NeOcRoN Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Panowie czy ktoś z was używał tego rodzaju Chrono i czy warto na nie kasę tracić?? Dostępny jest w Specshopie, ale podpisany jest że to chinol i troszke mnie to przeraża...czy ktos pomoże ?? link do opisywanego przedmiotu : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4106 Prosze o szybka pomoc :) mamy w grupie chrono Guardera, ale ja w moim serwisie uzywam chrono bardzo często i niestey muszę mieć swoje, dlatego szukam czegos tanszego. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Przyłączam się do przedmówcy , może ktoś już to ma i by się podzielił spostrzeżeniami ? Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted September 30, 2008 Author Report Share Posted September 30, 2008 Więc zdecydowalem że kupie ten shit i zobaczymy co to zaprezentuje, mam jakby co warunki do naprawy takich sprzetów więc bedę kombinował. A może mnie najdzie i zbuduję cos takiego sam na ich podstawie :) Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Może to pomoże "Feels a bit cheap, and not as sturdy and durable as the more expensive ones, but it gets the job done. And it still works after a month of use anyway.. :) One of my guns measure 99m/s in this, and 102m/s in the Guarder Speeder 2000 shooting chrony. Another gun measured 110m/s in this, and 113m/s in the Guarder chrony. I also like the rate of fire feature, it's not always included even in more expensive chronographs. In other words, it seems to work just fine. :) Good for the price." Jest to recenzja osoby ze strony ebaybanned dotycząca takiego samego chronografu. Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted September 30, 2008 Author Report Share Posted September 30, 2008 Gdzieś na youtube widziałem filmik z porównaniem to różnica miedzy jakimś tam chrono a tym co ja kupiłem była chyba 1 fps więc nie jest najgorzej. faktem jest że u mnie chrono dużo pracuje bo bardzo dużo replik serwisuję, więc zobaczymy jak to będzie wyglądało powiedzmy za pół roku :) A tak w ogóle to dzięki za wszelaka pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 NeOcRoN: Jak dojdzie do ciebie to chrono i przetestujesz je to napisz coś o nim ponieważ sam się przymierzam do zakupu jego i nie wiem czy warto. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Testy chrono : - ogólnie cały z plastiku - lubi się wieszać - lekko przekłamuje w dół - mój już nie działa bo rozharatała go praktycznie całego kulka za z Warriora 640 fps :) Lufa mi się lekko obsunęła i roztrzaskała cały środek łacznie z fotodiodami :) - nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 (edited) A ja od siebie polecić mogę to chrono : http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=990 Mam już ponad pół roku, zmierzyłem całe multum karabinów i klamek, zawsze pokazuje dobrą wartość fps, nie wiesza się, wykonany cały z aluminium, rurka pomiarowa z metalu , diody dobrze zabezpieczone . Jedyny mankament to, że przy ostrym świetle ma problemy z podaniem wartości FPS. Posiada wewnętrzny akumulator, który wystarcza na bardzo długo. Edited November 17, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Jedyny mankament to, że przy ostrym świetle ma problemy z podaniem wartości FPS. :strach: Jakim cudem?? Ostre światło powoduje niepoprawne działanie chrono czy po prostu chodzi o problemy z odczytaniem z wyświetlacza?? Edited November 18, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 (edited) :strach: Jakim cudem?? Ostre światło powoduje niepoprawne działanie chrono czy po prostu chodzi o problemy z odczytaniem z wyświetlacza?? Z tego co się orientuję nie pokazuje wtedy pomiarów Edited December 2, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Dokładnie tak jak pisze kermit. Przy świetle słonecznym zaobserwowałem takie zachowanie, przy sztucznym nie ma problemu. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Przy świetle słonecznym zaobserwowałem takie zachowanie, przy sztucznym nie ma problemu. Pewnie ma to związek z charakterystyką fotodiod, które są bardziej czułe na światło słoneczne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts