Jump to content

Recommended Posts

Posted

od razu przejdę do sedna.

Wczoraj na strzelance mój Steyr nagle przestał podawac kulki na semi. Podcza 10 sekundowego auto wypluył dosłownie 7 kul. Sytuacja poprawiała się tylko na chwilę, gdy wyjąłem magazynek, przestrzelałem go na pusto i nakręciłem nowy magazynek ponownie.

Co może być nie tak?

Posted

Niestety to chyba nie wina magazynka, sprawdzalem 3 magazynki z dwóch różnych firm, low capy i hicapy.

mialem to samo n hicapie i midcapie. problem? magazynki zbyt luzno siedizaly w gniezdzie i nie podawaly kulek. sproboj zaczac strzelac na auto i w pewnej chwili docisnac druga reka magazynek do gory, do gniazda. jesli ci wtedy zaczne podawac to wina luznych magazynkow. ja naprawilem to tak, ze gorna czesc magazynka owinalem dookola 2 warstwami czarnej tamsy izolacyjnej. prawie jej nie widac, magazynki wchodza ciezko, ale strzela idealnie.

Posted

No i psia mać, miałeś rację! Owinąłem magazynki 3 warstwami zwykłej tasmy klejącej i znowu strzela aż miło... Ale to chyba wina mojego karabinu, bo nawet "rasowe" real capy nie chciały strzelać :(