Westie Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1037 Znalazłem na EBB takie cóś. Bladego pojęcia nie mam, co to za kamuflaż - niby podobny do socjalistycznych wynalazków z Bułgarii i Polski, ale żeby szyć to w kroju ACU, to powinszować pomysłowości :P. Jakiś pomysł, co to za diabeł? Quote Link to post Share on other sites
Primoz Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 mi to podchodzi pod jakis niemiecki mundur z II wojny swiatowej tylko dziwny kroj :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Niemiecki kamuflaż Splinter z czasów II wś. A szyją w ACU, bo modne i wygodne, ale to nie jest ACU, jedynie lekko zbliżone. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 (edited) Niemiecki kamuflaż Splinter z czasów II wś. Precyzując kopia niemieckiego(a raczej trzecio rzeszowego) Splittertarnmuster'a (wzór z roku 1931). A szyją w ACU, bo modne i wygodne, ale to nie jest ACU, jedynie lekko zbliżone. To nie jest do ACU zbliżone, tylko do kroju Crye. Edited October 25, 2008 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 To ja dodam jedynie, że słowo "Splitter" (nie "Splinter") oznacza drzazgę lub odłamek. Nazwa kamuflażu wzięła się od tych małych kresek pokrywających plamy i wyglądających jak wykałaczki ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 A jak to maskuje - bo jeśli dobrze to z oliwkowym szpejem było by zajefajne - bardzo oryginalne i w dobrym kroju :) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Uścislając Splitter A dla Wehrmachtu (był też B dla Luftwaffe mający inny układ i mniejsze figury a także trochę inną kolorystykę). Maskuje się w iglastych lasach wydmowych calkiem nieźle, winnych terenach juz odrobinę gorzej. Ale i tak lepiej od pantery. Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Wiedziałem, ze zaraz się zacznie... Każdy kamuflaż w pewnych warunkach kamufluje lepiej niż inne. Zdecydowanie na terenach otwartych, trawiasto-piaszczystych, łąkach, stepach w trakcie upalnych i suchych okresów letnich ten kamuflaż zdecydowanie się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Biedni obrońcy jeszcze biedniejszej "pantery" ;-) A wracając do tematu: Wszystko na temat munduru zostało już chyba powiedziane ;) Dodam od siebie, że to bardzo ciekawe, a zarazem udane połączenie dobrego, starego i sprawdzającego się kamuflażu z nowoczesny, praktycznym i wygodnym krojem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts