Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LR 300 [A&K]

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam

Dziś testowałem lrkę po raz pierwszy na strzelance, o dziwo w pełnym stocku jest bardzo celna, nie zauważyłem też żadnych problemów z hop-up. Mój egzemplarz ma bardzo dobrą powtarzalność strzałów, celność i zasięg. Mimo wszystko zamówiłem dłuższą lufę precyzyjną (systema 390mm).

Wady jakie zauważyłem to: nieprawidłowo skręcony GB, odkręcająca się samoistnie śrubka mocująca tuleję na której składa się kolba, latająca we wszystkie strony szczerbinka, jak dla mnie odrobinę za długa kolba (pasuje pewnie komuś powyżej 185cm)

A to moje LR300

Pozdrawiam

A ja od wczoraj miałem czas na wnikliwsze oględziny i w gnieździe magazynka znalazłem niespodziankę:

http://piotr.kary.pl/pj300/DSC02963.JPG

Co gorsze sticker pęka. Replika działa bez zarzutu, ale ...... Już napisałem w tej sprawie do Krakmana, czekam na ich propozycje co dalej.

Dzisiaj na manewrach, mój kumpel spostrzegł że również ma taką 'szparkę', z tym że jest ona długości~~2.5cm... :roll:

Oj coś krakmani się nie popisali przy "przeglądzie zerowym"...

Wg mnie to ten "przegląd zerowy" to polega na tym, że z guna strzela się parę razy, jak się nie posypie, to dostaje stickersa, zresztą słowo "promocja" wszystko tłumaczy.

Sam w swoim miałem dwa zapadnięte łożyska, a smaru w środku zero.

Co nie zmienia faktu że nadal go uznaję za wyśmienity zakup.

Edited by habib

No to ja dzisiaj jestem po pierwszym strzelaniu w człowieka :):) na łonie natury.

Człowiek miał m4a1 pj/boyi. Mój był celny na dłuższym dystansie niż jego :)

Podczas czołgania się składana kolba jest niezastąpiona.

Odkręciła się śrubka od magazynka (dokręciłem) oraz jedna z ośmiu przytrzymujących lufę (zgubiłem).

Poza tym wszystko gra.

Co do odstających foregripów to mój po rozcięciu akumulatora ma tyle miejsca, że wsadziłem drugi akumulator podłączony równolegle i nic nie odstaje. Mogę puścić teraz z 8 hicapow na jednym ładowaniu hiehie.

Technika dwukropkowa pewnie wygląda słabo (subiektywne zdanie) i nadwyręża plastik, który na 100% nie jest wytrzymałościowo równy stali.

Ja próbowałem dać akumulator z boku, na dole i we wszelkich możliwych pozycjach - zawsze odstawał. Załaduję zdjęcia jutro, żebyście zobaczyli moi drodzy forumowi koledzy jak sobie z tym poradziłem.

Pozdrawiam Wszystkich LR'owców.

P.S. a propos lansu to zamówiłem takie coś :)

http://www.taiwangun.com/shop,show,844

żeby nie było, że nie do LR'ki

http://www.zmweapons.com/lr_rifles.htm

Superaśne są te krótkie magazynki do emek xD A o granatniku nic nie mówie :P:P

Dzisiaj strzelałem się na sofcie. Nie wiem czy różnica wagowa i długościowa broni ( miałem m14ke) sprawiły że zakochałem się jeszcze bardziej w tym karabinku czy też osiągi, w każdym bądź razie ta broń jest zajebista (przepraszam za wyrażenie ale już nie mogłem się powstrzymać )

Problemów na strzelance z bronią nie było, bateria wystarczyła - wystrzeliłem może jakieś 2 hi capy, i soft się skończył więc nie wiem ile batka trzyma. Jak wyreguluje się dobrze hopka to naprawdę broń jest celna. Przyrządy celownicze są b wygodne- przynajmniej mi się dobrze celuje. Składana kolba daje niesamowity komfort podczas nagłej gonitwy przez krzaki itp. Aczkolwiek i tak w większości przypadków nie składałem tej kolby. Foregrip troszkę mi odstaje z baterią no ale jest to chyba jedyny minus giwerki jak dla mnie... Zasięg na strzelance miałem jeden z większych, jedynie snajperka Wella około 450 fpsów miała większy zasięg. Ilość fpsów jak dla mnie jest wystarczająca, z bliska aż takiej tragedii nie ma jak ktoś dostanie a i z daleka można strzał poczuć. :) Nikt z kolegów nie narzekał na ból jak dostał, także uznaję, że ilość fpsów jest okej.

Chyba zainwestuje w real capy (albo bi pod ), bo opierając broń magiem o ziemie troche piasku wchodzi przez te zębatke - tak to jest jak sie nie ma bipoda. Ale to już takie czysto drobnostkowe problemy.

A ja mam takie 2 sprawy, pierwsza to jaki pas nośny będzie do tej repliki najwygodniejszy i będzie najlepiej rozkładać ciężar? ;-)

I jeszcze jedna sprawa, jak skrócić tą fabryczną kolbę i o ile tak by pasowała na osobę o wzroście 170, bo teraz mi za bardzo gun ciąży na przód...

Pas polecam 3pkt, taki jaki podalem wczesniej (1 czy tam 2 strony wstecz). O skróceniu kolby też zdaje się wyczytałem tutaj gdzieś...

Ja mam problem z LRką - hopek w ogóle nie kręci kulek (przy gumce systemy). Gumkę tą mam założoną przez krakmanów. Zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Myślę, że rozbiorę replikę i sam sprawdze czy gumka jest dobrze osadzona etc. Tylko, że tutaj jest problem - nie wiem jak :D . Mam już problem z wyjęciem pina który łączy górną czesc body z dolnym - nie wychodzi w ogóle, mimo ze uzywam siły (brutalniej niemal :P) "Technicznie" też nie chce wyjść. Nie chce zepsuć repliki na chama cisnąć go. Wymieniał już ktoś gumkę własnoręcznie w tej replice?

Pewnie dystansera zgubili...

Body otwierasz tak:

- wyjmij baterię

- rozłącz okablowanie od bezpiecznika i rozepnij czarny przewód

- rozkręć przedni pin

- włóż wizytówkę/starą kartę bankomatową/jakiś gruby papier/etc pomiędzy bolt catch i body

- wybij przedni pin, trochę siły trzeba użyć, ja używam młotka (baaardzo lekko) i dużego ampula

- wysuwaj górne body do przodu powoli tak żeby bolt catch nie porysował lakieru

UWAŻAJ na kable jak przechodzą przez mocowanie lufy, żeby ich nie zerwać...

Edited by habib

Postaram się do wtorku zrobić foto-tutorial ze skracania swojej kolby i wrzucić na forum. Ale generalnie chodzi o to, by skrócić od strony karabinu, w okolicach tego plastikowego łącznika, bo stopkę byłoby raczej ciężko na powrót zamontować.

Ok, a jak te zawieszenie się będzie sprawować:

http://www.taiwangun.com/shop,show,582

Nic przy nim nie trzeba by było piłować?

A może to lepsze?

http://www.taiwangun.com/shop,show,961

:wink: :wink: :wink:

A czy ty czytasz to, co ludzie piszą wcześniej? (ze zrozumieniem) O zawieszeniu już było jakieś zyliard razy, sam polecałem 2 razy dokładnie to, które podałeś w 1 linku. Nic nie trzeba było piłować, szlifować, spawać, trybować ani nitować... :roll: