Leo_111 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Witam , od jakies juz czasu jestem posiadaczem jednej z emek boyi . Zmienilem pare rzeczy i zaczela strzelac nalezycie , jednakze po wsadzeniu sprezyny m130 na stockowych zebatkach oraz silnik i baterii sanyo 9,6 1800 zaczely sie dziac problemy , po naladowaniu replika dziala jak marzenie aczkolwiek po 10 strzalach wszystko sie zmienia...replika jeczy i czesto nie dochodzi do pojedynczego strzalu tylko sprezyna jakby nie jest naciagana do konca , konczy sie to najczesciej zacinkom , czasami po kolejnym nacisnieciu spustu oddaje dwa strzaly...wdlg mnie problemem moze byc silnik stockowy boyia....ktory nie daje rady , albo stockowe zebatki o nie odpowiednim przelozeniu , nie dysponuje kwota aby zakupic obydwie rzeczy na dzien dzisiejszy a chce szybko przywrocic ja do zycia . Prosze o pomoc w dokonaniu zakupu . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) Trudno powiedzieć na odległość, ale wygląda jakby replika miała za duże opory. Przełożenie zębatek jest nieodpowiednie. Podkładki są dobrze założone? Ja bym wrócił do starej sprężyny i złożył karabinek jeszcze raz. Edited October 31, 2008 by Wombat Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 Podladki prawidlowo...zmienianie sprezyny na slabsza mijalo by sie z celem , przelozenie zebatek...tez tam myslalem ale teraz czy zmienic zebatki czy lepiej dac silnik z lepszym momentem obrotowym ktory bedzie niwelowal roznice Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Silnik sobie spokonie poradzi (ten od dBoysów jest naprawdę udany). Zmień zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 (edited) mozesz mi doradzic , jakie w przestepnej cenie?myslalem o helicalach od ca Edited October 31, 2008 by Leo_111 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Polecam STU z www.bron.pl . Kosztują 139 złotych ;-). I chyba są sprzedawane pod marką Airsoft Sport Games, która jest przedstawicielem CA ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts