Mamut Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Czy ktoś z was wie jaka moc ma EG1000? W watach. Link to post Share on other sites
Medium Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Po co Ci takie dane? Zazwyczaj do naszych silniczków podaje się takie dane jak: - moment obrotowy - dla tego silnika 1,41 Kg*cm (odpowiada za to jakie przełożenie jaką sprężynę naciągnie) - prędkość obrotowa - dla tego silnika 27 550 obr/min (odpowiada za szybkostrzelność repliki) Powiedz coś więcej o celu uzyskania tej danej to postaram się pomóc. Pozdrawiam. Medium Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Mamut planuje skonstruować AEGa i potrzebuje wytycznych, przy których powinien kierować się poszukiwaniami odpowiedniego silnika (wątpię, by chciał kupić silnik fabrycznie przeznaczony do AEG). Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 2, 2004 Author Report Share Posted March 2, 2004 Dzięki Medium, to mi wystarczy, jesteś wielki! Link to post Share on other sites
Morthias Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Buah... To silniczki z AEG'ow wcale nie sa takie slabe... Mam pewien pomysl... Mianowicie chcialbym tez skonstruowac AEG'a (odlegla przyszlosc, prace nad metal body i drewniana kolba juz rozpoczete), a scislej: snajperke. I mam taki pomysl, zeby duza czesc predkosci (80%?) przelozyc na moc. Tzn. zeby silnik nie napinal sprezyny szybko, tylko powoli, ale z duza moca, co pozwoli na zastosowanie sprezyny... 300% przy silniku EG700 (jesli sie nie myle)... Pozostaje tylko kwestia zywotnosci tego silniczka... Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 3, 2004 Author Report Share Posted March 3, 2004 Ha! Obliczyłem moc tego EG 1000, to 40 W. Link to post Share on other sites
gurek Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Uzyj silnika od wiertarki akumulatorowej. Sam sie tym bawie, ale na razie utknalem z pracą z powodu " waznych spraw rodzinnych" i pracy :lol: i musialem odlozyc sprawe ad acta Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 6, 2004 Author Report Share Posted March 6, 2004 Teraz zadam pytanie z innej beczki. Podejrzewam, że sprężyny główne w elektrykach mają podome długości, możecie powiedzieć jakie i ile potrzeba kilogramów aby je ścisnąć ? Link to post Share on other sites
Mamut Posted March 9, 2004 Author Report Share Posted March 9, 2004 mam taki pomysl, zeby duza czesc predkosci (80%?) przelozyc na moc. Tzn. zeby silnik nie napinal sprezyny szybko, tylko powoli, ale z duza moca, co pozwoli na zastosowanie sprezyny... 300% przy silniku EG700 (jesli sie nie myle)... Pozostaje tylko kwestia zywotnosci tego silniczka... No tak, tak. Ale musisz pamiętać o kwestii, że jeśli silnik będzie za słaby to może najzwyklej w świecie nie ruszyć bo będą za duże przeciążenia. A jeśli nawet ruszy to prawdopodobnie silnik szybko powie bankowy. Link to post Share on other sites
Morthias Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Racja - lepiej zastosowac mocniejszy silnik :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts