polsce). Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 czyli kazdy kro nie ma bateriii w atrapie celownika cos wymienial :?: :? myslalem ze wyjdzie mi to bez dodatkowych kosztow :( :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Dobrym rozwiazaniem jest bateria na kolbie (w pokrowcu, ktory mozesz sam uszyc). Niestety w RISie trzeba dokonac modyfikacji przy pomocy wiertarki :cry: Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Tia, a kolega z ekipy ma na kolbie i wiertarki nie uzywal, patyczkiem tez dziurki nie wydlubywal. Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Zrob mi tak w RISie CA bez puszczania kabla wierzchem (po zewnetrznej) a bedziesz cudotworca. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 A kto pisal ze ona jest wewnatrz ? Jest zrobione ze jest ona na zewnatrz ale zrobione jest tak ze wyglada wszystko ok :) Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Dal bys rade jakies fotki podeslac? :o) Naprawde chetnie to zobacze. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Jak będą zrobione to ok. Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted August 9, 2004 Report Share Posted August 9, 2004 to jak juz beda te fotki to i ja bym sie pisal na podeslanie ich :wink: Quote Link to post Share on other sites
Banka Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 Ej mam pytanie czy jest jakaś atrapa lasera która pomiesci baterie 8.4 1800 large??? :!: Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 Mam puszkę G&P z baterią 9,6V 3300. Sa też nawet na 10,8V 3300. Ale te puszki raz, że sa troszkę większe niż np ICSowska, a dwa, ze są nierozbieralne - tzn baterii nie da się wyjąć i podmienić. Jednak skoro G&P takie robi to ktoś inny pewnie też. Quote Link to post Share on other sites
Banka Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 No własnie, ale pewnosci nigdy niema dopóki ktos kto tak ma nie potwierdzi :-F Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Witam. Wiem, że mocno odświeżam temat, ale potrzebuje informacji na temat puszki na baterie produkcji VFC. Otóż mam baterię G&P 9,6V 1100mAh typ mini i jestem pewien, że sama batka wejdzie, natomiast nie jestem pewien, czy kabla wystarczy, żeby swobodnie wchodził do RISa w M4. Kabel od baterii do wtyku ma ok 48 mm. Ma ktoś może tą puszkę i może zmierzyć, czy taki kabel wystarczy na tyle, żeby wtyczka weszła w całości do RISa? Byłbym mocno wdzięczny. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 odległość samej puszki od systemy RIS to około 1cm. Tak więc nie widzę problemu :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts