dark_griph Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Kilka miesięcy temu w ofercie sklepu asgshop.pl pojawiła się cała seria nowych granatów 40 mm produkcji King Arms. Już z samych zdjęć widać, iż diametralnie różnią się od pierwszych modeli tej samej firmy. Czy ktoś miał z nimi jakąkolwiek styczność? Jak wypadają na tle granatów Madbull'a? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Tak. Ja mam takie 2: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-CART-120R433V2 od wczoraj. Wykonanie ładne, zero nadlewek, w środku to samo, wszystko jakby wypolerowane. Strzelają ładnie, przy 120 kulkach (max) w linii prostej 20-30 metrów i robi się ogromna ściana kulek o średnicy ~5 metrów. Ale przy takim zasięgu ciężko znaleźć zastosowanie granatu inne niż w mout dlatego będę ich używał przy napełnieniu po 6 kulek na każdy z 12 kanałów, czyli 72 kulki. Strzelając przy takim napełnieniu lobem zasięg wynosi do 50 metrów, co jest dla mnie zadowalające. Przy napełnieniu 1/4 zasięg wynosił 70m lobem ale nie widziałem kulek (tylko je słyszałem). Po strzale nie ma żadnych problemów z ustawianiem spłonki/zaworu, wystarczy mocno wcisnąć, trochę odkręcić granat i skręcić. Nie mam porównania z wieloma innymi granatami ale huk jest głośny, głośniejszy niż te, które do tej pory słyszałem. Z madbullami nie mam porównania ale jak powszechnie wiadomo to one są najlepsze, szczególnie w wersji high power. Gaz jakiego używam to TOP. Za tę cenę na WGC polecam te granaty, za to cena na asgshopie to kpina, za tyle to ja mam na WGC 2 granaty, paczkę kulek i gaz. W PL wolałbym chyba dołożyć do madbulli. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Tak. Ja mam takie 2: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-CART-120R433V2 od wczoraj. Wykonanie ładne, zero nadlewek, w środku to samo, wszystko jakby wypolerowane. Strzelają ładnie, przy 120 kulkach (max) w linii prostej 20-30 metrów i robi się ogromna ściana kulek o średnicy ~5 metrów. Ale przy takim zasięgu ciężko znaleźć zastosowanie granatu inne niż w mout dlatego będę ich używał przy napełnieniu po 6 kulek na każdy z 12 kanałów, czyli 72 kulki. Strzelając przy takim napełnieniu lobem zasięg wynosi do 50 metrów, co jest dla mnie zadowalające. Przy napełnieniu 1/4 zasięg wynosił 70m lobem ale nie widziałem kulek (tylko je słyszałem). Po strzale nie ma żadnych problemów z ustawianiem spłonki/zaworu, wystarczy mocno wcisnąć, trochę odkręcić granat i skręcić. Nie mam porównania z wieloma innymi granatami ale huk jest głośny, głośniejszy niż te, które do tej pory słyszałem. Z madbullami nie mam porównania ale jak powszechnie wiadomo to one są najlepsze, szczególnie w wersji high power. Gaz jakiego używam to TOP. Za tę cenę na WGC polecam te granaty, za to cena na asgshopie to kpina, za tyle to ja mam na WGC 2 granaty, paczkę kulek i gaz. W PL wolałbym chyba dołożyć do madbulli. Czy te pomiary były mierzone czy na oko ? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Nie, były mierzone na google-earth. Jak odpowiadasz na posta bezpośrednio nad Twoim nie musisz cytować całej wypowiedzi ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Sorka, przyzwyczajenie ;] A w Twoje pomiary ciężko mi uwierzyć bo takie osiągi to nawet na CO2 nie ma Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Witam Chciałbym kupić owe granaty, czy to własnie o tych mowa: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=KA-CART-120R381S&search=special&rs=Airsoft%20Cartridge&catid=17&cat=188 Cena dość ciekawa, z wysyłką wychodzi ok. 85zł/szt Chyba warto zainwestować, nie są to Madbule ale z opini wynika że ujdą w tłumie :) Względny granat w cenie chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Witam, czym się różnią granaty w kolorze nibieskim i pomaranczowym? Na zdjęciach wyglądają tak samo, będę wdzięczny za pomoc! pzdr Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Zasadniczo to różnią się kolorem ;) . Aczkolwiek z tego co pamiętam, to dwa wymiarowo takie same granaty, tyle, że w innych kolorach mają inną pojemność [kulek]. Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 (edited) Witam. Mam zamiar kupić parę budżetowych granatów. Nie chcę robić nowego topica, więc piszę tutaj. Widzę, że wyszła już trzecia generacja tych granatów. Wiadomo coś o nich granaty King Arms? Jak się mają do POM'owych Pro Armsów i metalowych Pro Armsów ? Edited December 26, 2011 by Dziobak95 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts