Wawix Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Zakupiłem ową maskę choć jest dla cywili ;-) Stan oceniam jako bardzo dobry w komplecie był pokrowiec gumowy oraz filtr z plombą.Jeszcze jej nie używałem ale może kiedyś... http://www.ranger-shop.pl/product-pol-3730...mobil-oliv.html Co do pokrowca jestem aż zachwycony 8) dla niektórych ''plus'' dla niektórych może ''minus'' ponieważ pokrowiec na maskę jest o wiele większy od pokrowca na chlebak ale jak dla mnie jest to duży plus ponieważ bez problemu mieści mi się tam maska, Filtr oraz (Drum) do G36 ;-) Torba jest dosyć sztywna i taka miała być oraz świetne wykonanie i materiał ;-) Link pokrowca : http://www.ranger-shop.pl/product-pol-3764...-FLECKTARN.html Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Jak odróżnić M65 od M65Z? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 (edited) M65 ma wbudowany ustnik poprzez który można pić przez wężyk z manierki ,M65Z jest przeznaczona dla cyfili bez ustnika. Wawix Edited August 22, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Zdawało mi się, że: BC65 - wersja z wejściem na rurkę do picia M65 - starsza wersja bez wejścia na rurkę M65Z - starsza wersja bez wejścia na rurkę, przeznaczona dla cywili. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 M65: M65Z: BC65: Różnice oceń sam ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 hmmm jednak wprowadziłem kolegę w błąd :wink: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Tak, dopiero BC65 ma ustnik. Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 To czym się różni M65 od M65Z? Paskiem na szyję? Quote Link to post Share on other sites
Lookasz B Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Wg zdjęć to Ilością i średnicą otworów na "ryjku" - M65 ma ich więcej i są mniejszej średnicy. Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Była mowa o ładownicach na maski m-65 i bc-65, jednak nie mnie zastanawia w jakich ładownicach przenosi KSK maski MCU-2/AP? Gdzie noszą przy Kampfmittelweste? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 (edited) Do lasu KSK czy Zwiad masek nie używa. KSK do CQB jak już :wink: w ogóle nie spotkałem się nawet zeby spadochroniarze nosili przy sobie maski pgaz na jakimś szkoleniu. Czyż by ogólne stosowanie wyszło z mody? Edited June 24, 2012 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Tak przypuszczałem że przy KMW nie pojawia się tego typu sprzęt, ale wolałem zapytać. Więc co z CQB/MOUT, jakie ładownice do kamizelek w molle? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Ferni czy KSK nie tylko w KMW biegają :wink: raz obiły mi się o uszy udówki na maskę pgaz do CQB. Najlepiej jak by się wypowiedział ktoś kto jest w temacie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Ferni czy KSK nie tylko w KMW biegają :wink: Haha... Rozbawiłeś mnie :) Naprawdę. Oczywiście że nie, nie noszą tylko tego rodzaju kamizelek. Stąd moje drugie pytanie. Jakich ładownic używają w systemie molle, do wszelkiej maści kamizelek wyposażonych w ten właśnie system. Teraz może będzie jaśniej :icon_biggrin: Edited June 25, 2012 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Ładownice od Lindnerhofa, BHI czy Tasmanian Tigera :wink: Edited June 25, 2012 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Czyli http://www.lindnerhof-taktik-shop.de/modulare-taschen/zubehortaschen/schutzmaskentasche.html http://www.blackhawk.com/product/Omega-Elite-Gas-Mask-Pouch,861,111.htm http://www.blackhawk.com/product/STRIKE-Gas-Mask-Carrier,1287,55.htm będą ok? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Skoro pisze ze są do masek to pewnie tak :wink: Jeśli jedziesz na freestyle to styknie, jak robisz jakieś konkretne reko konkretnej jednostki to najlepiej przypatrzeć jakie ładownice nosza przy sobie :happy: Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Na razie jak to nazwałeś freestyle, szukam inspiracji do konkretnego ukierunkowania na jakaś jednostkę:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts