Dante666 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Chcę przerobić swoją przyszłą replikę na kbk wz. 88 Tantal. Na pierwszy rzut oka wystarczy wymienić kolbę na rurową Tantal i przednie łoże. Co jeszcze? Nie mam doświadczenie i proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Zielarz Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Nie powiem Ci co, bo nie wiem jakich to będzie wymagało przeróbek, ale podam link do sklepu gdzie znajdziesz to co Ci potrzebne: http://www.works11.pl/?category_id=496 Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted October 26, 2008 Author Report Share Posted October 26, 2008 Dzięki kolego, znam już ten sklep. Chodzi mi o to jakie jeszcze różnice są między oryginałem, a tym Boiem Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 lufa, Urządzenie wylotowe, podstawa szczerbinki, kolba, plastiki, selektor ognia, więcej grzechów nie pamiętam a jest ich na pewno jeszcze sporo. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 podstawa muszki najlepiej poszukać zdjęcia Tantala i porównać go z replika którą masz tylko z dokładnym porównaniem a nie z takim na szybko. Quote Link to post Share on other sites
shor Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 wszytsko fajnie ale czy zamontuje kolbe od tantala do AKS? , wydaje mi sie ,że nie , podobnie jest przy montażu kolby od beryla , podstawa musi byc ak ze stałą kolbą Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 No cóż... A jakby ci się udało dorwać kolbę od AIMSa od VFC może by pasowała? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 I tak musiałby wymieniać cały zawias i zatrzask, bo kolba w AIMSie składa się w drugą stronę... Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 http://www.taiwangun.com/shop,show,1249 łatwiej by było przerobić ten model na Tantala - prosty tył body ( w moim berylu montaż kolby zajoł mi około 30minut) i jeszcze lufa ma za dużą średnicę, będziesz to musiał skorygować jak chcesz montować części od prawdziwka Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted April 12, 2009 Author Report Share Posted April 12, 2009 Mam pytanie: jaka jednostka używa teraz Tantala? Jest wycofany, czy ktoś go używa jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Nowa Armia Iraku. :D Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Z WP całkowicie wycofany. Ostatnie sztuki były na wzgórzach Golan, ale zamieniono je w 2005 na AKMS. Obecnie 1000 kbk wz. 88, które zostały sprzedane Irakowi również w 2005, służy w ich armii. Gro Tantali poszło do USA na rynek cywilny. Wystarczy wpisać w YouTube i można pooglądać. :) Quote Link to post Share on other sites
rolf Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Kolego! Polecam stare numery Techniki Wojskowej, gdzie jest opisany Tantal. Możesz również zakupić Tantala po dezaktywacji przez CZK KG Policji, jest do nabycia na stronie kuźnia broni starodawnej. Tak na marginesie co Ciebie trafiło, że chcesz robić tantala? On cierpiał. I ta kolba z pogrzebacza... Lepiej pogłówkować jak przerobić RAK-a (pm wz. 63) na sprzęt ASG. Pozdrawaiam serdecznie babcia Halyna. Do zobaczenia w lepszych czasach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts