ronnie223 Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Witam mam do Was prośbę drodzy maniacy, proszę mi podpowiedzieć ,która m700 będzie najlepszą( chce wstawić precke, dobrą gumkę hu oraz uszczelnić cały układ itp Znalazłem 3 i nie wiem czym się różnią ( oprócz firmy oczywiście) 1 M700 KJW - http://www.military.pl/cyber-gun_161m/kara...lice_7826t.html 2 M700 BELL http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1276 3 g23 well - do złudzenia podobne do m700 http://www.gunfire.pl/product-yid-11521913...rowego-G23.html Proszę o pomoc w wyborze :roll: Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Jest jeszcze m700 tanaki. Użyj funkcji szukaj. Było o tych replikach. Quote Link to post Share on other sites
ronnie223 Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 Jakbym miał kasę na tuning tanaki to bym napisał ,ale niestety aż tyle nie mam ps. przed tym tematem przeczytałem cały temat o bellu i kjw i chce prostej odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 A jaka jest prosta odpowiedź? Nikt nie ma wszystkich tych replik żeby móc je porównać. Wszystkie są na gaz, wszystkie mają podobną moc, wszystkie są wykonane ok, we wszystkich - w zależności od tego na jaki egzemplarz się trafi - zdarzają się nieszczelności lub braki w celności. Bell powinien być kompatybilny z tanaką, kjw nie jest a o g23 nic nie wiadomo. Wielu na kjw narzeka że nawet po tuningu nie ma dobrego skupienia, inni piszą że strzela dobrze ale wymaga wymiany wszystkiego. Na pewno nie bierz takedowna. Ja swojego Bella nie miałem kiedy przetestować więc nie napiszę ci: "tak bierz go!" bo poprostu nie wiem jak z zasięgiem i skupieniem. Starczy? Quote Link to post Share on other sites
ronnie223 Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Dzięki o to mi chodziło thx Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Jakbym miał kasę na tuning tanaki to bym napisał ,ale niestety aż tyle nie mam Heh tanaka bez tunningu tez zła nie jest a na pewno lepsza od bella czy innego chińskiego kupska. Lambert publikował bardzo ciekawe testy skupienia na różnych dystansach. Poczytaj :) Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Nie mów o kupsku dopóki Bell nie został dobrze przetestowany :P Ja z oceną się wstrzymam aż wypróbuję tą jego preclufę ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 miałem do czynienia z taką m700 bella u krakmana i potwierdzam to co Grisza o niej pisał. Dla mnie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Twoja sprawa :P Ja narazie wiem tyle, że nieszczelności nie uświadczyłem a regulacja mocy działa (zasada działania w sumie wyklucza niedziałanie) więc dopóki nie sprawdzę skupienia na większych odległościach nie będę go oceniał mimo, że miałem go w rękach dłużej niż kilka minut w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Krótko i na temat: - obejrzałem replikę bella z każdej strony (na chrono padło z niej z 40-50 strzałów), do tego seria pytań do serwisanta, próba regulacji mocy itp - mi to wystarczyło, by wyleczyć się z chęci jej zakupu. Nie neguję tego, że może Twój egzemplarz, Drako - będzie lepszy - w końcu z chinolami nigdy nie wiadomo co i jak. Dla mnie w każdym razie był to koniec przygody z tanimi gaziakami jako snajperkami. A opinie o m700 KJW, który jest teoretycznie znacznie lepszą firmą też dały mi do myślenia. Ale każdy zrobi jak uważa Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Nie twierdzę że mój egzemplarz jest akurat lepszy ale nie chcę oceniać nie mając przeprowadzonych pełnych testów. I nie rozumiem jak regulacja polegająca na odkręceniu śrubki może nie działać? :) Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 I nie rozumiem jak regulacja polegająca na odkręceniu śrubki może nie działać? :) Działa bardzo prosto - zmniejszając przepływ gazu poprzez zmniejszenie zmiany średnicy przepływającego gazu (trochę zamotane :P). CO do pytania zawartego w temacie - jak nie masz pieniędzy to kup sobie rugera przedłużanego. Jeśli chcesz replikę M700 to tylko tanaka. KJW to podróba repliki tanaki :/ Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Spajda, ja wiem na jakiej zasadzie działa regulacja. Nie wiem tylko, jak ona może nie działać ;) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Na przykład kiedy zgubimy tą śrubkę, lub też wkręcimy za mocno i się przewierci przez gumkę itd... :P A teraz pytanie do kolegi "grisza76" Mógł byś podzielić się informacjami na temat tego karabinu? bo jednak ciekawi mnie on a chciałbym wiedzieć jak najwięcej. (za pewne nie tylko ja) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 ale nie chcę oceniać nie mając przeprowadzonych pełnych testów. Jeśli w aucie które kupiłem odpadają koła to już nie interesuje mnie czy klimatyzacja jest sprawna. Analogicznie z karabinem: to co widziałem odrzuciło mnie od niego i dla mnie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) Zgadzam się w 100& z tobą Spajda, to tak jakby kupić replikę repliki do której będzie trzeba dokupić kupę części żeby to wszystko jako tako grało ale nadal to będzie chinol. Inna sprawa już poczekać nawet ten rok albo dłużej aby posiadać Tanake w której tuning ogranicza się do preclufy (i HU ale to trzeba mieć ekstreamlne wymagania) bowiem jest to replika doskonała. Amen xD. Edited November 3, 2008 by WUZI Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts