Raiten Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Moja m16 ICS'a ma mały zasięg, myślę, że zgubiłem dystanser. To moja pierwsza replika i nie mam pojęcia jak to sprawdzić. Czy ktoś może mi pomóc ? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Sprawdź czy przy zwiększaniu Hopsa w lufie pojawia się gumka. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Mały zasięg, czyli jaki? w porównaniu do czego? Jeżeli nie grzebałeś w hopupie to nie ma możliwości zgubienia dystansera. Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 1, 2008 Author Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Jeśli przez grzebanie rozumiesz wyciągnięcie gumki, to tak. Co do zasięgu to leci z 15-20 m i potem spada w dół. Edited November 1, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Wymieniałeś gumke HU? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Jak wyciągałeś gumke to pewnie wypadł Ci dystanser. Ot i cała filozofia. Niespecjalnie wiem jak sie rozkłada komore HU w ICSach więc radzę tak: Wyjmij lufę z gumką i umieść nowy dystanser w prostokątnym otworze który jest w górnej części komory. ustaw HU na 0 po czym wsadź lufę z gumką. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 No widzisz, czyli jest coś, czego jeszcze nie rozbierałeś :-P W ICS'ie przy składaniu HU dystanser można włożyć na samym końcu, dięki dziurze ''w pewnym miejscu''. Czemu sie pyatałem czy wymieniałeś gumkę? Np. systema jest za... hm.. szeroka? tak, że przy wkładaniu podwija się, przez co nie uszczelnia sie z dyszą. Próbowałem włożyć ją już kilkoma sposobami, choć za którymś razem miarka się przebrała i w wstawiłem stock'ową gumkę ;-) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Gumki innych firm do ICSa pasują bez większych problemów, trzeba po prostu nie śpieszyć się i użyć smaru ;) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 użyć smaru ;) A jakiego? Ja zużyłem chyba z 50 ml sylikonowego :twisted: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Widzisz... Ty rozbierałeś i nie dałeś rady :-P . Używa się minimum smaru po zewnętrznej stronie gumki i tyle. A olejek silikonowy to kupa. Ja go nie używam do niczegu w żadnym gnacie (poza gaziakami) . Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 3, 2008 Author Report Share Posted November 3, 2008 (edited) Jednak brak dystansera, problem rozwiązany. Chociaż mam drugi - intellect nie chce zmiescić się w kolbie i nie za bardzo wiem co mam zrobić... Edited November 3, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Masz kilka opcji: 1. Obejrzeć dokładnie kolbę i jej wnętrze aby sprawdzić czy prawidłowo wkładasz baterię 2. Znaleźć inne miejsce na baterię 3. Skrócić kable żeby nie było ich za dużo ( więcej miejsca w kolbie na baterię ), 4. Rozebrać baterię i uformować ją tak aby pasowała 5. Kupić nową baterię. Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 4, 2008 Author Report Share Posted November 4, 2008 (edited) Wkładam baterię dobrze. Kable też miejsca nie zajmują, brakuje dosłownie 1 cm do domknięcia się klapki. Szczerze mówiąc nie chcę się pozbywać tego intellecta, bo nie wiem czy znajdzie się klient na niego. Myślałem o tym, żeby może inną stopkę do kolby znaleść, bo bateria wchodzi w kolbę cała, ale klapka jest wypukła i nie chce się zamknąć. Edited November 4, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 5, 2008 Author Report Share Posted November 5, 2008 W asgshopie piszą, że w niektórych modelach wymagana jest mała przeróbka, aby bateria weszła. Na czym ona polega ? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 A stopke kolby z czego masz zrobioną??? Ja w swoim G3 gdy intellect mi nie pasował ściągnełem gumową 'warstwę' stopki, wyjąłem plastikowy jej szkielecik i upiłowałem spory kawałek :-P Teraz hasa aż miło ;-) Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 5, 2008 Author Report Share Posted November 5, 2008 Nie za bardzo mogę to zrobić, bo ja mam otwieraną stopkę, a metalowej klapki nie upiłuję ... Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 5, 2008 Author Report Share Posted November 5, 2008 (edited) Ale czy 9,6 large nie powinien mieścić się w stałej kolbie ? Edited November 5, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Jaką dokładnie masz baterię i jaką kolbę (firma, model zdjęcie)? Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 5, 2008 Author Report Share Posted November 5, 2008 (edited) Intellect 9,6 V 4600 mAh (17,5 cm), ICS czysty stock(oprócz gumki HU), zdjęcie: http://img147.imageshack.us/my.php?image=img1159fc4.jpg Dalej za Chiny nie chce wejść, bo jest za wąsko, ale to przecież kolba stała więc powinno... Edited November 5, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 (edited) A próbowałeś włożyć baterię w drugą stronę? U mnie pomaga ;) Wkładasz a kable masz na wierzchu przy klapce i dopiero je upychasz, bo tak jak na zdjęciu się pozawijają w środku i faktycznie nie wejdzie. Edited November 5, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Raiten Posted November 5, 2008 Author Report Share Posted November 5, 2008 (edited) 1. Wyjąłem kable z kolby 2. Włożyłem batke na te 2 sposoby i kupa, za każdym razem to samo Edited November 5, 2008 by Raiten Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 No cóż jeśli bateria żadną siłą nie wejdzie, to widzę w sumie tylko jedno wyjście. Przymierz do kolb innych producentów u kogoś i jak będzie pasowało to na taką wymień. Dosyć pojemne i względnie tanie kolby stałe ma np. BOYI. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts