Yautja Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Witam ! Planuję kupić replikę mp5 (ze względu na swoją kompaktowość i zastanawiam się nad firmą. Która firma będzie lepsza ? Tm ma genialną kulturę pracy, z ics'em nie miałem nigdy do czynienia (jesli tak to nieświadomie). Planuję w/w tuning. Czy możecie podać mi jakiś zestawik części by uzyskać taką moc, tj. 380-400fps ? Całość zasilana będzie prawdopodobnie jakimś li-polem. Ogólnie potrzebuję repliki o średniej mocy, z dużym rofem i wmiarę cichej. Oczywiście chodzi głównie o to, by to mp5 nie posypało się ze względu na duży przebieg, rof czy moc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Przy TM będziesz miał sporo rzeczy do wymiany w GB, w ICS'ie troche mniej(lub nawet spore troche ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
pav Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) A jeśli chodzi o cichą prace to niestety MP5 ICS nie jest najcichsza. Wydaje taki dziwny dźwięk przy strzale. Ale nie zamienił bym jej na żadną inną Edited October 31, 2008 by pav Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 A czy ktoś wogóle spotkał się z repliką wytłumioną w takim stopniu by nie dało się zlokalizować strzelca z 30-40m ? Bo jeśli nie da się tego osiągnąć to raczej nie ma po co bawić sie w tłumienie i brać to co lepiej wykonane/tańsze :) Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Ja bym wziął ICSa, w Marui, aby dostać takie osiągi jakie sobie wymarzyłeś musisz włożyć sporo kasy. W ICSie trochę mniej, ale kultura jest słabsza. Jednak można temu zaradzić kupując odpowiednie części i wytłumiając GB wsadzając między nim a body materiał dźwiękoszczelny. Efekt murowany. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 No i oczywiście tłumik z silesi ;-) Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Tak na prawdę żeby wytłumić GB to trzeba zrobić 2 rzeczy: włożyć zestaw cichej głowicy tłoka i dobrze przesmarować sam GB, bo to jest czysta mechanika i jak nie posmarujesz to nie pojedziesz i wszystko będzie głośno w środku pracować. Sam sie zdziwiłem jak ostatnio rozebrałem moje G36 i od początku wszystko porządnie przesmarowałem. Karabin teraz chodzi niesamowicie cicho i to bez tłumika. Mam zespół cichej głowicy tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted November 1, 2008 Author Report Share Posted November 1, 2008 Ale podobno zespół cichej głowicy tłoka za przeproszeniem ch** daje... A jednak za tą kasę można kupić właśnie tłumik czy więcej ammo :) Możesz podać jaki setup masz w swoim G36 ? Zależy mi ogólnie na replice z: sporym rofem, małych/średnich rozmiarów, cichej i o zasięgu skutecznym koło 50m Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 To może P90 TM z FTK Hurricane'a 8-). Wersja z tłumikiem jak na seryjnego AEG'a chodzi bardzo cicho. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts