Arczi-koala Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Ktoś widział, używał ? Link: http://taiwangun.com/?str=category&catId=102 . Coś mi się wydaje że to nie wystarczy i wszystko się rozpadnie po kilku strzelankiach. Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Części Pejota nie są aż takie kiepskie więc może udało im się osiągnąć co dobrego ;-) Quote Link to post Share on other sites
Arczi-koala Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 (edited) Raczej chodziłoby tu bardziej o żywotnosć inych części. Słyszałem że chociażby trzeba wymienić obudowę mechanizmu spustowego i takie tam. Sądzicie ze można by takie coś zakupić dla początkującego snajpera ?? (nie ma snajperki za 600zł ) Edited October 21, 2008 by Arczi-koala Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Jeżeli te części będą dawać radę, to teoretycznie wystarczy Ci wzmocnić obudowę zespołu spustu żywicą, nastawić się na rychłą wymianę w spuście zaczepu spustu i zaczepu tłoka, no i strzelać :D (nie wspomnę o takich drobiazgach jak lufa precka i metalowa komora hop - up). Ale z 500 fpsami to nie będziesz brylował jako snajper na polu gry... Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Poczekaj trochę aż ktoś zakupi produkt i powie czy jest dobry czy można oddać na skup złomu :-P Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Właśnie będę kupował mb-05 i ten zestaw, więc po montażu napiszę, co i jak :) Mam nadzieję, że się nie posypie...:D Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Było by bardzo miło :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
danielog Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Kupował już ktoś ten zestaw? Chętnie zapoznałbym się z wrażeniami po jego instalacji. Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Kupował już ktoś ten zestaw? Chętnie zapoznałbym się z wrażeniami po jego instalacji. Napisz PW do Fen1ra bo podobno zakupił owy produkt ;-) Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Miałem zakupić razem z repliką, ale jak widać repliki są niedostępne... :( Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Aha ,szkoda ;(.Bo sam jestem ciekaw tego produktu ;) Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 A ja go kupie(jeszcze nie teraz) dla samej prowadnicy. Bo z tej sprężyny co jest w stocku wyciągne te 490-500fps po uszczelnieniu i paru drobiazgach kosmetycznych. Nowa prowadnica(firmowa) jest za 95zł i niczym nie odbiega jakością od tej z zestawu(poza Firmowym znaczkiem na opakowaniu). Więc po co przepłacać dla samej nazwy??? Z czasem jak ten spring się ubije, zmieniam na tego z zestawu i dalej mam te 500fps. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Kupiłem kiedyś u Karkmanów sprężynę, która rzekomo miała dać właśnie 500 fps, tak naprawdę to sprężyna M145 (było na opakowaniu) a dała moc około 480. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Liczba fps nie tylko od sprężyny zależy, tak na marginesie :P A co do tego zestawu to ciekaw jestem tłoka i prowadnicy z łożyskowaniem, czy długo to wytrzyma :P Od stocka na pewno wszystko jest lepsze, ale czy większy tuning wytrzyma, tu już jest pytanie... Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Brak edycji, więc post następny leci :P Być może kogoś to ucieszy :) Właśnie zamówiłem ten zestawik, do następnego piątku powinienem go otrzymać i zacznie się testowanie :D Celem jest użycie tych elementów (tłoka i łożyskowania na pewno) ze sprężyną M190 :) czy wytrzymają, to się okaże :evil: Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Już nie mogę się doczekać :D Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 (edited) Oby przy niechcianej rozwałce zbytnich strat mi nie narobiło :killer: Bo stracę nie najgorsze me zdanie o PJ :evil: Edited November 28, 2008 by Fenr1r Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 ZESTAW TUNINGOWY ZAMONTOWANY !!! Może opiszę co mi nie pod pasowało itd :killer: -Sprężyna nie ma podpiłowanych końców i przy dłuższym używaniu materiał z tłoka i prowadnicy bądź też łożyskowania będzie zdrapywany...oczywiście flex'a bądź dłuższe machanie pilnikiem i po problemie ;-) -Tłok jest masywny, cały z aluminium, głowicę ma lekko ogumioną i założoną uszczelkę, ale działa głośno podczas strzału...przyzwyczajony byłem do delikatnego prawie niesłyszalnego "puk" przy swojej wzmocnionej głowicy tłoka LayLax'a. Tu niestety nie ma jak tej głowicy zamontować, tak więc tłok w najbliższym czasie pójdzie na zmianę lub na maszyny do przeróbki :twisted: -Łożyskowanie prowadnicy działa delikatnie i bezproblemowo, do prowadnicy dopasowane jest co do mm 8) duży plus :) -Prowadnica jest niemalże identyczna jak stock, tyle, że z aluminium. Zamontowałem ją na chwilę, bo moja kwasówka niestety jeszcze nie jest skończona. Zestaw zamontowany, strzela cacy, choć głośno :cry: Jutro pierwsze strzelanie, może ktoś będzie miał chrono, to zmierzę faktyczne fps'y w moim warriorku :mrgreen: Nadzieje trzeba mieć, że zestaw będzie adekwatny do swej budowy, czyli dobry i wytrzymały :lol: Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Czekam na opinie :) Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Manewry odbyły się w deszczu i błocie, tak więc warunki były surowe :twisted: Zestaw dziś przeszedł wiele naciągnięć, szybki jeden po drugim, jak i długiego trzymania przygotowanej już do strzału broni i nic niepokojącego się nie działo :-P Żadnych chrobotań, zacięć i "niezałapów" tłoka nie było. Tłok jest uszczelniony, jednak zawsze uszczelkę można wymienić :) Z zestawu jak na razie jestem zadowolony, na złom oddawać go nie trzeba jak to już ktoś wcześniej miał obawy :mrgreen: Za takie pieniądze warto kupić, kolega używa go już od 2-ch tygodni dosyć intensywnie i także sobie go chwali 8) Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Super ,wielkie dzięki za recęzje przedmiotu :D.Niedługo szykuje się zakup zestawiku :D Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Nie ma za co :) Jak ktoś jest chętny, to mam na sprzedanie ową prowadnicę sprężyny z łożyskowaniem :) Quote Link to post Share on other sites
Baldir Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Widzę, że bardzo dawno tu nikt o tym zestawie nie pisał. Czy użytkownicy mogą coś o nim powiedzieć, bo po tak długim czasie raczej wyrobili sobie opinie ;p Quote Link to post Share on other sites
Mazi_rk Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Też jestem ciekaw jak pozostałe części z repliki się trzymają i jak się wszystko sprawuje po kilku miesiącach użytkowania :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Warto dodać że zestaw ten nie jest kompatybilny z normalnymi sprężynami do aps96 a to ogromna wada. Moim zdaniem planując poważny tunning nie warto tego kupować żeby potem wymieniać na coś zgodnego ze standardem aps/m24. Natomiast jesli komuś wystarcza te 500fps (a na pewno z 530 da sie wycisnąć) to czemu nie? Ponawiercać tłok bo za ciężki i jazda. Warto dodać duży plus: łożyskowanie kulowe a nie takie gó*** jak laylaxa do aps96 :evil: o którym to Grisza może conieco powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts